Vuurwerkinspectie

Niet dat ik van vuurwerk houd, nog niet van de “koude sterretjes”, maar stel dat ik een paar bommen en granaten zou willen bestellen op het internet. Van die grote zware knallers die officieel niet toegestaan zijn in Nederland. Ik word dan geconfronteerd met een mail van de politie dat ik niet goed bezig ben en moet stoppen met de bestelling. Ga ik door dan krijg ik bezoek van justitie c.s. Mijn vraag is nu: hoe weet de heilige Hermandad dat ik vuurwerk wil bestellen?

Dit kan alleen bekend worden met DPI (deep packet inspection) wat niet toegestaan is. Of zouden de illegale zoekprogramma’s die de NSA ook gebruikt hier al toegepast worden?

Wie het weet mag het zeggen, want in het artikel wordt hier heel geheimzinnig over gedaan.

5 gedachten over “Vuurwerkinspectie”

 1. Jan Bennink van de racistische hufteromroep POWNed zoekt dat voor de politie uit…die houdt ons ‘een beetje in de gaten’….

 2. Het zou kunnen dat inmiddels álle aankopen via internet op woord besnuffeld en gefilterd kunnen worden..

 3. We leven in een politiestaat waar alles (geheim) gecontroleerd wordt: telefoon, internet, tv enz.

  Sinds de NSA affaire doen sommige diensten en politici aan damage-control door ons te laten geloven dat er maar metadata (inhoudsloos) wordt verzamelt.

  Het is verouderd en niet waar.

  Wie naar Snowden en Wikileaks luistert weet dat er sinds 1-2 jaren de praktijk is dat ALLES, ook inhoudelijk, ogenomen wordt en daar hebben ze het probleem eigenlijk dat ze niet alles tegelijkertijd kunnen op inhoud controleren. te veel informatie. Daarom hebben deze diensten bijvoorbeeld de Boston-attentat niet kunnen voorkomen.

  Maar kijk – website waar je ammo zou willen bestellen wordt meteen doorgegeven.

  Je ben busted.

 4. @4: Het zou inderdaad naief zijn om te denken dat dat niet zo zou zijn.
  Ondertussen wringt de staat zich in allerlei bochten om informatie voor de burger geheim te houden, zie bv moeilijkheden bij inwilligen WOB-verzoeken en wat stond er nou toch in die tweede brief van pr. Bernard aan Hitler?

Reacties zijn gesloten.