10 Miljoen privé-drones boven NL, kan dat?

Nee, want die gaan met elkaar botsen en uit de lucht vallen. Toch kunnen er wel eens heel veel van die dingetjes als een zwerm spreeuwen in de lucht rond gaan vliegen, ze worden steeds goedkoper, en wat is er nu leuker dan eens bij je buren naar binnen loeren? Of om een pakketje met een drol de lucht in te sturen? The battle of the drones is coming, be prepared.

Daarbij is het uiteraard een snuffelsysteem dat uitsluitend door de Staat gebruikt mag worden. In de VS zijn de Republikeinen bang dat linkse ( jaja) actievoerders gaan spioneren met die dingen. Daarom moet er volgens hen wetgeving komen die het vliegspul aan banden gaat leggen.

Republican state Rep. Lance Gooden said he introduced the bill to address concerns that ordinary Texans could use drones to spy on private property, as well as in response to fears that animal rights groups or environmentalists could keep tabs on livestock ranches or oil pipelines.

Er zijn zelfs al kaarten waar de no-drone zones op staan. Mocht je willen weten hoe de wetgeving op dit moment is kan je hier even kijken. Mij lijkt dat we die dingen in zijn geheel maar moeten verbieden wanneer ze tot doel hebben oorlog te voeren of mensen te bespioneren. Maffiaspullen zijn het, weg ermee.

Ze zullen dus verboden gaan worden, ook in de EU is wetgeving in voorbereiding. Snel dingetje kopen dus mocht u die behoefte voelen. Deze mag nog wel en kan een flinke drol tillen:

 

 

4 gedachten over “10 Miljoen privé-drones boven NL, kan dat?”

 1. @1:

  Goed, dan ontwikkel ik de DBP ( Drone Bestendige Paraplu) gemaakt uit aluminium dan komen de brokstukken niet op mijn harses, ik heb geen zin in dat afval op en in mijn pruik, geen gezicht en de kapper is al duur genoeg.

  Sowieso is een grote paraplu of parasol een goed idee, iedereen zo’n ding, valt er niks te spioneren voor Opstelten en consorten.

 2. Grappig. Uit dit stuk blijkt nog maar weer eens dat de gemiddelde Nederlander helaas geen bal weet van RC vliegen, de luchtsport of, in dit geval, quad, hexa of octocopters met of zonder camera. Er wordt ook voorbijgegaan aan de nieuwe maatregelen in de regeling modelvliegen en dan met name die maatregelen die gaan over de regulering van deze Radiografische luchtvaartuigen door commerciële bedrijven. Simpelweg alles verbieden is geen optie. De handhaving alleen al zou onmogelijk zijn.

  Natuurlijk, deze modelluchtvaartuigen kunnen irritant zijn. Maar filmen vanaf zo’n ding is al gereguleerd in de wet en regelgeving luchtfotografie en het portretrecht. Het vliegen met deze dingen binnen de bebouwde kom is zowiezo al verboden.

  Ik zou zeggen, verdiep je eens in de verschillende modelvlieg-fora die ons land rijk is. Of bel een keer de KnVvL

 3. @3:

  [ filmen vanaf zo’n ding is al gereguleerd in de wet en regelgeving luchtfotografie en het portretrecht. ]

  O, maar dan is het dus goed geregeld, grapjas.

Reacties zijn gesloten.