Ab Klink en de principes van een CDA’er

Kijk daar kan ik kort over zijn. Die zijn er namelijk niet. Ik wil dit wel iets nader toelichten;

Klink, de principiële CDA’er, kon echt niet verder met de PVV. Echt niet. Hij schreef een hele integere brief dat het echt zo niet langer kon. Dit was niet goed voor Ab Klink, niet goed voor het land, niet goed voor het CDA, nee, nee, en nog eens nee.

Iedereen tranen in de ogen. Het hele land was ontroerd.

Vervolgens gingen ze bij het CDA doen (na 2 dagen vergaderen) alsof de brief eigenlijk nooit geschreven was. Hij was namelijk geschreven door “onderhandelaar Klink” en niet door “Ab Klink” en Ab Klink was geen onderhandelaar meer dus de brief bestond niet.

Dit kon ik goed begrijpen. Dit leek me namelijk een poging om de schuld van het mislukken van de informatie bij de PVV neer te leggen. Best goed gelukt trouwens vind ik.

Nu komen we op het onderwerpje “principes van een CDA’er”. Zoals ik al eerder heb uitgelegd op deze site blijft een principiële CDA’er op zijn post en loopt een principiële CDA’er niet weg om zodoende het vervloekte kabinet mogelijk te maken.

Toch is Ab Klink de tweede zogenaamd principiële CDA’er die wegloopt, tegen nul principiële CDA’ers die op hun post blijven. 2 – 0 voor de principes bij het CDA dus.

Tot zover het onderdeeltje “de principes van een CDA’er”.

Kabinet voor 1 juli!
Wat ook een interessant onderwerpje is is Mark Rutte;

VVD’er Mark Rutte vindt dat Geert Wilders de sleutels in handen heeft van Kabinet Bruin I.

Geert had namelijk helemaal niet weg hoeven lopen, aldus Rutte. Echt helemaal niet. Daar was echt geen enkele reden toe. Aldus Rutte. Rutte had er namelijk wel vertrouwen in dat Verhagen alle 21 fractieleden achter zich had gekregen. Dat zegt Rutte al een paar dagen, vandaag weer.

En dat terwijl Ab Klink, als steunpilaar van het CDA toch wegens een of ander schokkend gebrek aan vertrouwen van de CDA’ers, vandaag, stante pede de CDA fractie dient te verlaten.

Kennelijk rekende Rutte Ab Klink al niet meer tot de 21 CDA fractieleden. Maar waarom wist Geert Wilders dat dan niet?

Het blijft leuk speculeren.

De uitgestoken hand van Rutte naar de PVV vandaag, lijkt veel op die uitgestoken hand die we de afgelopen maanden hebben gezien.

Zolang Rutte zijn hand maar blijft uitsteken weet hij dat niemand hem de schuld van het mislukken van een Bruin kabinet zal geven. Het rechtse gedeelte van het electoraat denkt namelijk meestal in termen van schuld. Als je schuldig bent dan krijg je straf zeg maar.

En er is bij het CDA en bij de VVD niemand die straf verdient, vinden ze bij CDA en VVD.

De enige die echt voluit op zijn platte gore bek moet gaan is Geert Wilders en zijn PVV. En wie kan daar het CDA en de VVD ongelijk in geven? 😮

10 gedachten over “Ab Klink en de principes van een CDA’er”

 1. Onbegrijpelijk betoog. Behalve de laatste zin misschien.

  Is Klink verwijderd of is hij vertrokken? Ik denk het laatste. Anders had hij ook zijn brief niet geschreven. Wie A zegt moet ook B zeggen. Dat Verhagen nu weer over 21 ja-knikkers komt te beschikken is misschien leuk voor Rutte en Wilders maar geen garantie dat Bruin er toch nog komt..

 2. Het CDA is verworden tot een horde lemmingen. Terwijl Klink in zijn brief heel duidelijk heeft uitgelegd dat de afgrond nadert worden er nu opnieuw kansen gezien om Bruin I te realiseren. Alleen nog maar de twee overgebleven principiële fractieggenoten intimideren en regisseren (misschien gaan ze ook wel weg!), en dan komt alles in orde.

 3. Klink:

  “tenslotte, heeft hij onverschrokken,
  de stekker uit zichzelf getrokken”

  (http://twitter.com/derazendebol/)

  Rutte:

  Ik loop, door omstandigheden, elke dag een paar keer met onze hond in een roedel honden. Ik kijk naar de foto’s van Wilders, Verhagen en Rutte en naar hun plaats in de hierarchie van de roedel. Geen twijfel dat Rutte op drie staat. Niet geschikt als premier.

 4. En Klink wordt ook nog opgevolgd door een CDA-er met een uitgesproken pro-PVV profiel. Samen met PVV-er Bosma schrijver op een oerconservatief weblog dat zijn initialen heeft gestolen van de digitale stad.

 5. @4

  Helemaal eens.
  Rutte’s lichaamstaal na paars+: spontaan een amicale arm om Wilders heen, dit deed Wilders helemaal niets, alle beelden spreken voor zich…Verhagen die naar hem op kijkt…kortom Wilders is top dog, sleutel hond!

 6. MrOoijer Schreef:

  En Klink wordt ook nog opgevolgd door een CDA-er met een uitgesproken pro-PVV profiel. Samen met PVV-er Bosma schrijver op een oerconservatief weblog dat zijn initialen heeft gestolen van de digitale stad.

  Als we nu echt gaan verbananenrepublieken ( of spruitjeskoninkrijken ) zullen de andere dissidenten binenkort ook vertrekken , chanteren ze Ferier met iets over haar vader ?’ krijgt er iemand een ongeluk ?? daar schijnt de Mossad goed in te zijn …

 7. Ook ik blijf het allemaal heel ingewikkeld vinden. Wel of geen principes? De een gaat nu eenmaal veel verder voor zijn overtuiging dan de ander. Wat ik niet begrijp is dat hij wel aan de bel trekt, niet met de PVV wil, maar regeren met het CDA mét de PVV als gedogert, wel mogelijk maakt met opstappen. Ik snap het niet. 💡

  In ieder geval ben ik blij dat Klink wel vent genoeg was om aan de bel te trekken. En dank ik degene die ‘gelekt’ heeft met de brief.

Reacties zijn gesloten.