Laatste clowns-act van Geert Wilders slaat wederom helemaal nergens op

wilders4 Zoals ik vanochtend meldde is Geerts recente oprisping (het vervolgen van minister Van der Laan wegens een “ambtsmisdrijf”) je reinste flauwekul. Je hoeft het niet van mij aan te nemen; hoogleraar staatsrecht Paul Bovend’Eert van de Radboud Universiteit in Nijmegen, noemt het “een kansloze exercitie”.

De PVV-leider beroept zich op een oude wet. Deze stelt dat vijf Kamerleden de zaak bij de Tweede Kamer aan de kaak kunnen stellen en de Kamer kunnen vragen om een bewindspersoon te vervolgen. Als een meerderheid het hiermee eens is, buigen de rechters van de Hoge Raad zich over de zaak.

”Maar dat slaat in dit geval nergens op”, zegt Bovend’Eert. Van der Laan heeft de vragen van de PVV globaal beantwoord. ”De minister heeft dus niets geweigerd”, aldus de hoogleraar. ”Als Wilders het er niet mee eens is, moet hij het vertouwen in de minister opzeggen. Zo gaat dat in het parlement. Vervolgen slaat nergens op.” (lees verder in het parool)

Geert Wilders moet gewoon bij zijn core-business blijven; het stellen van kamervragen over smurfen, Het Zandkasteel en Disneyworld. Geert, het is de hoogste tijd voor een goede kamervraag over de muppets.