Een enorm verhaal waarom biologisch eten fout is, in Trouw

Mij werd het niet helemaal duidelijk waarom je eigen eten biologisch telen fout is, of waarom hier bij een biologische boer iets te eten kopen fout is, maar het is blijkbaar afschuwelijk fout. En van Trouw weten we inmiddels dat die als geen ander kunnen onderscheiden wat goed is en wat fout is, het is immers het podium van Elma Drayer. Betreed dit artikel dus met gepaste voorzichtigheid en (disclaimer) DON’T TRY THIS AT HOME.

5 gedachten over “Een enorm verhaal waarom biologisch eten fout is, in Trouw”

  1. Ik weet niet, ik vond het juist verdacht om bij ieder chippie of slokje frisdrank een zelfde soort rush te krijgen als bij een sigaret met een drang naar meer.
    Dus een basisje gekocht bij de bio super en langzaamaan biologisch gaan eten. Bevalt prima, ’t voelt absoluut of je met minder verzadigd bent voor langere tijd.

  2. Die Bodelier lijkt me een nare man. Hij haalt zijn vrienden door het slijk en hij vertelt leugens. En wat @Jan opmerkt. Het klopt idd dat de voedingsindustrie zo manipuleert dat we steeds meer en steeds ongezonder eten, met als gevolg dus een wereldwijde obesitas en diabetes epidemie. Dus wat Bodelier zegt: “Hoe is ons industrieel bereide voedsel ongezond en onveilig? ….De kans om aan (industrieel) voedsel te bezwijken is verwaarloosbaar. ” klopt niet. Misschien is aspartaam niet het probleem, maar wel zout, suiker en vet en hoe dat wordt ingezet om mensen aan te zetten tot meer consumptie om zo de winsten te verhogen. De immorele hebzucht van de corporaties die willens en wetens de volksgezondheid op het spel zetten. Zou dat voor een theoloog en cultuurfilosoof niet een interessanter onderwerp zijn?
    http://www.nytimes.com/2013/02/24/magazine/the-extraordinary-science-of-junk-food.html?pagewanted=all#3

  3. Van een theoloog/filosoof (hoe je nu tegelijkertijd filosoof als theoloog kan zijn verbijstert mij nog steeds) mag je niet verwachten dat hij wat van ontwikkelingen in landbouw afweet. Of dat ie wat afweet van de pogingen van Monsanto om hun verdienmodel (het vergiftigen van de aarde en daar geld voor vragen) aloverheersend te krijgen door het openbreken van de europese markt voor hun gepatenteerde gen-planten en straks iedereen verboden wordt te handelen in zelfgepropageerd zaad omdat dat niet gecertificeerd is.

  4. Er zijn al langer indicaties, dat de bio-ingredienten niet perse gezonder zijn dan conventionele en dat geloof ik best. Het is meer de samenstelling van voedsel. Teveel suikers, zout en vet, alles wat de mens het lekkerst vindt, maar in de gebruikelijke grote hoeveelheden in conventionele voeding behoorlijk ongezond is. Extra waarschuwing voor meelezende ouders: Als er dingen te lezen zijn zoals “extra geschikt voor kinderen” e.d., vingers weg. Dit betekend alleen dat kinderen het erg lekker vinden, want nog eens extra vergeven van suikers, zout en vet.
    Ik eet al weer jaren bio, ook vleesch. Het smaakt me beter en het vergt minder van het milieu. En vooral: ik eet minder dan bij conventionele shit.

Reacties zijn gesloten.