Geloofwaardigheid clown Rutte op het spel

Kabinet voor 1 juli!
Een belangrijk onderdeel van de opdracht van Beatrix aan informateur Herman Tjeenk Willink is om te onderzoeken of een en ander wel okay is met de geloofwaardigheid van clown Rutte. VVD’er Mark Rutte, ook wel bekend van zijn grap “voor 1 juli een nieuw kabinet” zou met zijn laatste pirouettes weleens tot de categorie “minder geloofwaardige Nederlanders” kunnen gaan behoren. Iets wat je een land natuurlijk niet toewenst, een clown als premier.

Daarnaast zijn deze paar dagen uitstel van de daadwerkelijke formatie een leuk buitenkansje voor Bea, CDA en VVD om te kijken hoe zonderling onze nationale risee, PVV’er Geert Wilders, zich denkt te kunnen gaan gedragen aanstaande zaterdag, wanneer hij zich met de gemeentepolitiek in New York gaat bemoeien.

Zet hij ons land definitief op de kaart als bananenland of weet hij zich voor de verandering toch enigszins normaal te gedragen? (Telegraaf)

2 gedachten over “Geloofwaardigheid clown Rutte op het spel”

 1. Vind de kop van dit stuk heel wat beter dan die van Dagblad Wilders. Daarbij moet ik het eerst nog zien of ons Markje nog wel de volgende premier gaat worden. Eerst zien dan geloven, in deze.

  Gisteren is Markje bij de Majesteit ontboden. Dat zal geen fijn gesprek geweest zijn. ’s Middags heeft hij staan beweren dat iedereen er maar aan moet wennen (hé die is niet van hemzelf), maar dat zoals het nu gaat de nieuwe manier is van informeren en formeren. 3 jongens die af en toe mot hebben, spreken even af achter bij het fietsenhok en gaan wel/niet door met onderhandelen over hoe het schoolplein verdeeld moet gaan worden en wie er wel en niet op mogen komen.
  De Majesteit zal daar niet van onder de indruk zijn geweest, maar wel geirriteerd. Ik zou denken; De blagen!

  Maar ik hoop dat Markje zijn positie weer weet en als hij verstandig is, speelt hij het spel vanaf nu volgens de regels. Mocht hij geheel volgens zijn natte droom, uiteindelijk toch nog premier worden van rechts Nederland, links wil hem niet, dan zal hij nog even met de Majesteit samen moeten werken. Maar nogmaals, dat gaan we eerst nog zien.

  Deze stond in nrc.next, vond ik ook wel leuk http://www.nrcnext.nl/columnisten/2010/09/08/rutte-roemer-en-wilders-op-een-eiland/

  Overigens ook gehoord dat Wilders met de afstandsbediening van Rutjes is gesignaleerd. Yes Master!!!!

Reacties zijn gesloten.