Sociale huur voor meer mensen?? Ammehoela

Wat een lariekoek. De grens om in aanmerking te komen voor een sociale huurwoning ligt nu op 34.000 euro en dat moet voor een aantal jaren naar 43.000 euro:

“Mensen met bescheiden middeninkomens kunnen nu vaak nergens terecht tenzij tegen torenhoge huren. Als je de inkomensgrens wat verlegt zouden die mensen echt geholpen zijn.” zegt Paping van de Woonbond.

Ik ben het eens met die man. Maar daarmee zijn de problemen van de mensen met hun platte knip onder de bescheiden middeninkomens nog lang niet opgelost. Zelf huur ik een simpele flat (  1 slaapkamer) voor 580 euro per maand bij een bruto inkomen van 21500. Dat is teveel voor huurtoeslag. Een paar jaar geleden toen ik hier kwam wonen kreeg ik die wel, zo’n 190 euro, omdat ik door de aftrek van buitengewone ziektekosten ergens in de buurt van 16.000 bruto zat. Maar die aftrek is afgeschaft want wij zieken zijn uitvreters volgens de liberalen en ook de PvdA betekent al heel lang niets meer voor de lage inkomens. Weg met ons.

flat
MOOI HE DEZE EENVOUDIGE FLAT VOOR DE ONDERKANTMENSEN
Nu gaat het dus om de bescheiden middeninkomens. Mag hoor, prima. Kan die huurtoeslag niet gekoppeld worden aan de hoogte van het inkomen? Progressief heet dat geloof ik? De onderkant van de samenleving is gewoon weg, wij bestaan niet meer in dit ontzettend beschaafde land.

Waarom in 1 keer alles kwijt als je 100 euro meer inkomen krijgt? Waarom je méér rente van je hypotheek af kan trekken als je inkomen hoger is snap ik al helemaal niet.

Torenhoge huren en dat voor akelige huizen. En heb het lef niet dat je samen gaat wonen want dan staat Jetta Klijnsma klaar om je een oor aan te naaien met haar kostendelersnorm. Want dat beetje geld waarmee je eens een avondje kan gaan stappen, weg uit de ellendige woonomgeving, wordt door de liberalen en consorten zoals de PvdA ook nog afgepikt.

 

8 gedachten over “Sociale huur voor meer mensen?? Ammehoela”

 1. Ik weet dat het enorm off-topic is, en dat jullie daar niet van houden…
  maar ik moet toch gewoon even zeggen dat ik ontzettend blij ben dat jullie er weer zijn (en met jullie bedoel ik de website krapuul.nl) Ik kom snel weer eens een bakje koffie doen.

 2. Mooi plan voor de buhne.
  Europa heeft die grens van 34.000 gelegd.
  Daar is alleen tijdelijk ( met instemming EU ) vanaf te wijken.
  Vandaar de periode 5 jaar.
  Het is hoogst twijfelachtig of de EU dit goedkeurt.

 3. “Maar die aftrek is afgeschaft want wij zieken zijn uitvreters”
  Doordat veel aftrekposten zijn geschrapt zijn veel chronisch zieken en gehandicapten in de problemen gekomen, het is niet alleen de huurtoeslag maar ook de zorgtoeslag die lager geworden of helemaal weg is.

  Het moest indertijd zogenaamd eerlijker weet u nog, geen aftrekposten maar voor iedereen een toeslag, helaas gaat die toeslag in de toekomst ook verdwijnen ook de 30% korting op de eigen bijdrage aan het Cak verdwijnt, dus reken maar uit wat het gaat kosten.
  Ik ken iemand die in aanmerking komt voor toeslagen die houd nu netto na bijtelling van alle toeslagen en aftrek van alle vaste lasten ca 400 euro per maand vrij besteedbaar over, dus voor voeding kleding reizen enz, die gaat er in de toekomst ca 20% van die 400 euro op achteruit.
  Het percentage achteruitgang wordt door de regering berekend over je bruto inkomen maar tikt enkel aan op je netto besteedbaar bedrag, wat zijn ze toch sociaal.

 4. @Gerard:

  Zo zit het precies Gerard, voor mij is uit hetzelfde laken een pak genaaid dat dus niet past.

 5. Trouwens,dan probeer je elkaar te helpen door te gaan samenwonen,en zo de kosten te drukken,komt die gekke muts met haar kostendelersnorm.Ondertussen hebben ze dan wel hun mond vol over de participatiesamenleving.Wat n stelletje amateurs.Eigenlijk om je scheef over te lachen, als het allemaal niet zo triest was.

 6. De PvdA heeft haar voorstel om de inkomensgrens voor sociale huur op te trekken iets aangepast, van 34.000 naar 38.000 bruto !! REVOLUTIONAIR !!

  ” Minister Blok wees het plan gisteren af, hij vindt dat sociale huur voor lage inkomens is en dat er niet met de grenzen geschoven moet worden.”

  Je bent een sloeber en zal een sloeber blijven van Blok.

 7. Jaren lang 1970 – 1990 was de verzorgingsstaat NEDERLAND erop uit iedereeen wys te maken dat het paradys hier lag.
  De “vrye” pers de zg. linkse tv hield de mensen voor hoe vreselyk het buiten de kaasstolp nederland was.

  Zie je wel riepen ze duizenden arme sloebers komen naar nederland toe…

  inmiddels ben je met 700 euro per maand geen ryk man meer.
  en het trieste is dat internationaal 700 euro een alleszins redelijk inkomen is maar niet in NEDERLAND met de huidige pryzen en regeltjes en betuttelingen.

  Daarom minder Staat, weg met duizenden dwangamtenaren weg met zg. banenplannen.
  Boven de 40 jaar hebben we allemaal ons lek en gebrek.
  Maar mag een werkgever je eruit gooien omdat je wat ouder en minder gezond bent???

  In nederland wel en dat werd/wordt door de PVDA als sociaal verkocht.
  Als twee academici beiden werken en toch in de sociale woning kunnen blyven vind ik dat niet sociaal.

Reacties zijn gesloten.