Preventief opsluiten, ook heel sterk en sociaal

Preventief opsluiten van mensen die weliswaar niets gedaan hebben maar “iets” zouden kunnen doen – in het Nederland van de Volkspartij voor Vrijheid en Democratie een heel gewone gedachte.

De politie heeft zo’n 300 potentieel gevaarlijke eenlingen in kaart gebracht. Van hen zijn er vijftien zo gevaarlijk dat ze continu in de gaten worden gehouden. Dat blijkt uit informatie van minister Opstelten van Veiligheid en Justitie.

Na de aanslag op Koninginnedag 2009 in Apeldoorn werd besloten tot een proef om potentieel gevaarlijke eenlingen (‘lone wolves’) op te sporen en aan te pakken. De proef begon in 2011 en heeft twee jaar geduurd.

Verder zien (let vooral ook op de foto en het bijbehorende onderschrift!)

De Nederlandse volksvertegenwoordiging vindt het niet interessant eens te vragen hoe “de politie” onder leiding van het tweetal Opstelten en Teeven komt aan de gevaarlijkheid van de “in kaart gebrachte eenlingen”.

7 gedachten over “Preventief opsluiten, ook heel sterk en sociaal”

  1. Dit melding van NOS komt op het volgende neer: de Politie en Staatsveiligheid zijn bezig deels het werk van de GGD en Psychiatrie over te nemen want daar worden de budgetten gekort.

    Een medisch probleem wordt naar de Politie/Veiligheidsdiensten verplaatst.

  2. Indien het inhoud van dit bericht zou kloppen komt de vraag: hoe hebben deze diensten dan het aanslag van de massa-moordenaar Tristan van V. in Alphen-aan-de-Rijn niet kunnen voorkomen?

  3. De volgende stap zal zijn, de naam lone wolves te veranderen in ongewenste elementen en deze in concentratiekampen op te sluiten.

  4. Die eenzame wolf in de Noordoostpolder ontdekten ze pas toen-ie doodgereden was, dus hoe goed dat volgsysteem nu helemaal werkt…

  5. Ter info: PVV’er Ahmed Marcouch in de PvdA fractie viindt Schutzhaft een geweldig idee. Hij wil het al heel lang invoeren.

  6. Laat ze eens wat aan die kapitalistische geldwolven doen… O.O meh nee bomroepers en waxinehouder gooiertjes zijn een mooie afleidingsmanoeuvre….. Meh O_O

Reacties zijn gesloten.