Teeven en de Inspectie Gezondheidszorg vinden het samen prima

De 6-jarige Renata werd in november vorig jaar met haar familie uitgezet naar Polen. Justitie wist niet dat zij acute leukemie had, althans dat is wat er beweerd werd.

De Vijfde Dag besteedde in juli aandacht aan haar zaak. Volgens het tv-programma was voordat de familie werd uitgezet al bekend dat het meisje al wekenlang ziek was. Ook zou ze niet de medische hulp hebben gekregen die ze nodig had. Kamerleden van PvdA, SP, CDA en D66 eisten opheldering.

En, goh wie had dat gedacht, Teeven wist van niks, Teeven ontkent gewoon altijd alles, maar heeft nu een FANTASTISCHE oplossing:

“We kunnen vreemdelingen voor the time being een kopie van hun medisch dossier meegeven, zodat ze in ieder geval die informatie ter beschikking hebben als ze in een volgende plaats komen.”

Als je maar oprot, dat is waar het om gaat, ziek of stervend, maakt niet uit. En de inspectie voor de gezondheidszorg reageert met rare nietszeggende woorden:

 “Het dossier is van de patiënt. Dit lijkt me uitvoerbaar”, zegt hoofdinspecteur Bos.

Oprotten met je eigen dossier. Zo rolt dit land in 2013: niet klagen, je hebt je eigen gegevens dus alles is keurig geregeld.

15 gedachten over “Teeven en de Inspectie Gezondheidszorg vinden het samen prima”

 1. Ja, die Teeven heeft altijd een procedurele oplossing voor willekeurig welke onmenselijke zaak.

 2. De nazi’s begonnen ná de oorlog pas te jengelen over ‘ich habe es nicht gewusst’, Schreibtischmörder Teeven al tijdens de oorlog die hij aan het voeren is tegen de menselijkheid….

 3. @2, Le Roi, had ik dit ook toen in mijn reactie aangehaald die toen gelijk met de dDOS aanval bij “Tuitjenhorn” verdwenen is.

  Het is zer opvallend te noemen en tevens extreem buitenproportioneel dat de OM en recherche zijn er met minstens 15 mansterkte de huisartspraktijk binnengevallen van een gerespecteerd huisarts die niets anders doet dan dag in – dag uit, week in – week uit,maand in – maand uit, jaar in- jaar uit zijn werk om mensen te verhelpen trouw uitvoert en de volgende dag gewoon op hetzelfde plaats te vinden zal zijn.

  Wat ze hebben gedaan naar een gewone “burgernet”” melding is uiterst gestoord en kwalijk te nemen. heb ik het voorbeeld toen gegeven dat er bij liquidaties op straat worden soms minder mensen ingezet. Dat wil zeggen dat in geval van het onderzoek naar huisarts Tromp is er van toveren sprake van een bepaald opzet.

  Dit is zoeken naar zondebok en vervolgens gepremediteert treiteren, aanjagen en mensen leven verwoesten allemaal in verband met IGZ, AMC enzovoort neoliberale elitaire maffia connecties..

  Wat mij betreft ben ik zeker dat er mogelijk sprake is van samenwerking van IGZ met een secretaris of minister van Justitie.
  Aangifte tegen de IGZ zou de eerste stap moeten luiden.

 4. Snap ik wel hoor Nexus, ik gebruik toch even een google-translateur in sommige van je reacties :). Maar lees je reacties altijd graag.

 5. Teeven is gewoon een extreem-rechtse zak! Iedere dag dat deze gewetenloze idioot in funcie is op zijn departement is een dag teveel! Denk daar aan bij de volgende verkiezingen! Geef hem een koekje van eigen deeg. Gewoon uitzetten naar een “veilig” land! Kijken hoe het hem bevalt. Komt hij misschien nog eens een van zijn uitgezette personen tegen, als die nog leven tenminste! Ben nieuwsgierig hoe dan de reactie van deze klaploper zou kunnen zijn!

 6. @Nexus, idd ons discussiepunt is met de aanval weggevallen maar zonder dat ik de actie goedpraat durf ik haast met zekerheid te stellen dat de felle reactie van de IGZ in de zaak Tuitjenhorn voor een groot deel doodordinair een gevolg is van alle kritiek die de instantie over zich heen heeft gehad in de zaak Jansen Steur.
  (Sorry misschien ietsje OT)

 7. Over lange wachttijden in de gezondheidszorg hebben wij niet te klagen. Gisteren werd Rikko door het Radboud gebeld dat hij vandaag (vanmiddag) de fietsproef kon komen doen. Dat was snel! De wachttijd in de wachtruimte was overigens wel lang en toen hij klaar was moest hij ook nog wachten. Dit omdat de arts eerst zeker wilde weten dat er na de proef geen hartproblemen zouden optreden. Dat gebeurde gelukkig niet, Rikko kreeg geen pijnklachten, maar de hartslag bleef eigenlijk te lang aan de hoge kant. Na ongeveer twintig minuten vond de verpleegkundige dat Rikko over zijn grenzen ging en werd de proef stopgezet. Ten opzichte van de vorige fietsproef is Rikko vooruit gegaan, maar hij zit nog niet op het vermogen die hij zou moeten fietsen, gezien zijn leeftijd, lengte, gewicht en geslacht hoort.We zijn blij te merken dat de revalidatie een positieve werking op Rikko’s conditie heeft. Volgende week vrijdag moet Rikko weer terug naar het Radboudziekenhuis voor de maandelijkse controle.

 8. @Jan, moet ik dan aannemen dat de IGZ onder druk meteen over alle mogelijke grenzen heen zou gaan?
  Zijn ze niet verplicht eerst enige terughoudenheid te vertonen? Hoor – wederhoor toepassen of zijn meteen alle medische beroepshandelaren voor criminelen brandgemerkt?

  Eigenlijk hiermee doe je mijn vermoeden bevestigen dat deze razzia tegen de huisarts van hoger hand aangezet is.
  Blijkbaar criminaliseren van medische specialisten heden is kwestie van officiële politiek van de Ministerie van Gezondheid.

 9. Nexus, er zal inderdaad van hogerhand op aangedrongen zijn dat de IGZ het toezicht op medisch specialisten zou aanscherpen na de zaak JS, dat was ook de strekking van die brief van Schippers die je eerder vermeldde.

  Ik denk eerder aan totaal ongelukkige samenloop van omstandigheden van begin tot eind dan aan een groot complot om veel geld te verdienen en een beroepsgroep te onderdrukken, als het om het geld zou gaan is het niet echt logisch om een arts te vervolgen die uit eigen beweging een zorgvraag inkort?
  Daar waren we hier in het verleden nog zo huiverig voor, de NVVE en het vergemakkelijken van euthanasie als ik me die discussie goed herinner.

 10. @Nexus en Jan:

  Arts in opleiding wil scoren, AMC wil scoren, OM wil scoren, IGZ wil scoren. Het systeem is door en door verrot. Dat is mijns inziens de oorzaak. Bij Kapitalisme hoort scoren anders krijg je geen geld meer: likken naar boven. AMC, IGZ en het OM laten geregeld steken vallen, zeker de laatste tijd, en wat is er niet mooier dan hun ijverigheid eens te kunnen tonen?
  Je ziet dat op veel meer gebieden. Iedereen wil de braafste van de klas zijn. In dit geval is er een keten van mensen en instanties bij betrokken. Dit krijg je ook wanneer het Brein van mensen door een (soort) kokervisie verward raakt, bijna zoals bij bankiers. Iedere grond met de realiteit verdwijnt, psychopathen in wording en aan het werk.
  Joris Luyendijk heeft een keer wat gemaakt over de “zelfverklaarde elite”. Ben niet zo kapot van de VPRO, maar toch even een link:

  http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1316967

 11. Pingback: Dankzij de genade Teevens mogen sterven in Nederland | Krapuul

Reacties zijn gesloten.