43 gedachten over “Kabinet Bruin I mislukt”

 1. En ineens ging hier de zon schijnen na een dag bewolking 😉

  Wilders loopt weer weg, deja vu?

  Verder 😎 😎 😎 😎 😎 😎 😎 😎 😎 😎 😎 en :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

 2. Dat was wel heel eng kantjeboord … 😯 het gedeelte van het CDA dat collaborattten zijn is welerg groot … 😯

 3. Dat is zeker goed nieuws. Het moge duidelijk zijn dat er nog mensen zijn met een ‘geweten’ en het politieke bewustzijn dat wij niet ziten te wchten op een fascistische regering.

  Maar hoe nu verder?

 4. @Al B., maar dat is toch geen nieuws (die collaboratten)? 😮 Zie de Vaderslandse Geschiedenis.

 5. Zat er in 😎 voorlopig rust 😎 weggelopen voor media troost in Wilders 😮 ontevreden land.
  Groet, even verwerken dat het niet gelukt is 😎
  Gefeliciteerd 😎 allen hier en vredelievende burgers 😎 van Nederland, dank en houden zo 😎 😎 😎 ..

 6. Vrijheid van meningsuiting en mogen zeggen wat je wilt?

  Persconferentie Wilders: PVV voorstel om het vertrouwen te herstellen was dat de drie CDA dissidenten een doc. moesten tekenen dat ze akkoord gaan als het congres Ja zegt en dat ze dan daarin mee moeten gaan en anders hun zetel ter beschikking moesten stellen. PVV schrijft CDA de wet voor. CDA gaat hier niet in mee (valt weer mee). 🙄

  Gelukkig heeft hij alleen die macht in de PVV.

 7. Je mag natuurlijk zeggen wat je denkt, dat is een groot goed en dat moeten wij ook met z’n allen bewaken. Maar haat zaaien en fascisme als regeringsbeleid voorstaan is een strafdaad.

 8. @Tess, ik ben het helemaal met je eens. De 1e zin was ironisch bedoeld en dat werkt niet op internet. Omdat Wilders deze altijd bezigt, alleen ook vindt dat hij niet op anderen van toepassing is.

 9. Tess de oppositie zal zich gezamenlijk hard moeten maken waar mogelijk, zich profileren voor een duurzaam beleid, en de ontevreden Wilders zetels tegemoet komen maar dan m.i. met name op het sociaal economisch vlak.
  Eerst hoofmoot VVD neo lib economisch bezuininings beleid exit en dat zal moeilijk worden.
  Een partij verder polderen is ook 😎 hoerah! 😎 voorlopig alles beter en opgelucht met goede hoop 😛 :

 10. @@@@@@ 😎 😎 😎 😎 😎 😎 😎 😛 😛 😛 😛 😛 😛 😛 . 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 . Ik heb weer vertrouwen in de staat. Nu nog even die rechtszaak doorzetten tegen die fascist

 11. Job heeft van stond af aan gezegd eerst over rechts zodat we weten wat er over de markt hangt.
  Dat hangt er nog steeds dus poot stijf houden, Rutte zoekt het met Wilders eerst verder tot aan het laatste gaatje zelf uit, op zoek naar gedoog etc ha ha ha 😎

 12. Hebben jullie dit gevoel ook niet van na weken regen, benauwd weer en formatierampspoed opeens zonneschijn, fris weer en nu dit, toch nog een mooie nazomer.

 13. Eeerlijk gezegd heb ik weer een piep klien beetje vertrouwen in onze 2e kamer democratie 😎 , zet um gezamlijk op oppositie 😛 in landbelang waar kan na deze mislukte bedreiging als vervolg JPB ’s monddoode 2e kamer B4!

 14. Cornelia Schreef:

  Vrijheid van meningsuiting en mogen zeggen wat je wilt?
  Persconferentie Wilders: PVV voorstel om het vertrouwen te herstellen was dat de drie CDA dissidenten een doc. moesten tekenen dat ze akkoord gaan als het congres Ja zegt en dat ze dan daarin mee moeten gaan en anders hun zetel ter beschikking moesten stellen. .

  Gaf onze geblondeerde landgenoot zijn zetel op toen hij in 2004 uit de VVD stapte? Nee hoor, hij ging gewoon verder als eenmansfractie Wilders dacht ik.
  Zelden iemand meegemaakt die zo inconsequent is.

 15. Ja krapulist Wilders wilde zijn Bruine kabinet middels een onrechtsstatelijke greep naar de macht forceren. Maar die vlieger ging niet op. 😡

 16. @19 Klopt helemaal. maar bij het CDA (en misschien ook bij andere partijen, maar dat weet ik niet), kan dat niet meer, hoorde ik gisteren. Misschien als gevolg van die dissidenten bij de VVD in de afgelopen jaren?
  Maar kan dat, of is dat staatsrechterlijk ook niet juist?
  Tweede Kamerleden van het CDA moeten een verklaring tekenen dat als ze uit de fractie stappen, ze hun zetel afstaan aan het CDA. Dat ze niet als Lijst X verder kunnen met hun zetel.

  @20 Jaaaaahaaaaa, lekker niet gelukt,o mensen wat heb ik een goede avond. 😎

  Hoe het nu verder moet, ik weet het niet, misschien dan toch maar een Zakenkabinet, kunnen alle partijen even afkoelen. Of zie ik daar alle leeuwen en beren niet van? (kijk, ik heb liever een links kabinet, maar dat zal er niet zo maar zijn met dit verstrooide landschap).

 17. Als liefhebber van humoristische soaps heb ik daarmaals wel iedere avond kunnen genieten van het optreden van de LPF in de toenmalige regering Balkenende.
  Het was lachen, gieren, brullen en je wist van te voren ook al dat het zou eindigen in een happy end, de LPF vloog eruit. Deze leuke tv avonden worden me nu wel ontnomen doordat de PVV niet meer mee wil doen. En zo heeft elk voordeel wel een nadeel.

 18. Frans:
  De media berichten van Wilders zouden voorlopig voldoende moeten zijn, peiling etter de hond weg en hups leven maar! 😎

 19. Wilders heeft zijn zegeningen geteld, vermenigvuldigd, gedeeld en is tot de conclusie gekomen dat hij er wel heel genadig vanaf is gekomen. Met zijn hate-speech volgende week in het verschiet, plus dat hij bij het onderhandelen waarschijnlijk zowat al zijn sociale punten (waarmee hij Henk en Ingrid heeft weten om te lullen) heeft moeten inleveren dan wel afzwakken in ruil voor een plekje vooraan bij het podium waar hij, met instemming van Rutte en Verhagen, zijn welbekende retoriek kon blijven spuien, begon hij het hem al aardig te knijpen. Want hoe verkoop je zoiets aan je trouwe bruine volgelingen? Maar plots schonk de Heere hem Ab Klink, die nog net op tijd ontwaakte uit een boze droom. Nu kon hij zonder gezichtsverlies de stekker uit de informatie trekken, de schuld bij het CDA in de schoenen schuiven en verder gaan waarin hij zo goed in is: emmers vol janken met krokodillentranen, links demoniseren en ongestraft bevolkingsgroepen voor rotte vis uitmaken. Al met al is Nederland (voorlopig) ontsnapt aan een rechtse ramp.

 20. Overigens, is het jullie ook opgevallen dat Wilders zo zenuwachtig was? Hij heeft al dat tong-in-de-mond-gefrummel, maar nu vielen ook die mondhoeken mij op die zo naar hun uiterste punt worden getrokken bij het formuleren.
  Ook moest hij wel erg zijn best doen om ‘gewoon’ Nederlands te blijven spreken, het fulmineren zit er zo ingebakken als hij voor een microfoon staat, dat hij nu heel tegennatuurlijk moet en gaat spreken. Boeiend!

 21. Wat zullen die achttien (volgens Aantjes) dissidente CDA-kamerleden over een tijdje blij zijn dat ze niet (meer) verantwoordelijk kunnen worden gesteld voor de uitlatingen van coalitiegenoot Geert Wilders.

 22. Niet te vroeg juichen. Mark Rutte wil zelf plan gaan schrijven waarbij instemmers aan kunnen schuiven. In die optie hoeft hij alleen het werk van de afgelopen 3 weken over te typen en voorleggen aan CDA en Partij zonder leden. Op inhoud zijn ze het al eens. Op deze manier kunnen ze de morele bezwaren van Klink cs omzeilen. Het lijkt onmogelijk en ongepast. Maar het vooruitzicht van een akkoord waar rechts Nederland de vingers bij kan aflikken brengt enkelen o.a (Livestro, AJ Boekenstijn) in vervoering. Cda kamerlid Liesbeth Spies denkt dat het kan. http://twitter.com/knooppunt

  De formatie is nog niet voorbij.

 23. Precies …….
  Ik heb al dezeflde geluiden gehoord maar dan niet vanuit uit de poltiek,
  Donner 💡 😥 zou dit al voorbereid hebben.
  Hoe dan ook niet te vroeg concluderen dat formatie Bruin 1 van de baan is.
  Het achterkamertjes 😥 nageboorte proces, levend of niet, zou nog plaats vinden.
  Fijn week end, keep your spirits up 😉

 24. @ Katja en Lieke

  Ik geloof niet in die optie. Zie wel wat in Job Cohen als de comebackkid 😎 😎 😎

 25. @Lieke en Katja,
  Denk en hoop dat wat Rutte wil, nu wel aan de beurt is geweest. Laten nu mensen die er verstand van hebben zich er maar eens mee gaan bemoeien 😛
  Ook al zou Rutte iets schrijven, dan nog zal de PVV daar niet op intekenen. De enigen die daar mee samen zouden willen zijn 2 1/2 partij. VVD, SGP en een halve CDA, waar PVV ook dan nog steeds geen vertrouwen in heeft, omdat er nog steeds dissidenten zullen zijn. Zie het niet gebeuren. Maar hoop het ook echt niet. Dus laat hier de wens de vader van de gedachte maar zijn. Ga nu heeeeeeel sterk wensen!!!! 😎

  Maar ik wel heeeeeel benieuwd naar ben is wat stond er in dat akkoord. Wat hebben ze al afgesproken. Zou fijn zijn voor met name Henk en Ingrid als dat naar buiten kwam. Kunnen ze zien wat er verkocht is voor de islamfobie.

 26. Gelezen in NRC Weekblad: Joop Glimmerveen – 82- (kent u hem nog?) is voor de man die zijn poot stijf houdt = Ab Klink. Wilders belazert volgens hem de boel en hoort bij het systeem. Wat hem steekt is dat hij tig keer is veroordeeld voor zijn uitspraken en Wilders echt haat zaait en er keer op keer mee weg komt.
  Volgens hem was haat zaaien door de NVU niet nodig, die was er al. (NVU vond dat alle Surinamers het land uit moesten).
  Hij is nu zijn archief aan het ordenen. Niet voor zijn kinderen, want die flikkeren volgens zijn woorden alles weg als hij dood is, dus voor wie wel? 💡

 27. @Cornelia

  Ik denk naar het IISG, daar is ook archief van Janmaat cs, IISG richt zich traditioneel op behoud van het archief van linkse bewegingen maar beheert ook archieven van andere partijen die buiten de gevestigde orde vallen.

 28. Ik ben de weg kwijt 😯

  Wilders wil dat Klink, Ferrier en Koppejan een verklaring tekenen, inhoud bekend. Zo niet dan geen Bruin 1 (gelukkig).

  Op pagina 2 1e alinea van verslag van Opstelten lees ik:
  Overigens zou de PVV-fractie de vrijheid hebben tegen die voorstellen zelf te stemmen.

  Dus Klink etc moeten vóór een akkoord stemmen en daarna in de pas blijven lopen. Maar PVV mag ook tegen stemmen, als ze dat willen.

  Ik eh, ik ben weg. 😯 Hier is mijn brein te klein voor. Dit is zo kronkelig. Weet wel dat alles wat voor Wilders geldt niet voor anderen geldt. Maar dit, dit., 😯

 29. Cornelia Schreef:

  Ik eh, ik ben weg. Hier is mijn brein te klein voor. Dit is zo kronkelig. Weet wel dat alles wat voor Wilders geldt niet voor anderen geldt. Maar dit, dit.,

  Wilders Gedoogd , dat is zoiets als een IC verpleegkundige zijn met het recht de stekker er uit te trekken zodra de patient iets doet wat je niet leuk vind ….
  De andere regeren …

Reacties zijn gesloten.