Harde opties immigratie en asiel onderzocht

In nrc.nl vanavond alvast een voorproefje van wat er zo al op verlangen van Wilders is onderzocht door ambtenaren van Justitie (opgelet: NIET van Ab Klink’s ministerie van Welzijn), om immigranten en vluchtelingen het leven zo zuur mogelijk te maken.

Dat het gaat om een puur symbolisch gedoetje, blijkt duidelijk uit de statistiek die de NRC erbij afdrukt:

Immers, van de cijfers over 2009, moet je aftrekken:

 • 28248 terugkerende Nederlanders
 • 13231 Polen (EU)
 • 4841 Chinezen (worden door familie opgevangen en zijn niet werkloos)
 • een deel van de 4315 vluchtelingen uit het gebied van de voormalige Sowjet-Unie (verplicht op te nemen politieke vluchtelingen)
 • 4040 Antillianen en Arubanen (hebben nationaliteit van het Koninkrijk)
 • het grootste deel van de 3765 Irakezen (zijn politieke vluchtelingen, deels christenen)
 • 85.216 immigranten zijn Belgen, Engelsen, Duitsers, Fransen, Amerikanen, Israëliërs, Japanners, enz.

Blijven er dus 15 à 20.000 over, die volgens de Xenofobe Wilders-ideologie het leven zuur, zo niet onmogelijk, gemaakt zou kunnen worden.

In de balken onderaan, zien we, dat nu al van de asiel-aanvragen, maar iets meer dan de helft wordt ingewilligd. Het zal moeilijk zijn, om gronden te vinden om dat percentage op te voeren.

Dan maar de gezinshereniging, zullen ze hebben gedacht. Daar is nog “ruimte” bij de 20150 inwilligingen. Het “probleem” is natuurlijk, dat het niet de bedoeling is, om aan Japanners of Amerikanen te weigeren dat ze hun gezin laten overkomen. Hoe kun je regelen, dat Turken en Marokkanen er alleen onder te lijden hebben? Daarvoor bestaan al twee instrumenten: Het Verdonk-examen dat would-be gezinsherenigers via internet op buitenlandse consulaten moeten afleggen. En de inkomenseis. Echtgenoten/familie moeten garant staan voor gezins-immigranten zonder voldoende eigen inkomen. Dat heeft on de afgelopen jaren de instroom behoorlijk beperkt. Of, onbehoorlijk, als je wilt.

Nu is gezocht naar verdere mogelijkheden. Boven-15-jarigen de toegang ontzeggen? (Zie het NRC-artikel) Hoe kun je verantwoorden, om dat wèl voor “niet-westerse”, maar niet voor Amerikaanse en Japanse scholiertjes, te laten gelden?

Ik ben benieuwd.

5 gedachten over “Harde opties immigratie en asiel onderzocht”

 1. Ehh, onderscheid word er natuurlijk al jaren gemaakt he. Amerikanen kunnnen bv zonder probleem Nederland in, maar als ik eens een vriendin uit Egypte voor een paar weekjes vakantie wil uitnodigen moet ze eerst naar het consulaat in Egypte, ik moet drie keer ondervraagd worden door een commissie van de vreemdelingenpolitie, die willen mn inkomen weten, mn bankafschriften zien enz enz. En uiteindelijk een dikke “nee” zonder motivatie van de vreemdelingenpolizei, ondanks dat ze dat wel verplicht zijn. Dus voor een hele lijst van nationaliteiten is het zelfs op uitnodiging vrijwel onmogelijk om een visum te krijgen.
  We werken al jaren met een aantal lijsten van visumplichtige en niet visumplichtige landen. En die japanners en amerikaanse scholiertjes zijn dus al niet visumplichtig

  Dus dat verantwoorden zal best lukken.

 2. @GJ_ Dank voor de extra informatie. Aanstaande zaterdag organiseert onze Krapuul-vriendin Daphne Meijer in Amsterdam een strategiecongres over deze problemen (die van partners uit “verdachte” landen). Ik spreek daar ook. Niet over de NL wetgeving, want daar weet ik niet genoeg van, zoals bleek :), maar over mogelijkheden om van Europese faciliteiten en regels gebruik te maken. Als je wil komen, laat het weten. :mrgreen:

 3. De meeste immigranten zijn Polen…en er is geen “tsunami van moslims” die naar Nederland komen… En de partijvoorzitters van PvdA, CDA, VVD, kunnen er niet mee overweg ? 🙂

  Geert Wilders is een fraud (oplichter) – daar moet je niet moeilijk over doen.
  Maar de partij voorzitters nemen hem serieus – waarom? 💡

 4. Ach . op de consulaten werken ze er hartelijk aan mee , toen mijn oudste bij het verlengen van zijn Nederlandse paspoort bij het consulaat kwam vroeg hij ( in het Engels , nederlands beheerst hij niet meer ) of zijn tweede paspoort geen probleem was werd hem eerlijk verteld “Nee hoor zo lang het niet Turks of Marokaans is verwachten we geen problemen “

Reacties zijn gesloten.