Newsflash: Bruin I heet Bruin I

En zojuist komt binnen het brekende nieuws dat ook tot de Telegraaf is doorgedrongen dat het nieuwe kabinet luistert naar de naam Bruin I. Er schijnt namelijk een PvdA’er te zijn die deze term bezigt en die stelt “dat deze term al in de media wordt gebruikt.”

Dat is correct.

Er is helemaal niks mis met de benaming Bruin I, de vlag dekt de lading. We hebben al cartoons met Bruin I en honderden berichten over Bruin I en dat gaan we nu niet veranderen omdat er een CDA’ertje of VVD’ertje furieus wordt.

Deze CDA’ers en VVD’ers werden ook niet furieus de afgelopen jaren als Wilders de islam een “verschrikkelijke fascistische ideologie” noemde.

Werden ze furieus? Nee, ze zeiden “let’s agree to disagree” en gingen met de PVV regeren.

Vanwaar deze selectieve verontwaardiging?

Dus, CDA’ers en VVD’ers, let’s agree to disagree: jullie willen zo nodig je vingers aflikken met de PVV proleten dus noemen wij jullie Bruin I.

Wij hebben namelijk ook vrijheid van meningsuiting: wen er maar aan.

Succes.

P.S.: wij claimen niet de eersten te zijn die de naam Bruin I gebruikten. Ik denk ook dat ze bij Retecool.com de eersten waren (ik heb dat een tijdje terug eens onderzocht).

P.P.S.: ook Rutte reageert nu op de term Bruin I. Op een redelijk normale manier dat moet gezegd worden.

49 gedachten over “Newsflash: Bruin I heet Bruin I”

 1. Overigens was het wel zo overzichtelijk op google voordat “de media” er achter kwamen dat dit kabinet Bruin I heet.

 2. beestje mag bij de naam genoemd.

  Bruin I

  ook door een niet VVDer/CDAer 😉

  (ligt het in de verwachting dat er hierna een I, II, III en IV komt? nee, toch? 😎

 3. Bruin ja , Bruin, bruin, b r u i n , ik erger me Groen en Geel! En even ter verduidelijking er zit geen rood bij, wel wat paars…..

  Uit Wiki:……bruin ontstaat door alle drie de primaire kleuren uit het subtractieve kleursysteem: cyaan, geel en magenta, te mengen

 4. Ik weet niet of wij echt de eerste waren hoor. Ik denk zelfs van niet. Ik denk dat ze bij retecool.com de eerste waren.

 5. Felix Rottenberg had het twee weken geleden in zijn columnp in Het Parool al over Bruin I, dus waar gaat dit over?
  Niets over gehoord, toen.
  Lezen onze Brabonische en Limburgische vrienden Het Parool soms niet? Moeten ze ’s een abonnement nemen.

 6. Er zijn toch ook rooien en groene en die gebruiken het ook als Geuzennaam. Als ze staan achter hun volstrekt immorele ideeën moeten ze daar gewoon voor uitkomen en zich trots bruine noemen. Het is toch ook volkomen normaal om je rechts te noemen tegenwoordig. Mooi, die vrijheid maar dan niet gelijk beginnen te grienen.

  Ikzelf was meer voor Zwart 1 gegaan omdat het meer op algemeen fascisme lijkt dan op nationaal-socialisme. Maar ze zullen zich niet zo snel zelf zwart noemen natuurlijk

 7. Bij Retecool noemden ze dit kabinet al Bruin I in 2007. Toen bestonden wij nog niet eens. Nee alle eer gaat naar hen. Maar wij hebben er wel veel “reclame” voor gemaakt de afgelopen paar maanden. 😮

 8. @Marvin S.
  “Zwart” heeft nu eenmaal een andere connotatie sinds pakweg de vroege jaren zeventig

 9. De NRC is de enige krant, samen met De Telegraaf en Volk en Vaderland die niet meer mocht verschijnen in 1945. Heeft een tijdje Nieuwe Rotterdamsche Courant geheten en toen mocht ie dan weer wel, eerder dan De Telegraaf. Alte Kameraden.
  Overigens kan ik mij heel goed voorstellen dat men Het Parool niet leest. Amsterdams sufferdje.

 10. Mijn eerste reactie was: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: etc.

  de tweede was: de niet zo kinderachtig! 😆

  de derde was: Mooi! dat kunnen ze dan ook maar weer even weten. Enne, waar waren ze de laatste tijd?

  de vierde was: ze weten het dus wel.

  Overigens heb ik als verklaring voor Bruin I gelezen dat het is vanwege de onderbuikgevoelens en de kleur die uit de onderbuik komt aan het einde van het verteringsproces. Dat VVD en CDA het nu overstuur met wat anders combineert, tja, ga daar maar eens over nadenken beste CDA en VVD stemmers. Maar ik ga voortaan geen Wilders I meer gebruiken (hoewel ik hem ook wel leuk vind 😆 ) maar het zal voortaan Bruin I worden!

 11. Heb inmiddels begrepen dat Felix R. het ook al over Bruin I heeft gehad in De Wereld Draait Door.
  Dat onze PVV, CDA en VVD-kameraden niet Het Parool lezen, dat kan natuurlijk, dan blijft er meer Parool voor mij over, heerlijk; maar derlui zal toch wel naar DWDD kijken?

 12. De PvdA’er mag geen “Bruin I” zeggen van Elsevier maar Elsevier mag wel dit doen met de PvdA’er:

 13. Zoals eerder al vermeld, rechts denkt dat de vrijheid van meningsuiting hun eigendom is en de rest heeft geen recht op vrije meningsuiting.

  Wen maar vast aan, zou ik tegen Elsevier gauw zeggen.

 14. Weet niet wie die mevrouw van de PvdA is, maar ja, je hebt vrijheid van menigsuiting en je hebt Linksche Elite die zijn bek moet houden.

 15. topic is “wie was de eerste” 😉

  ach, maakt mij niet uit verder, als er maar “duidelijkheid ” komt

  (moet eerlijk zeggen dat het gezeik over Henk en Ingrid mij ook de keel uit hangt) 😉

 16. toevoeging: dat Bruin I er is (of aankomt) dat is van een andere orde.

  misschien wordt Nederland wakker ( 😎 wilders achterban kreet. kopjes uit het zand. dus).

 17. Rutte is trouwens een humorloze zeurpiet, die nog bij zn mama woont. 😀 , vind de vergelijking Bruin 1 wel gepast. Hij mag straks op de koffie bij Majesteit. Misschien ziet hij Majesteit wel aan voor een nieuwe mama. 💡 of tante. Tante Bea. 💡

 18. Het bruine borreltafelejaculaat van balsturige bruinhemden bestiert de bullenpees tegen het broeinest van bolsjewieken en aanverwante buitenparlementaire oppositie.

 19. Voor de duidelijkheid: mij boeit dat niet, met een broekriem met ruim bemeten gesp kun je ook behoorlijk slaan op een bescheten bakkes.

 20. @Aenima 47 Sanatorium? Wilders? – Nee: psychiatrische kliniek voor behandeling van “excessive narcissistic disorder”.

Reacties zijn gesloten.