Hirsch Ballin gaat CDA congres uitleggen wat christendemocratie is

PVV-criticus en demissionair minister Hirsch Ballin (Justitie) wil tijdens het cruciale partijcongres over een coalitie met VVD en PVV het woord voeren (Telegraaf).

Waarover zal dit o.a. gaan, een toespraak die hij een paar weken geleden hield zou wel eens een aanwijzing kunnen zijn:

Voor een zaal vol christelijke bestuurders, raadsleden, wethouders, maatschappelijk werkers, vakbondslieden en enkele Kamerleden, nam Hirsch Ballin toen afstand van de belangrijkste PVV-standpunten. Uitsluiten van moslims, in een sociaal isolement brengen van vreemdelingen, langer en zwaarder straffen, grenzen dicht voor arbeidsmigranten, afkeren van de Europese Unie: het zijn allemaal aspecten die niet verenigbaar zijn met de christelijk-sociale politiek, aldus de bewindsman.

In plaats daarvan moeten solidariteit, humanisme en waardigheid voor ieder individu in het politieke debat de boventoon voeren, benadrukte Hirsch Ballin in augustus. (ND)

Het CDA congres zal hier vermoedelijk geen boodschap aan hebben. Die hebben zich inmiddels geschaard achter sockpuppet Maxime Verhagen, de onderknuppel van de Grote Leider van het Kabinet Bruin I, PVV’er Geert Wilders.

4 gedachten over “Hirsch Ballin gaat CDA congres uitleggen wat christendemocratie is”

  1. had ie jaren geleden al moeten doen, de Christenen zijn al lang vergeten wat “Christendemocratie” is.

    komt ie nu mee. 🙄

    misschien wel te laat 😆 eindelijk verlost van het CDA ook. nu de geblondeerde malloot nog. 😉

  2. Nee, niet volgende week. Hoe langer de onderhandelingen, hoe meer mensen er gaan twijfelen. Dus laat het nog even duren.

Reacties zijn gesloten.