Hoge raad spreekt “Wilders bedreiger” vrij

Met alle heisa gisteren over Gregorius Nekschot versus de vrijheid van meningsuiting speelde er gisteren nog een ander zakie met betrekking tot iemands vrijheid van meningsuiting.

Dit betrof namelijk de staat versus kunstenaar Jonas Staal, maker van de zogenoemde Wilderswerken.

Oh wat was Geert Wilders weer zielig
Geert Wilders, u weet wel die man van de vrijheid van meningsuiting, voelde zich kennelijk dusdanig bedreigd door die Wilderswerken, dat die vrijheid van meningsuiting van genoemde kunstenaar maar even moest wijken.

Geert Wilders leverde met zijn calimerogedrag Jonas Staal over aan een juridische gevecht wat 3 jaar (!) geduurd heeft.

Tot zover je vrijheid van meningsuiting bij de heer Wilders; hij hoeft maar even een krokodillentraantje weg te pinken en zich zogenaamd “bedreigd” te voelen over helemaal niks en je bent jarenlang onder de pannen bij de diverse rechtbanken.

Anyway, Jonas Staal is gisteren dus, eindelijk, vrijgesproken door de Hoge Raad.

18 gedachten over “Hoge raad spreekt “Wilders bedreiger” vrij”

 1. Hoe bedoel je gebrald? Er heeft toch niemand iets te winnen bij aandacht voor dit onderwerp? Wilders al helemaal niet.

 2. jvdheuvel Schreef:

  Hoe bedoel je gebrald? Er heeft toch niemand iets te winnen bij aandacht voor dit onderwerp? Wilders al helemaal niet.

  Klopt, zijn “bedreigings”trucjes worden steeds doorzichtiger en men heeft steeds minder zin om hem gelijk te geven. Hij begint gewoon te vervelen.

 3. Jawel, de rechters deugen toch niet? Hij wordt bedreigd en niemand wil daar iets aan doen. Maar misschien hebben jullie gelijk en kan hij het niet meer uitbuiten. 💡 We gaan het zien.

 4. @8 We hadden m een half uur eerder dan geenstijl 😀

  En ja we hadden m gisteren al kunnen hebben.

 5. Ik heb hem gisteravond naar Krapuul gestuurd. Zie ook mijn bijdrage van 22.07 bij het bericht over Nekschot.

 6. Ik ben heel blij dat Jonas Staal vrijuit gaat, dat Wilders zich bedreigd voelde door dat kunstwerkje van Staal toont aan dat hij in werkelijkheid een bange schijterd is.
  Hero Brinkman bedreide iemand met een bijl en er wordt niet eens tot vervolging overgegaan, een of andere kunstenaar maakt een kunstwerk dat Herr Wilders niet bevalt en vervolgens wordt die gast wel vervolgd zelfs tot aan de Hoge Raad toe. Wat een dubbele standaard.

Reacties zijn gesloten.