23 gedachten over “Cartoonist Nekschot niet vervolgd wegens discriminatie”

 1. Het OM durft bepaalde wetten niet meer te handhaven dankzij het gekrijs van de Rechtse kerk en de nieuw Politiek Correctheid. Gregorius Nekschot zet aan tot haat. Het enige verschil tussen zijn werk en dat van ouderwetse anti-Semieten is het woordje Moslim ipv Jood en verwijzing naar Islamitische geschriften en overleveringen ipv Joodse geschriften en overleveringen. Je kunt zijn werk gewoon naast dat soort tekeningen leggen. De boodschap is hetzelfde: deze mensen zijn absoluut walgelijk en verwerpelijk en hebben dus geen (recht op) menselijke waardigheid. Dit is een boodschap die Nekschot systematisch communiceert.

  Het gaat mij persoonlijk niet om het doelwit want de AEL had wat mij betreft ook keihard afgestraft moeten worden voor hun anti-Joodse haatgezaai. Ja, dat doen ze systematisch en het is tegen Joden als groep gericht en niet alleen maar op Israëlisch beleid of het beleid van andere Joodse instellingen.

  Het kan me niet schelen wie het doet en wie het doelwit is. Mensen moet gewoon niet zo met elkaar omgaan. Het OM moet haar ruggegraat uit de vriezer halen en deze opnieuw laten implanteren. Aanzetten tot haat is schadelijk voor de samenleving en moet gewoon worden aangepakt.

 2. ach sofia , de cartoons van Nekschot verschillen alleen in gebruikte uitingsvorm van wat er tegenwoordig door de Pers , Spits en Telegraaf in schriftelijke vorm word toegestaan als reactie op zo ongeveer ieder onderwerp waar Moslims ook maar iets mee te maken hebben …

  De AEL is volgens mij trouwens wél veroordeeld …

 3. @4
  Dat zul je zelf het best weten; de profeet was daar ongetwijfeld uit het zogeheten Oude Testament gehaald.
  Overigens is het mij onduidelijk wat deze pornograifisch getinte vraag hier doet
  Gele kaart.

 4. Grappig dat het NLse O.M. maar weer eens zelf bevestigd wat een organisatie als de A.E.L. al die tijd zit te roepen namelijk dat er voor joden andere standaarden gelden dan voor moslims en andere minderheden. Ik dacht al die tijd dat die gasten v.d. A.E.L. een stelletje idioten waren maar blijkbaar hadden ze toch een punt.
  Als je als cartoonist iets negatiefs tekend over de joden dan krijg je direct een strafvervolging en een veroordeling aan je broek maar iets negatiefs tekenen over moslims of andere minderheden mag blijkbaar wel.
  Het lijkt gvd weer op de Hero Brinkman zaak, het is strafbaar en het kan bewezen worden maar er wordt toch niet tot vervolging overgegaan. Het begint verdacht veel te stinken naar klassejustitie daar bij ’t O.M.

 5. Waarom lees ik nergens iets over de vrijspraak van een andere kunstenaar n.l Jonas Staal. Vandaag vrijgesproken voor bedreigen van Geert Wilders. “Staal richtte in 2005 gedenkplaatsen voor Wilders in, compleet met bloemen, kaarsen, knuffels en foto’s. Wilders voelde zich bedreigd en deed aangifte.”
  Persbericht: http://www.allepersberichten.nl/persbericht/15167/1/Hoge-Raad-laat-vrijspraak-van-bedreiging-politicus-in-stand/
  Bewonder de kunstwerken van deze man op: http://www.jonasstaal.nl/works/wilderswerken_nl.html
  Waarom heeft iedereen het over het monddood maken van Nekschot en zwijgt men over Jonas Staal?

 6. vrijheid van meningsuiting is een hot issue en helaas opnieuw actueel geworden. Schokkend en onbegrijpelijk dat die vrijheid van meningsuiting nu door rechts wordt verdedigd.

 7. Nekschots soort plaatjes gaan als hete broodjes, mop van de dag idee, onder de toonbank in het MO door.
  Mooi toch, kan hij zijn gram aan kwijt en had hij nooit voor opgepakt horen te worden.

  BP Net even gegoogled op Jonasstaal/nl.
  Mooi toch waarom zou dat nou weer niet vrijelijk gezien mogen worden.

 8. Van deze man is wel een heel gemakkelijke martelaar gemaakt door hem ’s nachts op te halen.
  Maar een echte Horst Wessel wil het maar niet worden.

 9. Ik las trouwens ergens vandaag als ze nekschot hadden aangeklaagd wegens gebrek aan humor dan was ie er niet zo makkelijk van af gekomen.

 10. @10. Waarom wilde jouw grote vriend Geert Wilders dan de kunstenaar Jonas Staal laten vervolgen? Geldt “Vrijheid van Meningsuiting” alleen voor rechtse kunstenmakers?

 11. @10 “Vrijheid van meningsuiting door rechts wordt verdedigd”. Lul toch niet. Zo gauw iemand iets onaardigs zegt over GW dan komen jouw vriendjes van de diverse haatsites direct in actie. Dan worden politici, poltiemensen, kunstenaars en journalisten etc. bedolven onder haatmail en beledigd op allerlei fora. Heb niet het lef om GW te koppelen aan heroïne-hoeren, fascisme, NSB, Bruin-I , eczeem-rechts etc.

 12. Heb niet het lef om GW te koppelen aan heroïne-hoeren, fascisme, NSB, Bruin-I , eczeem-rechts etc.
  Er is in het kader van de vrije gedachte, zoals het figuur Wilders dat voorstaat, niets op tegen om vrijuit zijn of haar mening daarover te ventileren.

 13. Hoe zat het ook alweer met die redacteur van Ravage en de rapper uit Apeldoorn? En die student van de Koninklijke Kunstacademie in Den Haag. Waarom werd Tofik Dibi van Groenlinks ooit opgepakt? Mochten zij zeggen/schrijven/maken wat zij wilden? Of moeten niet-rechtse mensen gewoon hun kop houden?

 14. Jij besteedt wel veel moeite aan die keesmadura met zijn lulkoek. 😆

  Ik kwam niet verder dan het 😥 poppetje

 15. BP Schreef:

  Of moeten niet-rechtse mensen gewoon hun kop houden?

  Dit heeft ook een naam: rechtse dictatuur. Daarvoor heb je de medewerking van de OM en Justitie voor nodig, behalve deze van de schaduwstaat.

 16. @10 Keesje:

  Vrijheid van meningsuiting wordt niet door rechts verdedigd maar juist misbruikt, uitgehold en gekapitaliseerd !!!

  Het is wel een gave van opperfacist om HET volk te doen geloven dat hij voor vrijheden vecht (terwijl we allemaal weten dat hij een vooruitgeschoven post is van staat israel).

Reacties zijn gesloten.