Prins Bernhard, onze super-verzetsheld

Er is niet echt een aanleiding maar bijgaand artikeltje over de moeder van alle Nederlandse verzetshelden, Prins Bernard, mag op deze site niet ontbreken:

16 november 1936. Bernhard brengt samen met de Nederlandse secretaris, Röell, een afscheidsbezoek aan Hitler. Het is onduidelijk wat er toen allemaal werd besproken. Hitler zei later: ‘In Holland liggen de zaken Gode zij dank veel gemakkelijker, want in de Prins van Lippe – Biesterfeld hebben we absolute imbeciel op de troon. Toen hij me voor zijn huwelijk een afscheidsbezoek kwam brengen, flikflooide hij als een gigolo. Een paar dagen later verklaarde hij in de Nederlandse kranten dat hij zich in zijn hart altijd Nederlander had gevoeld.’ (deresearcher).

3 gedachten over “Prins Bernhard, onze super-verzetsheld”

  1. De man die te samen met zijn schoonmoeder al een brief schreef naar Hitler over een samenwerking ,gelijk zijn latere stadhouders brief .Want ook WILLEMIEN was een Hitler vriend .Zij wilde na de oorlog een regime onder leiding van de Oranjes ,zonder een democratie .

  2. Niet verrassend. En wat betreft de oorlogsmisdaden gepleegd in de kolonieen in hun naam ?

    Maar goed dat zijn gekleurde menschjes… Ik hekel rechts zo enorm dat met 2 maten meten, dat hypocriete. En ze weten het zelf ook wel dat ze fout zijn. Deep down there weten ze dat ze fout zijn maar ja het riddelijk toegeven…

  3. Het verhaal over het aantal doden door WESTERLING in die jaren is ook al achterhaald ,een groot gedeelte is verongelukt en waren strijders van Soekarno .Die dat gebruikte om de Nederlanders de schuld te geven ,door te zeggen dat zij gedood waren door het Nederlandse leger .

Reacties zijn gesloten.