Wij zijn zo bang…

…voor de joden in mijn handel
voor de neger in mijn dochter
voor de kanker in mijn lichaam
zijn wij niet allemaal zo bang….
(Neerlands Hoop in Bange Dagen, 1978)

Meet hoe Bang u bent.
In het krantje van Elma Drayer.
Let ook op de suggestieve vraagstelling: het valt eigenlijk wel mee met de opwarming van de aarde en meer.

9 gedachten over “Wij zijn zo bang…”

 1. Ik scoor +1. Oh dat is positief zie ik, aan de plus zijde staat een lachend gezicht 🙂 Ik ben vnl bezorgd over de wereld, maar niet over Nederland of wat betreft mijn dagelijkse angsten. Ik moet zeggen dat ik inderdaad tamelijk onbevreesd de Albert Heyn betreed

 2. -1.

  Waarschijnlijk zijn al mijn zelfverdedigings sporten toch nog ergens goed voor geweest.

 3. Hoe kwam je daar nou terecht, bij die bang-o-meter, hing er nog een artikeltje aan? Of is dit enkel bedoeld om de krant beter in staat te stellen op de gemoedstoestand van zijn lezers in te spelen?

 4. Indien ik luister naar mijn collega die steeds doodsbang is omdat schijnbaar Marokkanen lopen overal om op de deuren te kloppen, hoeft deze wijzer helemaal niet.

  Iedereen is doodsbang voor de buitenlanders.
  Punt uit. De bang-o-meter is dusdanig kapot gegaan.
  Alles is gezegd.

 5. Ik gok dat iedereen op +1 uitkomt omdat zij/hij +2 scoort op “dagelijkse angsten”. Ik in ieder geval wel. Op de andere punten scoor ik aanmerkelijk slechter:)

 6. Men is ook doodsbang zijn of haar baan te verliezen. Menig mens loopt al krom van de zenuwen. Overal hoor je het … die is zijn baan kwijt die werkt ook al niet meer. De te koop bordjes lijken wel paddestoelen schieten overal de grond uit.

  Is ook niet zo gek met de VVD in de regering.

  En angst voor buitenlanders dat is altijd al zo geweest behalve toen we ze als slaven uit Afrika wegtrokken en elders tot de dood toe lieten buffelen. Of een Shell die dapper naar die mensen toegaat hun olie steelt en een puinhoop achterlaat. En natuurlijk de wapenhandelaar is ook niet bang voor die “buitenlanders” zolang ze maar betalen.

  Ik ben bang dat de mensen andermaal een verkeerde keuze maken wat betreft de politiek… Dit land moet nog dieper in de shit wil men wakker worden.

Reacties zijn gesloten.