Domme muts en mafketel: keiharde inhoudelijke kritiek op Thieme

Marianne Thieme was als semi-Bekende Nederlandse lid van “het telefoonteam” tijdens de Nationale Actie Filipijnen voor Giro 555. Nu.nl laat haar aan het woord:

Ook fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren, Marianne Thieme, maakte deel uit van het telefoonteam. Zij vindt vooral dat het de verantwoordelijkheid van Nederland is om zich voor de slachtoffers van de ramp in te zetten. “Wij zijn met zijn allen verantwoordelijk voor de klimaatverandering. Laten we ons dan ook verantwoordelijk voelen voor de gevolgen ervan.”

“Nederland draagt voor een belangrijk deel bij aan de klimaatverandering met onze consumptie, onze manier van produceren en ons verbruik. Je ziet daar nu het effect van op de wereld”, vertelde Thieme.

Bron.

Een zeer gematigde uitspraak. “Wij met zijn allen” vind ik eigenlijk CDA-taal. Ik eet geen vlees, ik rijd geen auto, dus niks “wij”. Ik heb dan ook niet meegedaan aan de “o wat zijn WIJ goed en dan praten ze nog slecht over ONS wegens Zwarte Piet”-hysterie die 18,5 miljoen euri bijeengeschraapt heeft.
Metro over Thiemes woorden:

Op Twitter wordt de uitspraak van Thieme hard afgestraft.

Hard afgestraft? Als “domme muts” roepen “hard afstraffen” is dan zal het wel. Hier de “inhoudelijkste” reactie van de redacteur van een Neonazisite waar dan ook van mijn hand gepast commentaar bij gekomen is.
Verontrustend is de foto bij Metro: weliswaar met een nogal gekweld gezicht maar niettemin: Thieme staat “Powned” te woord. Dat hoort een behoorlijk politica niet te doen.

9 gedachten over “Domme muts en mafketel: keiharde inhoudelijke kritiek op Thieme”

 1. Wat die laatste zxin echter betreft: is Jan Bennink van de racistische hufteromroep POWNed niet lid van die club van Thieme?
  ’t Lijkt me dat een behoorlijk politicus van een behoorlijke partij dergelijke drek als Bennink zou moeten weren.
  Overigens, zou ie al zo flink geweest zijn en excuus aan die russische winkelier aangeboden hebben? Ik kan het antwoord wel raden…

 2. @Ralph
  Die Bennink wilde ik niet noemen maar natuurlijk zat hij wel in mijn hoofd toen ik die zin schreef. Ik kom er apart op terug

 3. Marianne zou inderdaad moeten vermijden om Powned te woord te staan.
  Je wil toch niet met die proleten iets te maken hebben.
  Ze zijn ook net Livestro erg winderig van het vlees geworden: “Pprrrrrtttt”

 4. Een politica(us) hoort verantwoording in de media af te leggen. Daarbij gaat het erom dat diens woorden, of in ieder geval de intentie daarvan, correct worden weergegeven. Het is een slechte zaak voor de democratie wanneer politici alleen hun gunstig gezinde media te woord staan. Dan zal de kritische vraag niet altijd worden gesteld.

 5. @Sjaax … Powned is geen media, tenzij in de betekenis dat kanker ook deel van het lichaam is , kanker voed je niet !!!!

 6. Het gedweep met die Bennink/ Powned, o.a. door Thieme en Ouwehand, is voor mij voldoende motivatie om nimmer op die partij te stemmen.

  Als ik al (weer) stem, dan gaat die dus gewoon weer naar de SP.
  Wetende en beseffende dat ‘mijn stem’ dan wel ten goede komt voor iedere Nederlander.

 7. @Sjaax Pauw en Witteman hebben er ook een handje van het gesprek in een gewenst richting te sturen. By Powned ligt het er duimen dik boven op.
  Zyn er media in Nederland die objectief zyn? VPRO misschien?
  Overigens schynt Mariann om de gehandicapten in Nederland uit de nood te helpen voorstandster van zg. hulphonden te zyn?

 8. Ik ben benieuwd of al die zogenaamde dierenvriendjes als de electriciteit uitvalt en er niets meer te koop is niet zelf zullen gaan jagen.

  Waarschijnlijk verhongeren ze allemaal.

Reacties zijn gesloten.