Demonstreren op 21 september

Demonstreren op 21 september. Het heeft nogal wat voeten in de aarde. Bij welke demonstratie wil je je eigenlijk melden? Bij de voorstanders van Wilders, of juist bij de tegenstanders van Wilders? In Den Haag? Of in Amsterdam?

Ravotr heeft op zijn site een uitgebreide uitleg waarom hij naar Den Haag gaat.

21 september wordt een dag vol actie, ten goede en helaas ook ten kwade. Er is nogal wat verwarring vanwege de veelheid aan initiatieven, meerdere in Den Haag, één in Amsterdam. Wat volgt is een overzichtje wat er te doen is, een enkel punt dat extra aandacht verdient en een soort van idee wat mij een goede aanpak lijkt: met zo veel mogelijk mensen deelnemen in Den Haag. Tegen bezuinigingen en tegen racisme, tegen kabinet én tegen PVV. Minstens.
Amsterdam en Den Haag
Om te beginnen is er “Het is genoeg”, georganiseerd vanuit een Facebook-pagina, “Dutch Revolution”. Uit de toelichting: “Deze demonstratie wordt NIET door een politieke partij georganiseerd, en gaat verder dan een protest tegen het kabinet Rutte/Samson. Het is ook geen nationalistisch protest, want internationale solidariteit van onderop is volgens ons noodzakelijk en vanzelfsprekend.” Het is een protest tegen bezuinigingen, maar tegelijk tegen het achterliggende neoliberalisme, tegen overheidsrepressie ook. Voor de actie wordt al vanaf de eerste helft van juli via een Facebook-oproep gemobiliseerd. Op het moment dat ik dit intik, geven daar 894 mensen aan dat ze gaan komen, zeggen er 712 dat ze misschien komen, en zijn in totaal 10.978 mensen uitgenodigd.
Plaats: Plein, Den Haag.Tijd: ………. (Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via: Ravotr

Vooralsnog ziet het er niet naar uit dat er ook maar één van deze initiatieven tot erg veel drukte gaat leiden. Maar mocht je willen gaan, lees dan toch even Ravotr om te bepalen waar je heen wil.

4 gedachten over “Demonstreren op 21 september”

 1. Nog een vraagje voor 21 September
  Het kabinet wil de jaarlijkse pensioenopbouw verlagen van 2,25 naar 1,85 procent. Dat kan volgens het kabinet omdat iedereen voortaan langer doorwerkt en dus meer tijd heeft om voor een goed pensioen te sparen.” . . Ik snap hier helemaal niks van. Waarom moest de pensioenleeftijd dan omhoog, omdat het “anders niet maar betaalbaar” was? Was dat een leugen? Waarom komen ze hiermee weg? Kan ie weer terug naar 65 jaar? Waarom stelt geen enkele journalist deze vragen?
  Ik heb het gevoel dat alles wat de politici zeggen onvervalste leugens zijn.

 2. De pensioenleeftijd moet nu omhoog omdat de bestaande pensioeninleg vergokt is.

  Overigens is je inzicht volledig correct.

 3. De Fransen hebben met grote tegenzin ingestemd met verhoging van de pensioenleeftijd en nu is het in Frankrijk 63 jaar leeftijd geworden.

  Wij zijn de braafste jongetjes en meisjes en daarom gaan we misschien straks met 70 leeftijd instemmen.

  Daar tegen vechten de Franse syndicaten die hebben gegevens in handen gekregen waaruit blijkt dat de leeftijdsprognose in de recente jaren verslechterd is. Ze voeren aan dat de gegevens waarmee gezwaaid worden omtrent verhogen van de pensioen leeftijd verouderd zijn.

 4. Hoewel maar een ‘paar uurtjes reizen, incl. de tijd om uit het raam te staren, onderwijl een goed boek lezende…ooit eens voor de OV-kaart farce’, vertik ik het.

  Heeft die gemeente werkelijk ‘meerdere demonstraties, al dan niet op min of meer “strategische locaties” toegewezen aan? Incl. het PVV-“gepeupel”?

  Bij deze, ‘place your bets!’.

  Geert Wilders zijn gebruikelijke draaikonterij (= o.a. mogelijke opkomst van ‘zijn’ demonstratie) geeft enkel maar hoofddoekdragende ‘Moslimitische’ verzorgers…

  …te Urk!

  Belastinggeld kost het e.e.a. toch wel.

  😆

  p.s.
  eenieder die wel heengaat, VEEL plezier!

Reacties zijn gesloten.