Anders Breivik afgewezen door universiteit

Hè, wat sneu nu weer:

De Universiteit van Oslo heeft de aanvraag voor een studie politieke wetenschappen van massamoordenaar Anders Behring Breivik afgewezen.(nu.nl)

Kan anders Joost Niemöller niet een wetenschappelijk verantwoord voorbereidend klasje voor te laag opgeleide probleembenoemers beginnen? Geven we Wilders er ook gelijk voor op.

Ons eigen wetenschappelijk bureau heeft al enig voorbereidend werk gedaan, en het curriculum voor het eerste jaar zal bestaan uit: Introductie Schedelmeten, Negers I, II en III, Hogere Islamofobie en als keuzevak kan óf Zio-Christelijk Fundamentalisme óf Rassenrellen gekozen worden. Bij dit laatste vak hoort ook een practicum, waarbij men geacht wordt als BOA met minimale middelen zoveel mogelijk haat te kweken bij andersgekleurde Nederlanders. Minstens één andersgekleurde door de politie gearresteerd krijgen is een minimumeis voor succesvolle afronding van dit vak.

15 gedachten over “Anders Breivik afgewezen door universiteit”

 1. Te weinig kennis van wiskunde, heette het in de pers.
  Bij het lezen van delen van zijn “manifest” is me al een gebrek aan logica opgevallen. Bij de verzamelde uitspraken en geschriften van de PVV ook. Te beginnen met de argumemntatie betreffende de roemruchte Islamisering van Europa.

 2. Hoe afschuwelijk die man ook is, het lijkt me niet zo gek als hij zou gaan studeren. Hij doet het vanuit zijn cel dus verder geen gevaar.
  Verder vind ik de docenten die hem geen les zouden willen geven tamelijk onnozel. Ik begrijp het sentiment, maar niet de ratio.
  Je weet maar nooit, misschien komt hij tot inzicht. Daarbij lopen er veel grotere moordenaars, politici bijvoorbeeld, rond op deze wereld, dat zouden ze in de politieke wetenschapperij toch moeten weten.

 3. @2
  Niet aan de eisen voldoen is iets anders dan geen les willen geven. Dat laatste vind ik inderdaad laakbaar.
  Al hoef je je geen illusies te maken. Martin Bosma is tenslotte ook politicoloog.

 4. Hij zou toch naar Nyenrode kunnen…. graaiers in maatpak inc.

  Is er geen leuke haatfaculteit te vinden in deep south USA.

 5. @2 Zou deze man werkelijk in staat zijn een beter mens te worden. Het is wel een mooie gedachten. Toch vind ik 70 jongeren/jongvolwassenen doden niet iets wat je zomaar even weg kan studeren.

 6. @3: Arnold:

  Zeker, als de discussie zuiver zou zijn en gaan over de toelatingseisen kan ik het begrijpen, maar je zou hem in staat kunnen stellen daaraan te gaan voldoen.

  ” Sommige docenten zeiden hem geen les te willen geven ” kán op een politieke afweging duiden welke zich, zeker in dit tijdperk, ook tegen links zal keren vrees ik, zoals vrijwel alles zich tegen ons keert.
  Maar goed, ik lees dit ook alleen maar in de media, voor wat het waard is dus, waarschijnlijk niet veel tot niets of nog minder.
  Er valt uiteraard veel méér over te zeggen, misschien aardig om eens wat over te schrijven, maar niet vandaag ; ).

 7. Deze (al dan niet bewust gekozen) Uni, kent een zgn. ‘prikklok principe’.

  Men dient een X aantal uren ‘fysiek aanwezig’ te zijn.

  Deze aandachtshoer zit in de ‘bajes’.

  _
  @4, Nyenrode (kinda) blokkeert het ‘niet meer roken, gij verslaafde’ principe. Cafe Kachel.

 8. @7: Marc:

  Dus? Andere uni of de “aandachtshoer” onderwijs ontzeggen? Stel dat hij door de rechtspraak niet toerekeningsvatbaar zou zijn beoordeeld voor zijn daad, ook vaak een politieke uitspraak, zou dat iets uitmaken in dit kader?
  Hetzelfde gedaan, maar opgenomen in een kliniek met TBS?

  Ik heb evenveel vragen als antwoorden hoor ; )

 9. Als ie nu Chemie had willen studeren, ja, dat is een heel ander verhaal….

  Overigens geldt in Nederland ook dat als je in de gevangenis zit wegens een halsmisdrijf of kindermisbuikerij dat je dan niet mag studeren aan een Universiteit.

 10. @9:

  [ Overigens geldt in Nederland ook dat als je in de gevangenis zit wegens een halsmisdrijf of kindermisbuikerij dat je dan niet mag studeren aan een Universiteit.]

  O, nee, dan, ja, dus, o, zo.

 11. O valt het op, ik wil incognito eigenlijk.Permanentje is mislukt, en ik dacht het is 2013.

 12. @8, ‘fysiek aan-/ afwezig’ geeft het antwoord op je ‘dus’ vraag.

  Iedere (verdere) ‘persoonlijke ontwikkeling’ juich (ook) ik toe. En ja, ook vanuit ‘de bajes’! Wat m.i. niet meer ís dan een tussenstation. Hoeveel jaren men ook ‘moet zitten’.

  Derhalve eens met je ‘zorgen’ @6.

  Daarbij opmerkende dat er tientallen redenen zijn (zo’n 70-tal) om AB ‘levenslang op droog brood en spinnen te laten leven’. Tja.

  _
  En wat is dat voor offtopic geneuzel over een mislukt permanentje? Als je haar maar goed zit? Dien ik nu ECHT twee (2!) redactieleden met ‘DE REGELS’ om de oren te slaan? 😆

Reacties zijn gesloten.