Supergraaier Jaap Nawijn (VVD) blijft meestergraaier

Het is eigenlijk best wel ziek hoe schaamteloos sommige mensen kunnen zijn. Vooral VVD’ers met hun “handen uit de mouwen in plaats van hand ophouden”. Zo graaide Jaap Nawijn, VVD-burgemeester van Hollands Kroon, het afgelopen jaar a whopping 25000 pleuro bij elkaar aan declaraties.

Eerder haalde hij al het nieuws dat hij gebruik maakte van een speciaal regelingetje voor “dubbele woonlasten“. De arme stakker kon namelijk zijn villa van een miljoen pleuro niet verkopen.

Zullen we anders nog wat kruiwagens met belastinggeld naar deze pauper toe brengen? Hij heeft het blijkbaar keihard nodig.

5 gedachten over “Supergraaier Jaap Nawijn (VVD) blijft meestergraaier”

 1. Schandalig, inderdaad! Voor grootgraaiers is the sky the limit, voor armoedzaaiers is de goot nog niet goed genoeg!

 2. De VVD is de club van de grootgraaiers Jaap Nawijn is een van de vele graaiers!!! Ze hebben geen schaamte gevoel en hebbelijkheid voert de boventoon!!! VVD staat voor Vuil Vies Democraten!!!!!!! Zij kunnen het land niet dienen!!!!!!!

 3. VVDers worden personae non gratae. Ze zijn het eigenlijk al maar nu nog even landelijk en officieel bekend laten maken op TV door die Koning van “alle Nederlanders”.

 4. Britse politicus naar gevangenis om declaratiegedrag
  Gepubliceerd: 31 mei 2011 17:53 Laatste update: 31 mei 2011 17:53 Buitenland
  (Novum/AP) – LONDEN – Een lid van het Britse Hogerhuis is dinsdag tot twaalf maanden gevangenisstraf veroordeeld wegens het indienen van valse declaraties.
  (Novum/AP) – LONDEN – Een lid van het Britse Hogerhuis is dinsdag tot twaalf maanden gevangenisstraf veroordeeld wegens het indienen van valse declaraties.
  De politicus, John Taylor van de Conservatieven, declareerde ten onrechte zo’n elfduizend pond (12.600 euro) aan reis- en verblijfskosten. Hij deed het voorkomen alsof hij in Oxford woonde, maar woonde in Londen. De 58-jarige Taylor werd reeds in januari schuldig bevonden. Hij is niet de eerste politicus die naar de gevangenis moet in verband met het bonnetjesschandaal, dat in 2009 losbarstte. Het voormalige Labour-parlementslid David Chaytor werd begin dit jaar tot achttien maanden veroordeeld. In totaal hebben 392 leden en oud-leden van het Lager- en Hogerhuis 1,12 miljoen pond aan onterecht gedeclareerde kosten moeten terugbetalen.
  De politici declareerden uitgaven aan tweede huizen, maar ook aan bijvoorbeeld paardenmest en pornografie.

 5. Het Britse schandaal over valse declaraties van vooral conservatieve Parlementairen heeft enorme proporties aangenomen en veel schade aan Cameron’s partij toegebracht. Misschien was dit de oorzaak dat Cameron recentelijk stond hard te krijsen tegen de komende tsunami van de volwaardige leden ven de EU Roemenie en Bulgarije.

  De Premier van Polen, Donald Tusk heeft Cameron vandaag erg helder en duidelijk gemaakt dat Polen zou nooit toestaan dat de EU door Cameron/Engeland in twee delen wordt verdeeld – ene van bevoorrechte eigen burges “ons-kent-ons”(naar de bekende Britse koloniale traditie) en tweede van “nieuwkomers” oftewel minderwaardige Europese landen en burgers. De wetten moeten gelijk toegepast worden, aldus Tusk.

  Jaap Nawijn, die zover dat ik me herinneren kan een voormalig (Rechtse) Minister is geeft helder aan dat hij uit zijn eigen overtuiging wet waar de macht in Nederland voor dient: zoveel mogelijk graaien.

  Dat er nog geen grote schandaal in Nederland uitgebroken is vooral aan het feit te wijten dat er geen serieuze onderzoek naar deze misstanden geweest is mede omdat de neoliberalen de hand op deze doofpot houden. Stel ’s bovenop voor dat iemand zou durven de financiering van PVV/VVD/CDA en andere politieke partijen openbaar te maken?

Reacties zijn gesloten.