Lodewijk Asscher ontpopt zich tot klimaatdeskundige

Zijne Excellentie Lodewijk Asscher, de piekeraar over de juiste methode voor etnisch registreren, vindt “het klimaat” in Nederland “niet racistisch”.

Dat klopt nu eenmaal, het regent op goede en op kwade mensen tegelijk, het klimaat kent geen verschil in huidskleur of wat men verder een discriminatiegrond kan vinden.

Hij reageerde op een rapport van de Raad van Europa en uitlatingen van de Nationale ombudsman met dergelijke beschuldigingen.

Als er sprake is van racisme in Nederland, moeten we daar tegen optreden, maar je kunt niet zeggen dat heel Nederland racistisch is, vindt Asscher. ”Dan betekent dat woord niets meer.”

Want “kritiek op migratie” is niet zomaar racistisch, en Zwarte Piet is een geliefd onderdeel van een kinderfeest. Bij wie het geliefd is en wie de kritiek op de migratie heeft en wie Zwarte Piet wat minder liefheeft of het mikpunt is van “kritiek op migratie” is niet terzake. Volgens Zijne Excellentie dan.
Een leuke typefout: “Asscher ging ook in op de discussie over Zware Piet”. Hij pleit dus niet voor een Lichte Piet. Ook verrassend.

Hier kunt de bron beluisteren.

13 gedachten over “Lodewijk Asscher ontpopt zich tot klimaatdeskundige”

 1. Zijn Excellentie is een ervaring-deskundige.
  Een typische.

  De Raad van Europa doet een advies uitbrengen waarop hij zegt dat zijn neus bloedt en vervolgens gaat hij zelf met een een suggestie dat “heel Nederland niet racistisch is” het advies van de Raad van Europa vervalsen, vervangen en bagatelliseren.

  Het klopt heer Asscher, de meeste mensen hier bij Krapull.nl zijn geen racisten dus dan kan ik u niets anders dan gelijk geven in uw stelling dat “niet heel Nederland racistisch is”. We zijn het directe bewijs hiervoor.

  Ohja, niet vergeten wat ik ook tegen Sjaak aangaf: “dat de zwarte Piet net zo grappig is als een swastika”. (The Guardian)

  Dan kunt u zeker weer erom lachen en om de ombudsman en om de Raad van Europa. We zijn in wezen een eilandje ver van Europa, toch?

 2. Bij wie is dit kinderfeest zo genoemd dan..geliefd.Moeten we dan die lui plezieren omdat hun het zo geliefd vinden,nou zo kan iedereen een racistisch aangelegd spektakel wel geliefd vinden.

  Kleine kinderen van tegenwoordig behoren niet door hun volwassen ouders of verzorgers aangeleerd te worden van de sint en zijn zwarte knechten.
  Leuk hoor op scholen,opgedrongen sinterklaas en kindertjes die tegen zwarte kindertjes roepen ulla ulla lekker puh zwarte piet mag wel van me moeder en jullie moete opleure sinterklaasje kom maar binnen met je knecht

 3. Knecht heeft ook een negatieve connotatie. Een mannelijke bediende. Een ondergeschikte. Zijn peutertjes niet een beetje te jong om al te worden gehersenspoeld met knechten, bedienden en ondergeschikten?

  Of kun je dat er niet vroeg genoeg in rammen?

 4. Ah, dus nog eentje die blijkbaar heel beschaafd, intelligent en absoluut niet platvloers vindt dat er mensen zijn die blijkbaar niks beters te doen hebben en ‘inflatoir’ bezig zijn.
  Heb ik zo het gebazel van Zijne Excellentie Lodewijk Asscher die de hobbies van Stuckart en Heydrich aan het oppoetsen is correct samengevat?
  Waar blijft overigens de aangifte van die andere zwatelaar, de intelligente, beschaafde en absoluut niet platvloerse massamoordverheerlijker Schut?

 5. En trouwens, die Lodewijk Asscher met dezelfde hobbies als…..
  is gewoon een gore kast PVV’er net als die Marcouch.

 6. Ik zou graag van Lodewijk Asscher en gezelschap horen wat dan wel racisme is en wat dan wel te ver gaat.

 7. “maar je kunt niet zeggen dat heel Nederland racistisch is, vindt Asscher. ”Dan betekent dat woord niets meer.”

  Deflatie van een, voor sommige verstandelijk beperkten, toch al moeilijk te bevatten definitie, mede mogelijk gemaakt door hij die https://nl.wikipedia.org/wiki/Rassenwetten (al dan niet van Neurenberg) helemaal geweldig acht.

  En dat is dan “actief” voor de Partij van/ voor de Arbeiders. Mijn grootouders draaien zich in hun graf om. Hebben ze voor niets keihard geknokt, zodat de proleet Lodewijk Asscher op z’n zeteltje plaats kan nemen..

 8. ” Mijn grootouders draaien zich in hun graf om. Hebben ze voor niets keihard geknokt, zodat de proleet Lodewijk Asscher op z’n zeteltje plaats kan nemen.”
  Raak Marc, ik herken het helemaal. Geweldig verwoord.

 9. @6, Precies! Zeer goed opgemerkt.

  Vervolgens eigen definitie aan de Rad van Europa voorleggen in plaats van de huidige populistisch gebazel dat HEEL Nederland niet racistisch.

  Het klinkt allemaal eerder als een smoes om de handen van Asscher & company schoon te wassen dan als een doorgedachte opmerking.

 10. @7 Als je grootouders voor de PvdA hebben geknokt zijn ze al door de toenmalige leiders besodemietert , zoals EVC sloper Drees , en Bilderberger en koningshuis redder den Uyl , uitverkoper Kok en Shell medewerker Bos zijn slechts voortzetters van het Bazen-lik beleid van de eerste twee … en Asscher gewoon een nieuwe paddestoel uit hetzelfde mycelium

 11. Bakra, ik heb het dus over de periode pal na WW2. Mijn grootouders hebben in deze regio zéér actief meegeholpen om de PvdA “groot” te maken. Het moest, want: ‘nooit weer’.

  Dat ze, naar later bleek, besodemietert waren is ‘ons’ inmiddels al decennia lang volkomen duidelijk.

  Ik zou er werkelijk geen traan omlaten, wanneer de PvdA uit de regering wordt getrapt door de kiezers. Zal tijd worden.

 12. Ben je mal, Nederland is helemaal niet racistisch:

  Twee Marokkaanse moeders hebben een klacht ingediend bij Meldpunt Discriminatie Amsterdam nadat hun twee kinderen geen snoep kregen van een bewoonster tijdens Sint Maarten. De bewoonster wilde de kinderen geen snoep geven vanwege hun geloof.
  De kinderen tussen de vier en zeven jaar oud liepen met hun moeders door West. Bij de Admiraal de Ruijterweg belden de kinderen aan bij een bewoonster die vervolgens alleen snoep wilde geven aan de christelijke kinderen. Hierbij werden twee Marokkaanse kinderen overgeslagen.
  Volgens AT5 zei de vrouw daarbij dat het ‘een christelijk feest is en niet bedoeld voor moslims’.

  En Lodewijkje spreekt overal en altijd de waarheid. Tenminste….volgens Lodewijkje. Want Lodewijkje heeft overal verstand van. Tenminste….als het over goedpraten van misstanden gaat. Of over het behartigen van eigen en vrindjes belang!

 13. @12 Discriminatie zou het in Lodewijkje’s boek alleen zijn als het Joodse kinderen waren geweest …

Reacties zijn gesloten.