VCP wil PVV niet bij dodenherdenking

De Verenigde Communistische Partij maakt bezwaar tegen de aanwezigheid van die PVV goorlappen bij de dodenherdenking. Eerst denk je “jongens moet dat nou”, maar als je de brief goed leest hebben ze duidelijk toch wel een punt:

De PVV zal door u officieel worden uitgenodigd om de Nationale Herdenking bij te wonen. Daar maken wij bezwaar tegen. Met onze leden, waarvan enkelen die zelf de Tweede Wereldoorlog hebben overleefd nog in leven zijn en waarvan velen familieleden in die oorlog hebben verloren, zijn wij van mening dat de PVV niet thuishoort bij de Nationale Herdenking. Wij beschouwen de eventuele aanwezigheid van officiële vertegenwoordigers van de PVV als een belediging aan het adres van de landgenoten die hun strijd voor onze vrijheid met hun leven moesten bekopen en een belediging aan het adres van hun nabestaanden (VCP).

2 gedachten over “VCP wil PVV niet bij dodenherdenking”

  1. Ik vind het goed dat de VCP reageert. Misschien had het iets anders geformuleerd kunnen worden. Dat de PVV wegens redenen dat ze discriminatoir gedachtegoed aanhangt niet op de dodenherdenking thuishoort i.p.v. een bezwaar tegen een uitnodiging aan de PVV.

  2. Heel goed van de VCP. Ook de verwijzing naar de ‘steeds bredere kring van slachtoffers’ is zeer goed.

Reacties zijn gesloten.