Jacht op naaktlopers in duinen niet bedoeld als anti-homo-beleid

CDA-burgemeester Van der Zwaag van Veere laat bijzondere opsporingsambtenaren struinen in de duinen op zoek naar naaktlopers. Hebben ze geen papieren (waar zou je die moeten stoppen als je geen kleren aanhebt?) dan wordt de “boete” verdubbeld (toch raar dat een bekeuring tegenwoordig meteen boete genoemd wordt).

Twee grote controleacties in het duingebied bij het naaktstrand bij Oranjezon in Vrouwenpolder hebben deze zomer 68 boetes opgeleverd. Dat zijn er meer dan in vorige jaren, zegt burgemeester Rob van der Zwaag. De controles in het gebied worden uitgevoerd omdat de duinen bekend staan als plaats om seks te hebben.

Het opsturen van de bekeuring naar iemand huisadres is een extra straf want misschien wil het thuisfront niet weten dat er nakend gecruised wordt in de duinen. Maar het is niet bedoeld om homo’s te stigmatiseren, hoor.
Nederland anno 2013, en vooral een grote muil opentrekken over “de Russen”.

4 gedachten over “Jacht op naaktlopers in duinen niet bedoeld als anti-homo-beleid”

 1. Fijn hè, zo’n NSB-landje. Binnenkort worden ook de filmbeelden die vanuit drones gemaakt worden van naturisten op tv vertoont met de namen en adressen van die mensen erbij, bellen de BOA’s even met GeenStijl en Jan Bennink zodat die dan de betreffende werkgevers even kunnen bellen.
  Zouden de kinderen van zulke mislukte Jan Hagels die met die agentjes mee mogen de duinen in, nou trots op hun vaders zijn?

 2. In Delft is deze zomer eenzelfde heksenjacht bezig,olv. de kampioen bijklussen Bas Verkerk (uiteraard VVD). Die bedacht dat ie een al jaren bestaand naturistenstrandje moest sluiten omdat , volgens hem, daar dingen gebeurde die niet deugden. Het ging hier om rommelende mannen in de nacht, niet op de dag, wanneer de naturisten gebruik maken van het strand. Dezelfde rommelende mannen komen ook voor op het textielstrand,maar dat werd niet gesloten. De NFN (Naturistenfederatie) is naar de rechter gestapt, omdat de wet zegt dat je overal bloot mag als het kan, en niet of een een of ander gemeenteraadje zo handig is geweest een strand aan te wijzen. Wat bleek, in 1983 is de wet gewijzigd (artikel 430a), de gemeente is vergeten het strandje in het kader van de wet opnieuw aan te wijzen maar heeft vanaf die datum ook niets gedaan om het bloot recreëren tegen te gaan.
  Maar goed, uiteindelijk is de plaatselijke politie gaan bekeuren, gesteund door de SA uit die plaats (sorry, Boa’s en parkwachters en andere hulptroepen). Lees vooral op het forum http://www.naturismeforum.nl wat de opmerkingen van die gasten zijn tegen mensen die daar gewoon op de dag rustig liggen te zonnebaden en uitgemaakt worden door de bijklusser Verkerk voor pedofiel en kinderverkrachter. Alle boetes gaan aangevochten worden door de NFN en uiteindelijk krijgen deze mensen gelijk maar hun strandplezier is dit jaar bewust verziekt.
  Ter verduidelijking: op de plaats van het strandje zou heel mooi een theehuis kunnen komen en laat een plaatselijke ondernemen (rara door wie geadviseerd via een uurtje-factuurtje) daar nou net interesse in hebben… En als uurtje-factuurtje Verkerk daarop gevraagd wordt, wordt ie boos.
  Maar lees vooral de opmerkingen van de politie: schunnig, brutaal, totale onkunde over wetteksten, intimiderend en vooral: totaal vol van machtsgevoel.
  Jan Hagel/de Landwacht is weer terug.
  Tijd voor een ontslagronde onder de politie van Delft, inclusief onderknuppels.

  Kijk op die site naar Klacht tegen de gemeente Delft en he,he, eindelijke een bekeuring. Je zou er om moeten lachen als het niet zo erg was….

 3. Het duingebied bij Vrouwenpolder maakt deel uit van het natuurgebied De Manteling en is verboden gebied niet enkel voor naaktrecreanten maar voor iedereen. Het is waar dat sommige mensen daar wel eens seks hebben, maar dat heb ik ook wel eens gezien in een duingebied achter een textielstrand. veel ophef om (bijna) niks, maar om op basis hiervan over een NSB-land te schrijven, nou dat gaat me wel erg ver.
  Mensen die zich hieraan storen kunnen prima terecht op het naturistenstrand van Domburg, een paar kilometer verderop. Daar is geen toegankelijk duingebied en heb je ook geen “last” van mensen die openlijk seks bedrijven

 4. Inderdaad, daarom krijgt iedereen daar een prent. Geen homootje pesten dus maar natuurbescherming. Delft is van een andere grootte, maar wel erg verkeerd…

Reacties zijn gesloten.