Verhofstadt: uitzetting Roma is uiting van racisme

Guy Verhofstadt maakt zich zorgen over de deportaties van Roma door Frankrijk. Hij stelt “De Roma-zigeuners zijn Europeanen”, met nadruk op het laatste woord.

Daar heeft hij een punt. Waarom zet de Franse regering Europeanen uit naar een land waar niets voor ze is, behalve hutten van leem en stro? We zitten hier toch niet in Rwanda of zo?

Waarom?

Guy Verhofstadt heeft wel een idee;

Ik stel vast dat meerdere regeringen die moeilijkheden hebben met de economische crisis stapsgewijs afglijden naar populisme, xenofobie en racisme”. (gva.be)

Welnu meneer Verhofstadt, die indruk hebben wij nou ook.

Raar he?

Zijn de Roma-deportaties de opmaat voor iets groters?

Mag ik nou nog steeds geen “deportatie” zeggen? Is dat weer een “Godwin”?

Vragen vragen vragen

14 gedachten over “Verhofstadt: uitzetting Roma is uiting van racisme”

 1. is iets over zigeuners wel een Godwin ?? want dat die uitgeroeid werden in WO2 had bijna niemand bezwaar tegen , zijn er ooit mensen veroordeeld voor moorden op Zigeuners in die tijd ???

 2. dat is de taal van een ‘mastodont’ tegenwoordig in Nederland.

  (Wat trouwens vreemd is want die beesten hadden we niet eens in europa . Hier zaten mammoeten )

 3. Niks voor amsterdam leuke groep met caravans op de dam.
  O nee dan worden ze weggejaagt en sluiten dan de wegen af dat hebben we al eens gezien.

 4. Ja en dat voor de leider van de Liberalen! 😮
  Vond hem zeer opmerkelijk, je kunt wel zien dat hij niet meer in de landelijke politiek zit. Dan schijnt het toch wat makkelijker om zonder last en/of ruggespraak te spreken.

 5. “je kunt wel zien dat hij niet meer in de landelijke politiek zit.”
  Inderdaad!

  Als de vos de passie preekt, boer pas op je ganzen!
  Een vijftal jaar geleden was ik niet alleen het slachtoffer van bespieding, maar ook van stalking en mobbing, op touw gezet door de staatsveiligheid in opdracht van … ex-Premier Verhofstadt. Met informatie uit mijn privé-leven werd een langdurige campagne van intimidatie, laster en getreiter gevoerd. Het doel daarbij was een gevoel van constante dreiging te creëren. Ik moest een gevoel van onmacht krijgen, omdat ik de situatie niet meer in de hand had. De acties moesten me niet enkel intimideren, maar me ook isoleren. Personen in mijn sociale omgeving moesten er ook last van krijgen. Meerdere malen heb ik deze fascistoïde schending van mijn privé-leven en deze gestapo-praktijken aangeklaagd in e-mails (waarin ik o.a. deze totalitaire mentaliteit kontrasteerde met zijn pleidooi – uit de beginjaren ’90 – voor de rechten van het individu) naar het kabinet van de ex-Premier, met CC aan o.m. de VRT, het gerecht, en minister De Gucht. De ‘liberaal’ Verhofstadt was door de kritische inhoud van deze mails zodanig in zijn narcisme gekrenkt dat uiteindelijk parket, vrederechter en dokters onder druk werden gezet om mij te laten colloqueren (let wel: na vier jaar stalking en op de valreep, slechts enkele maanden vóór het einde van de legislatuur). Over democratie en deontologie gesproken!

Reacties zijn gesloten.