AIVD: hacken internetfora volstrekt legitiem

Het is inderdaad een beetje eigenaardig die plotselinge verontwaardiging bij VVD, PvdA, D66, SP, GroenLinks, ChristenUnie en CDA over het hacken van internetfora door de AIVD. We willen toch beschermd worden tegen “terrorisme”? We hebben toch niets te verbergen? Nou dan.

Tenslotte hebben wij hier met zijn allen een samenleving opgetuigd waar de privacy van de burger gewoon volledig afwezig is. Ik zie hierboven eigenlijk nauwelijks een partijtje staan dat daar niet met hart en ziel aan heeft meegewerkt.

Moeten we ons nu gerustgesteld voelen nu deze burgernaai partijen plotseling “geschokt” zijn?

De AIVD reageert dan ook een beetje verbaasd. Natuurlijk hacken zij servers om ons “te beschermen”. Uiteraard komt de AIVD met zoiets als “jihad” aanzetten want ja, wie kan daar tegen zijn dat die jihadi’s gehackt worden? Nou dan.

Het is tamelijk naïef, op zijn zachtst gesproken, dat de AIVD zich zou beperken tot het hacken van “jihad-sites”. Uiteraard hackt de AIVD alles wat los en vast zit. Better safe than sorry. Je zal maar om een gebruikers-IP’tje verlegen zitten als inlichtingendiensten. Dan is het toch jammer als je TPO niet gehacked hebt, met al dat tuig dat daar rondhangt. Daarnaast ben je zo klaar als je je beperkt tot “jihad-sites”. Het is niet zo dat wij hier in NL worden geteisterd door honderden “jihad-sites” hoor.

Bepaald schokkend wereldnieuws is het dus niet dat de AIVD dit soort dingetjes doet, dames en heren politici. En dat is jullie gore schuld dus hou je aub niet van de domme.

10 gedachten over “AIVD: hacken internetfora volstrekt legitiem”

 1. VVD is gemaakte verontwaardiging. Ze zitten vuistdiep achter dit schandaal. Een rechts schandaal WEER!!!!

 2. HEY AIVD, JULLIE ZIJN EEN STEL TYFUSLULLEN EN PUSHONDEN! O nee, dat was de tekst van iemand die evenmin deugt. Oepssss….

 3. Zijn wij al gehackt ? Dan hier een berichtje voor de AIVD :

  ZOEK EEN FATSOENLIJKE BAAN !

 4. Zou toch wel leuk zijn als zowel Plasterk, Teeven als Opstelten moeten aftreden. Maar dat zal wel weer niet, Dualisme my ass. Regeringsfracties zijn reeds sinds vele decennia een onlosmakelijk deel van de regering. Pas als men binnen de regering niet meer blij is valt een regering of minister. Kamerleden hebben geen reet te vertellen voor 7000 euro per maand en jaren wachtgeld.

 5. Iedereen die een berichtje op deze site plaatst, mag zich in warme belangstelling van de AIVD verheugen. Eigen risico met andere woorden. Het is wel zo fair dat voor alle naïevelingen te melden.

 6. HEY AIVD’ER, BEN JE D’R KLAAR VOOR? JE GAAT POST KRIJGEN VAN JUSTITIE GABBER!

  Hè, alweer een tekst van iemand die niet deugt.
  Trouwens, zou die Russische winkelier al excuus aangeboden hebben gekregen?

 7. Nee, de algemene methode die alle gegevens van alle gebruikers onder het hacken van de internet-fora verzamelt is simpelweg niet legitiem. Wat legitiem is op verdachte personen toegespitst zoeken. Elke bit informatie buiten de goed afgebaken doelgroep is met deze methode illegitiem verkregen.

  Tenminste dit is de wettelijke bepaling van toen we een mogelijke Rechtstaat hadden.

  Overigens hoop ik dat ook voor de ietwat traag denkende onder ons (no pun intended) is het duidelijk geworden waarom moesten niet zo lang geleden allerlei databases met allerlei informatie over de burgers aangelegd worden. En aan elkaar gekoppeld worden.

  George Orwell heet welkom aan degene die lezen kunnen.

 8. @AIVD, doe maar aangifte, weet ik wie je bent, met je belangrijke linkedin account, naziteef.
  Oepss, hè toch! Wat is dat iedere keer met die rare teksten die van een kickboxende reclame-hooligan met een racistisch hufteromroepje zouden kunnen zijn….
  O nee, deze niet want degene die ik eigenlijk bedoelde treitert (dan wel laat treiteren) liever mensen die zwakker staan dan hij terwijl meneer zelve consequent aan de kant van de sterksten, van de macht en dus ook de overheid staat…

Reacties zijn gesloten.