44 gedachten over “HailFail to the Klink”

 1. Zo, de dag begonnen met een vrouw met ballen en eindigt met een man met ballen. Chapeau! 😎

  Zou Klink dan toch nog het menslievende/mensrespecterende gehalte van het CDA op kunnen krikken?

 2. Mijn vertrouwen in de politiek is na vandaag weer iets toegenomen. De achterban van het CDA heeft namelijk principes, iets wat van de VVD niet gezegd kan worden.

 3. Een uitermate verontrustende brief, die duidelijk maakt hoe veel “water in de wijn” de onderhandelaars van de VVD en het CDA al gedacht hadden te doen. Het illustreert perfect wat wij altijd al zeiden, dat het niet Wilders is die gedoogt, maar vooral dat het de twee andere partijen zijn die standpunten van Wilders moeten gedogen.

  Ik wil niet zeggen dat het een dappere of zo brief is van Klink, want om tegen de abjecte standpunten van Wilders c.s. niet meteen stelling te nemen vind ik eerder laf, maar in ieder geval is dit zeer duidelijk en ,,, het lijkt me voor Verhagen nu bijna onmogelijk zijn politieke huid te redden.

  Maar we wachten de reactie van deze über-rat af.

 4. Ergens ben ik niet verbaasd, ik heb Ab Klink ooit eens Fleur Agema netjes zien afserveren. Hij vertelde in een kamerdebat aan Agema, dat hij niet antwoordde op de minachtende toon van haar. Dat vond ik toen al netjes, nu heeft dappere Ab zowaar een brief geschreven, waarin het ware karakter (niet verrassend) van Greet wordt blootgelegd. Weg met Maxime, kom binnen Ab.

 5. Het lijkt mij allemaal wat te voorbarig wat de heer Klinkt doet.
  Eerst er mee iin stemmen om met de Pvv te praten en dan opeens slappe knieen krijgen.
  Hij had zich aan de afspraak moeten houden om eerst een akkoord te bereiken en dat dan voor te leggen aan de leden tijdens een congres.
  Maar ik heb het idee dat deze heer Klink zich gemakkelijk onder druk laat zetten door “prominenten” binnen het Cda.
  Als dit niet gaat lukken denk ik niet dat de Vvd met de Pvda gaat onderhandelen met een beetje mazzel nieuwe verkiezingen.
  Ik heb wel het idee dat er dan snel een regering gevormd zal worden.
  Nog even geduld hebben blijkbaar!

 6. Overigens is deze brief wel het verhaal van 1 kant ,de versie van de heer Klink,
  Hij moet zich nu natuurlijk indekken want hem staat veel kritiek te wachten.
  Dus dan is de meest logische stap de aanval openen op je gesprekspartner en zo een beeld neerzetten dat je geen keus had om anders te handelen.
  Dat mag de heer Klink natuurlijk doen maar het is wel heel doorzichtig allemaal.
  Het komt er gewoon op neer dat hij zijn stoepje aan het schoon vegen is!

 7. @ Mr Ooijer
  Deel je mening van alinea 1. Ik heb hem echt met verbazing zitten lezen dat mijn vermoedens gewoon zo waarheid werden. Gewoon eng.

  Alinea 2 niet. Ik denk dat het wel dapper is dat Klink zich nu uitspreekt. Hij heeft nu bewijs hoe het is gegaan en waar het toe zou leiden. Als hij eerder had gezegd dat hij het niet wilde, was hij overruled door degenen die het eerst allemaal wilden zien en weer de macht wilden (want daar draait het toch allemaal om). Maar Klink heeft toch nog principes en wil daar zijn nek voor uitsteken en reken maar dat dat niet makkelijk is in een partij waar altijd ja en amen (excuse the pun) wordt gezegd.
  Ook heb ik hem eerder in actie gezien en ben er voorzichtig mee, maar durf misschien toch in zijn oprechtheid te gaan geloven. (blijf voorzichtig, het blijft politiek).

  @Pazz – VVD heeft ook principes alleen die verdwijnen als sneeuw voor de zon als er pecunia in beeld komen.

 8. Wat is dit nu weer voor een rare site ? Hebben jullie ooit wel eens gehoord van hoor en wederhoor. Klink trekt in zijn eentje de stekker eruit! Dat is nou niet bepaald democratisch. Dat is een belediging voor 1,5 Miljoen PVV stemmers.

 9. john Schreef:

  Wat is dit nu weer voor een rare site ? Hebben jullie ooit wel eens gehoord van hoor en wederhoor. Klink trekt in zijn eentje de stekker eruit! Dat is nou niet bepaald democratisch. Dat is een belediging voor 1,5 Miljoen PVV stemmers.

  Hoor en wederhoor ?? wie vraagt er ooit iets aan Moslims als er iets over beweerd word ??’ Alles behalve hun 1000% hun zin geven is voor PVVrs belediging …

 10. Een christendemocratische gluipkop die zijn parij niet te gronde wil zien gaan aan verwildersing. Nou ja, de normen waren drastisch verlaagd. 😛

 11. laten we klink nou niet te veel ophemelen.
  wat hij onder andere stelt is dat het cda en de pvv het wel eens zijn over de uitvoer van bijvoorbeeld een streng integratie en immigratiebeleid maar niet over de rechtvaardiging hiervan. Waar wilders iemand op inburgeringscursus wil sturen omdat hij het leuk vindt om moslims te pesten en hier een soort van eerlijk voor uitkomt, heeft het cda het nodig om dit te verkopen als zou iemand hierdoor een beter leven krijgen. ab ziet het gewoon niet zitten om steeds schijnheiligheid te verantwoorden omdat gekke geert zijn racistische denkbeelden niet wil camoufleren.

  verder blijft het wel natuurlijk goed nieuws.

 12. @ Pazz:Mijn vertrouwen is juist weer wat afgenomen. Vlak voor de finish rechtsomkeer maken terwijl je weet aan welke wedstrijd je mee doet.

  De geest is echt niet terug in de fles als je nu probeert over links een coalitie te maken. En het midden lijkt me nu versplinterd. Terug naar de stembus dan maar?

 13. Klink ging er positief in maar hij bleek een blik met krioelende wormen in zijn handen te hebben.

 14. @john

  Dat 1,5 miljoen-argument komt me de strot uit 😥 En die 1,8 miljoen pvda stemmers dan? En die 6 a 7 honderdduizend groenlinks en d66 stemmers? en die miljoen sp stemmers? zijn die niks waard? Of hebben die ‘verkeerd’ gestemd? haal dat enorme bord voor je kop vandaan, en wordt eens wakker.

 15. Nou meer een mand met adders? 🙄

  @9 Hé daar hebben we er weer een van die 1,5 miljoen! Er hebben in juni 9,8 miljoen mensen gestemd, 1,5 miljoen daarvan hebben op de PVV gestemd. Even snel rekenen, eh, dat zijn 8,3 miljoen mensen die NIET op de PVV hebben gestemd en die bijna dagelijks worden beledigd door dhr. Wilders of consorten. Uitslag volgens PVV’ers: 1,5 miljoen is meer dan 8,3 miljoen. Onderwijs gaat toch wel achteruit hoor! 😯

 16. @ Aenima:De verkiezingsuitslag ingedeeld naar links en rechts lijkt het er toch op dat de meerderheid rechts gestemd heeft.
  meerderheid.

  Gaan we nu dan een kabinet krijgen met gedoogsteun van PvdA?

 17. In de media was de tendens om dit te brengen als: “Ab en Maxim krijgen ruzie en blokkeren daardoor de formatie.”

  Jammer, want de echt interessante informatie was geweest op welke punten de onderhandelaars van de verschillende partijen het niet eens konden worden. Maw: [i]waarom[/i] heeft Klink deze stap nu precies gezet? Heb ik vandaag niet uit de krant of het nieuws kunnen opmaken, jammer.

 18. Ja, wel uit die brief, maar niet iedereen leest die natuurlijk. Ik vind dat de media hier duidelijker over hadden moeten zijn.

 19. Stukje NOS journaal gezien en nieuws op de radio geluisterd. Misschien valt het mee, we zullen zien wat er morgen in de kranten staat.

 20. Brief van Klink is nu zo’n 2 uur openbaar, dus kranten hebben er nog niet veel over kunnen schrijven. Komt morgen wel.

 21. Lees net dat er volgens Wilders niets van waar is, van wat Klink schrijft. Vind het wel slim van Klink, dit openbaar maken, Wilders gaat ontkennen, dan kan Wilders zich niet meer te buiten gaan.Als hij dat wel doet, kan Klink zeggen, zie je wel, het was wel waar, Wilders jokt.

  Voorstel dat nu bij CDA fractie ligt is: CDA gaat door met onderhandelingen, Klink is geen onderhandelaar meer. Niet bekend is of hier over gestemd gaat worden of naar goed CDA gebruik; Leider beslist.
  NOS journaal blijft nog even in de lucht, komt extra uitzending zodra er meer nieuws is.

 22. Beste vd Heuvel,

  “”We kunnen opgelucht ademhalen”‘

  Zo stond ik vanochtend tot mijn eigen verbazing inderdaad op 😛 het werkt kennelijk in je slaap diep door …..maar het ziet er toch anders uit, bruin 1 is niet van de baan.

 23. @ 21

  ‘Rechts’ is geen partij. Paars-plus (ook geen partij) heeft netto iets van 15 zetels gewonnen. ‘Rechts’ slechts 3. Dan lijkt de ‘wens van de kiezer’ mij duidelijk. En hoe is het nou ‘recht doen aan de verkiezingsuitslag’ om met de allergrootste verliezer in zee te gaan? 🙄

 24. 25% van de kiesgerechtigden heeft niet gestemd. een deel daarvan bewust.

  niet-stemmers zijn de grootste club ; tijd om eens naar ons te luisteren nepdemocraten

 25. Het Orakel Wiegel meent dat Klink nóóit deze brief had mogen schrijven.
  Ach ja, tijden veranderen misschien wel. Er zijn gelukkig nog mensen waar bij de prijs voor hun doel soms te hoog is.

  Thomas Ross (schrijver en scenarist) meent dat het een complot is. Klink is een instrument van Lubbers. Lubbers en de Majesteit hebben zich vergist in de handigheid en de wil om mee te regeren van Verhagen. Er werd ingeschat dat Verhagen het niet zou doen/niet zou redden. Volgens hem heeft Lubbers zich danig vergist in het karakter van Verhagen. Vervolgens is Lubbers op Klink gaan leunen, met als resultaat De Brief. Laat ik dat nou moeilijk te geloven vinden, dat Lubbers zich heeft vergist. Of ben ik dan achterdochtig of naief? Of wordt Lubbers oud?

 26. Het is precies gegaan zoals ik al eerder verwachtte.
  De heer Klink heeft een iets te grote mond gehad en komt nu op zijn schreden terug.
  En dan ook nog proberen om de zwarte piet bij de heer Wilders te leggen.
  Het komt allemaal wat zwakjes over!

 27. Klink een grote mond gehad? Hij zal zich nooit conformeren aan Wilderiaanse gebruiken. De man had een moreel probleem en heeft gedaan wat hij moest doen. En voor mij houdt hij nog steeds zijn rug recht. Juich niet te vroeg, het is nog lang niet klaar.

  It’s not over until the fat lady sings! 😎

 28. Voorlopig blijft de heer Klink gewoon in de fractie en als hij echt zoveel moeite had met de Pvv was hij opgestapt,maar nee hoor!
  Maar ook aan deze manouvre van de heer Klink zal een “mooie” uitleg worden gegeven!

 29. Het is wel mooi om te zien,van te voren werd er gedacht dat de Pvv de onstabiele factor zou zijn.
  En zie wat er gebeurt,de heer Verhagen gaat zich verantwoorden tegen over de heer Rutte en de heer Wilders.
  Misschien jammer voor velen maar de Pvv is niet zo onstabiel.
  Je kan er van denken wat je wilt maar Wilders heeft zijn zaak goed voor mekaar!

 30. Ric Schreef:

  Het is wel mooi om te zien,van te voren werd er gedacht dat de Pvv de onstabiele factor zou zijn.
  En zie wat er gebeurt,de heer Verhagen gaat zich verantwoorden tegen over de heer Rutte en de heer Wilders.
  Misschien jammer voor velen maar de Pvv is niet zo onstabiel.
  Je kan er van denken wat je wilt maar Wilders heeft zijn zaak goed voor mekaar!

  Tja , kadaver-dicipline zorgt voor een stabiele partij , geen andere mening binnen die partij dan die van de leider … voor een eventueel kabinet is de PVV wel degelijk een destabiliserende factor , waar een disidente cda of vvd’r door sgp steun kan worden opgevangen is het moment dat de PVV leider het ergens niet mee eens is gewoon einde kabinet …

 31. @35, Lubbers namens het staatshoofd. Dat nog steeds nee kan zeggen, maar dit om staatsrechtelijke redenen via een buikspreekpop moet doen.
  Ten§ij zij het direct afwijst wegens gebrek aan draagvlak in de Eerste Kamer.

 32. Cornelia Schreef:

  Mag de kop weer ‘Hail’ worden?
  CDJA jongeren maakten zich ook al zorgen over de onderhandelingen met de PVV. http://www.depers.nl/binnenland/506868/CDA-jongeren-bang-voor-schade.html
  Hadden ze dit al gezegd, of komen ze daar nu pas mee naar buiten?

  Er is een flinke kans dat dit inderdaad al publiekelijk gezegt was maar dat het niet in het straatje van de hoernalistiek paste .. en in tegenstelling tot Wilderssteunende puistenkoppies niet de krant of tv haalde ..

 33. Of Klink inderdaad om was, is moeilijk te zeggen denk ik. Misschien dat hij van plan was alsnog tegen te stemmen. Hoe dan ook, ik heb respect voor Klink. Principiele bezwaren maken terwijl je weet dat je daarmee de partij beschadigd is heel wat binnen het CDA.

Reacties zijn gesloten.