Geert heeft een hoop vragen aan Verhagen. Wij ook.

Toen ik die brief las dacht ik heus dat er een einde was gekomen aan de formatie. Wat een brief. Volgens de brief kan het CDA nooit met PVV regeren. Die 5 kantjes liegen er echt niet om. Waarom het CDA nu toch kennelijk weer door 1 deur kan (daar heb je hem weer: deur) is een groot raadsel. Ik denk niet dat Wilders het nog vertrouwt. Hij heeft een hoop vragen en Verhagen en volgens Wilders “klopt er niets van de brief”.

Zou het? Ik wijs op onderstaande reactie in de Telegraaf:

Natuurlijk klopt er weinig van de lezing van Klink. Ga maar na. Schimpen, schelden, spotten, ongenuanceerd langs de zijlijn brullen, beledigen van politieke tegenstanders, hele bevolkingsgroepen bij het grofvuil zetten – dat zou Geert toch nooit van z’n leven doen? Hoe komt Klink er op? (Telegraaf)

Nee die brief zal wel een misverstandje zijn, echt niets aan de hand. Brief? Waar heb je het over. 😀

15 gedachten over “Geert heeft een hoop vragen aan Verhagen. Wij ook.”

 1. Neehoor, alles is gewoon een groot misverstand want Wilders is de allerliefste medelander dat we hebben en daarom wordt hij voortaan ons belangrijkste export product. Reken maar hiervoor op Opstelten en Rutte.
  En Verhagen? Oh, hij doet steeds wat die twee hem opleggen want hij is al een poosje eigenlijk lid van de VVD. En Mammon wijst de weg.

 2. Klink zegt a en hij wordt hier klakkeloos geloofd.
  Wilders zegt b en hij zou volgens jvdheuvel daarmee een leugenaar zijn.

  Klink, die verantwoordelijk is voor de volksgezondheid. Heeft hij zoveel credits verdient met zijn beleid de afgelopen jaren dat jullie blindelings alles, maar dan ook alles, van hem aannemen?

  Volgens mij worden er nog steeds dikke bedragen geïnd door verscheidene lieden, daar waar dat geld naar de patiënten hoort te gaan. Klink keurt dit graaigedrag dus goed.

  En zo een persoon klakkeloos op zijn woord geloven? Deze politicus zou geen smerig spelletje kunnen spelen om een ‘hoger’ doel te bereiken?

 3. @Andrea, opzich wel apart dat ie dat spelletje alvast van te voren aan het CDA heeft kenbaar gemaakt en dat Verhagen vervolgens de inhoud van de brief ontkent maar wel een fikse dosis imago schade moet incasseren 😉 De kans is toch wat groter dat de inhoud van de brief op waarheid berust en nu ten stelligste door de anderen wordt ontkent om schade te beperken.

  Een van de weinige gevallen dat achterkamertjespolitiek wordt gelekt.

  En de reageerder bij de Televaag heeft natuurlijk een punt, Wilders staat bekent om z’n botte akties.

  De vraag is nu of Klink en-public, na zijn aftreden als onderhandelaar en zijn hernieuwde steun aan de onderhandelingen, de brief verder gaat ontkrachten. De brief zal als een pikzwarte wolk boven de onderhandelingen hangen.

 4. Misschien had Klink verwacht dat hij makkelijker zijn punt kon verdedigen en hij inderdaad de onderhandelingen af had kunnen breken en was hij met die brief al bezig zichzelf en zijn partij in te dekken?

  Ik was niet bij de onderhandelingen dus ik weet ook niet wat er is gebeurd. Waar ik op reageerde was het blinde geloof in Klink zijn brief en het direct beschuldigen van Geert Wilders, zonder wederhoor. Vind jij dat ook niet een beetje kortzichtig dan om zo te handelen als in het stukje werd gedaan?

 5. Overigens, voor alle anderen die, zoals Nexus daarstraks, denken dat ik te laf zou zijn om te reageren op stukjes die nu nog verschijnen…. ik ben gewoon even weg. Kan gebeuren toch? 😉

 6. Haalde ik vanochtend de VK uit de brievenbus, kon ik toch een hartgrondig G**V**D**** niet inhouden.

  Hoe bestaat ‘t. Na zo’n brief gaat Klink toch nog om. Kennelijk zijn de baantjes belangrijker dan de principes. Wat zal ‘m beloofd zijn?

  Voorspelling: in de poll van De Hond dit weekend zakt het CDA naar 12 zetels.

 7. Ervan uitgaande dat Verhagen en Klink briljante politici zijn, zou het natuurlijk ook zo kunnen zijn dat deze brief een heel slim 1-2tje is geweest om Wilders de wind uit de zeilen te nemen om straks een heel ander standpunt over het regeerakkoord te kunnen gaan verkondigen. Geert heeft nu immers zelf ontkend dat hij dat zal gaan doen (er klopt niks van die brief) en hij zou ongeloofwaardig zijn als hij het alsnog wel zou doen (omdat die brief daarover dan dus wel de waarheid vertelde en de rest dus ook wel eens waar zou kunnen zijn). Kortom, spannende soap dit..

 8. Ik zie “de brief” niet in de eerste plaats als een aanval op Wilders. Het is een -op termijn- dodelijke aanval op Verhagen en waar die man in de CDA-traditie voor staat.
  Dat Wilders zich zo gedraagt als in de brief wordt beschreven, wisten we immers al. Klink zegt er ook steeds bij, dat Wilders’ standpunten “logisch” of gerechtvaardigd” zijn in W.’s exotische politieke denkraam.
  Nee, het gif zit hem naar mijn mening in de onthulling, dat Verhagen via een truukje het CDA-leden-congres in het duister wilde laten over de werkelijke inhoud van het regeerakkoord, om de door Wilders aangekondigde grove en brutale interpretatie ervan namens de PVV, voor te zijn.
  (Zie mijn nieuwsberichtje hier op Krapuul van gisteren: http://www.krapuul.nl/nieuws/11795/klink-onthult-hoe-verhagen-het-cda-congres-wilde-misleiden/ )
  Klink is dus een soort “klokkenluider”. Hij verraadt een plan tot OPLICHTING van de CDA-leden en van de publieke opinie.
  Hopen dat het nog lang naklinkt. 💡

 9. Die Telegraaf quote lijkt me volgens mij eerder Sarcasme dan serieus. Bedoel er hangt toch een zeker sarcastisch toontje aan.

 10. Dat Wilders zichzelf niet herkent in het door Klink geschetste beeld, zou dat komen doordat hij een heel ander beeld van zichzelf heeft? Mensen kunnen zo heilig in hun eigen gelijk en hun eigen waandenkbeelden geloven, dat deze hun werkelijkheid worden.

  Denk niet dat de brief van Klink een vooropgezet plan was. Daar heeft hij teveel schade voor veroorzaakt. Wat je ook van Klink mag en kan zeggen (overigens is het niet alleen Klink die maatregelen heeft bedacht en genomen, daar zitten veel meer mensen achter, zoals ministerie, kabinet en kamer), hij komt op mij niet over als iemand die spelletjes speelt om de spelletjes. Hij komt op mij nu echt over als iemand die gewetensnood heeft. Iets waar vele andere politici nog iets van kunnen leren.

  Overigens wordt de spanning vervolgd, Rutte en Wilders gaan nadenken of ze wel verder willen onderhandelen. Hoewel, spannend? Uitslag zal toch al wel bekend zijn? Gewoon doorgaan, want Rutte wil premier worden en Wilders wil invloed maar ook lekker verder jennen.

  Zag in Nova gisteravond Weisglas beweren dat Wilders van de CDA crisis genoten zou hebben. Daar kende hij hem genoeg voor om te weten dat Wilders hier geen spanning over heeft, maar een stoker is die hier ontzettend van geniet.
  Laat dat nou toch helemaal aansluiten bij het beeld dat ik van de man (W.) heb.

 11. @ Lex: Ervan uitgaande dat Klink en Verhagen briljante politici zijn is natuurlijk een ‘staatondermijnende’ gedachte op deze site.

  En ik denk ook niet dat Wilders zich iets aan de brief gelegen laat liggen.

  Maar op deze manier heeft formeren meer iets van een spelletje schaken.

 12. Interessant stuk van Ron Meerhof in de Volkschkrant van vanavond: ‘CDA zag maar één weg: Klink zwartmaken’.

  Nog interessanter is het tijdstip van het CDA-congres: 9/11/2010. Maar net voordat Girtt 😥 Wilders zijn toespraak bij Ground Zero gaat houden.

Reacties zijn gesloten.