Wat zelfs in de USA niet lukte: vlaktaks

Hoe rechts de USA in veel opzichten ook is , zelfs daar kreeg men het Republiekijnse idee van één Belastingtarief voor iedereen niet voor elkaar .. Maar hier in Nederland komt het comitee ” Laat Henk en Ingrid de Hypotheekrenteaftrek voor Miljonairs betalen ” voorgezeten door de “heren” Rutte , Wilders en Verhagen  met een voorstel voor een vlaktaks.

Met prachtige motivaties natuurlij , appelerend aan ambtenarenhaat: “lagere uitvoeringskosten bij de Belastingdienst, waardoor op termijn ambtenaren kunnen afvloeien ( Het schijnt dat er vernietigingskampen voor ambtenaren en hun families worden opgezet, want nergens worden de kosten van uitkeringen voor al die ontslagen ambtenaren meegerekend ).

Lulverhalen over hoe dit de hypotheekrente aftrek betaalbaar houdt :”Invoering van de vlaktaks laat het systeem van de hypotheekrenteaftrek in stand, maar zorgt tegelijkertijd voor een besparing omdat hogere inkomens hierdoor niet langer hun hypotheekrente tegen het hoogste tarief in de inkomstenbelasting kunnen aftrekken.”

Kijk , dat is nog eens talentvol Henk en Ingrid besodemieteren , “we verlagen de belasting voor de rijken met 20% , maar dat betekent dat ze daarvan zo’n 2% ” terugbetalen” doordat ze een ietsejepietsje  minder Hypotheekrenteaftrek terugkrijgen.

8 gedachten over “Wat zelfs in de USA niet lukte: vlaktaks”

  1. Ergens begin dit jaar gelezen dat er een plaats in een Amerikaanse staat was die zo goed als de belastingen had afgeschaft. Gevolg? Geen geld meer voor onderhoud in deze plaats en ze hebben, buiten alle andere problemen, een tijd zonder straatverlichting gezeten. Beviel ze ook niet zo goed. Maar ze waren wel de risee van de VS 😮

Reacties zijn gesloten.