Schokkend: de JSF gaat doohoooor!

De JSF. Hij gaat door. Echt niemand had dit verwacht. Na twaalf jaar zigzagpolitiek van de PvdA, en gisteren nog twaalf uur toneelspel van Angelien Eisink (PvdA) is het dan zover.

Het is niet duidelijk wat de werkgelegenheidseffecten zullen zijn, en volgens de door Eisink zo gewaardeerde Rekenkamer is onder andere niet zeker of er altijd vier vliegtuigen voor internationale missies beschikbaar zullen zijn, toch twee belangrijke punten voor de PvdA. Maar Jeanine Hennis beweert er van overtuigd te zijn dat dat laatste wel het geval zal zijn, en blijkbaar weegt zo’n managerspraatje van een minister die dat werd door een keer voor een tank te poseren zwaarder dan een rapport van de Rekenkamer.

We zullen eens zien wat ervan komt. En ook wat voor een gevolgen het voor de PvdA zal hebben. Hoeveel PvdA-stemmers zullen zich bij volgende verkiezingen nog eens willen laten belazeren?

8 gedachten over “Schokkend: de JSF gaat doohoooor!”

 1. Ik leg dit wel even gewoon op de inmiddels enorme stapel redenen om echt NOOIT meer op de PvdA te stemmen.

 2. Ik dacht al: waar blijft het bericht over het doohoooorgaan van de JSF.

  Hoogstwaarschijnlijk ben ik te naïef, maar waarom kan de PvdA niet gewoon vertellen: we hebben nagenoeg niets te vertellen. Op het NAVO-hoofdkwartier wordt een verdeling van taken en bijbehorende uitrusting gemaakt voor de leden. Daar houd je je aan als land, of je treedt uit de NAVO.

 3. De werkgelegenheideffecten? Vijf personen krijgen een baan…om dat kreng de hangar in en uit te duwen.
  En verder helemaal eens met vdHeuvel.
  Wat is juffrouw Elsink beloofd vraag ik me af…

 4. @2, sjaax – dit is de kortste en beste uitleg over de grondslag van de beslissing over de JSF. Politici lopen gewoon in de pas voor de echte bazen.

  @3, werkgelegenheid is een opgeblazen woord in dezen. Meer interessant is waar gaan de commissies van gemiddeld 0,5% die bij deze aanschaf toehoren naartoe.
  De belastingparadijzen zijn niet toevallig in het leven geroepen.

 5. Ik ben zo blij dat we nu een straaljager hebben die talibanstrijders wel aankan. Zij hebben AK47s en pistolen met een “PANG!” vlaggetje. Daar was onze F16 niet tegen opgewassen.

  Oh wacht! We hebben ze nodig om tegen China te gaan vechten in een parallel universum. Nu snap ik het!

 6. Blok (VVD)

  Blok ziet Belastingplan wel zitten
  Woonminister Stef Blok laat het oordeel aan de Tweede Kamer, maar hij vindt verlaging van de belasting voor de hogere inkomens ”verstandig” en de plannen ervoor hebben dan ook zijn ”warme sympathie”.

  Ze geloven echt in trickle down reaganomics …

Reacties zijn gesloten.