Poll: Links-populisten groter dan Liberalen

Volgens Pollwatch Europe in een pan-Europese peiling verliezen de Liberalen in de komende Europese verkiezingen hun derde plek ten gunste van de links-populisten.

In de tweede van een serie tweewekelijkse peilingen in de drie maanden voordat Europa’s 400 miljoen kiezers gaan stemmen op 22 en 25 mei, voorspelt Pollwatch Europe dat de linkse groep GUE haar aantal europarlementariërs ziet aangroeien tot 67 en daarmee de derde in grootte wordt in de volksvertegenwoordiging.
Op hun beurt zouden de Liberalen gereduceerd worden tot 61 zetels, flink lager dan de 85 die ze vijf jaar geleden binnenhaalden.
(EUobserver [vertaald uit het Engels])

De Nederlandse SP en dissidente Kartika Liotard zijn onder meer aangesloten bij GUE (Europees Unitair Links). De fractie bestaat uit communistische, marxistische, maoïstische en links-populistische partijen. Ze verzet zich tegen het supranationale karakter van de Europese Unie.
Tot de Liberalen onder aanvoering van Guy Verhofstadt horen VVD en D66.

3 gedachten over “Poll: Links-populisten groter dan Liberalen”

  1. @Sjaak, zou het denkbaar zijn om in ons land een Tsipras-lijst op te starten in het kader van de Internationale samenwerking voor socialer Europa?

  2. Of rechts wint, of links, of liberaal, desnoods het Wilders-Le Pen-clubje, is mij eigenlijk gelijk. Als er maar iets gebeurt met de EU. Een voortzetting van de huidige stilstand is het slechtse wat er kan gebeuren.

  3. “Links-populisten groter dan ((neo-))Liberalen”

    Houzee! Marktwerking en meer!

    (ja, sarcasme)

Reacties zijn gesloten.