Wilders wil dat Saoedi-Arabië boos op hem wordt

Geert Wilders weet, misschien beter dan wie ook, hoe gevoelig vlaggen kunnen liggen. Zelf heeft-ie genoeg gedonder gehad omdat ultra-rechtse volk-en vaderlanders zijn demonstratie tegen het regeringsbeleid opluisterden met de ooit door de NSB gekaapte oranje-blanje-bleue Prinsenvlag. Sommige tegenstanders werden daar oprecht enorm kwaad over.

Saoedi-Arabië is een islamitische staat en daarmee, voor mijn part, een achterlijke natie. Er gelden absurde wetten en vrouwen mogen er niet autorijden. De geestelijke gesteldheid van Saoedi-Arabië wordt ook uitgedrukt in de nationale vlag: groen met Arabische lettertekens. De tekst luidt:

La ilaha Ila Allah Muhammada Rasulu allah

Oftewel:

Er is geen andere god dan God; Mohammed is de boodschapper van God

Die tekst is heilig, mag bijvoorbeeld niet op t-shirts worden afgebeeld en wordt zelfs niet op rouwdagen gebruikt, omdat de vlag het ‘Woord van God’ draagt en niet halfstok mag hangen.

Dat ligt dus gevoelig, moet Geert Wilders gedacht hebben. Voor hem zijn islamitische teksten niet heilig. Dus ontwierp hij een alternatieve Saoedische vlag, met de tekst:

De Islam is een leugen. Mohammed is een misdadiger, de Koran is vergif

Dat werd onthuld door Gates of Vienna, een engelstalige anti-islamitische website. De titel herinnert aan het feit dat in 1529 de oprukkende Turken aan de poorten van Wenen werden tegengehouden (anders had Geert dit absoluut niet durven te doen).

Bedoeling is nu dat Saoedi-Arabië zich enorm beledigd gaat voelen en dat er een wereldwijde rel ontstaat. Nee, Geert Wilders is nog steeds een factor om rekening mee te houden!

4 gedachten over “Wilders wil dat Saoedi-Arabië boos op hem wordt”

  1. Maar “Saudi” Arabië is nu juist goede vriendjes met Israhel , dus Geertje zal wel voor dit ooit echt gebeurt teruggefloten worden en ontkennen dat er ooit sprake van was ,,,

  2. Het lijkt erg logisch: zodra Wilders van de Partij voor Vrijheid van Windmolens de Saoedi-Arabische nationaliteit aanneemt, kan hij gelijk allerlei soorten voorstellen doen om de nationale vlag te doen veranderen.

    Gewoon doen!

  3. @1, Bovendien is die geblondeerde nazi met zijn fascisten bende een enorm fan van het autorijden ofwel benzine slurpen – een minister van een befreundete niet minder xenofobe Partei werd zelfs in dat verband ‘landverraad’ verweten – en daarmee tevens een fanatiek sponsor van het land dat ie zegt zo te verafschuwen hetgeen op zijn beurt uiteraard weer dient om ordinaire vreemdelingenhaat aan te wakkeren.

Reacties zijn gesloten.