Nieuwe NRC redacteur vindt columnisten te links

De nieuwe hoofdredacteur van NRC Handelsblad, Peter Vandermeersch, kondigt een zuivering aan onder de columisten van de NRC. Ze zijn namelijk links en dat is niet in de mode. Youp van ’t Hek is ook links maar die is leuk dus die mag blijven. De andere columnisten zijn links maar niet zo leuk als Youp dus moeten weg. Linkse columnisten, bah! aldus de nieuwe hoofdredacteur van NRC Handelsblad. (HP/DeTijd).

Als hoofdredacteurs willen kijken wie ze moeten ontslaan kunnen ze gewoon even het opsporingsregister van PVV’er Martin Bosma raadplegen. Die heeft alles keurig opgeschreven met naam en toenaam, inclusief alle massamoorden waar linkse columnisten in Nederland schuldig aan zijn.

11 gedachten over “Nieuwe NRC redacteur vindt columnisten te links”

 1. “Peter Vandermeersch, kondigt een zuivering aan onder de columisten van de NRC.”

  Spellingsfout: columnisten moet voortaan gelezen worden als communisten. ❗

  Alle eer aan McCarthy en niet dus aan Vandermeersch!

 2. Het is gewoon opportunisme. Toen eind jaren zestig, begin jaren zeventig het dominante discours links was, dacht de helft van het journaille dat de revolutie op het punt van uitbreken stond. Vervolgens deden ze net alsof zij óók links waren. Meegaan met de tijdgeest, niet waar? Vandermeersch heeft gevoeld uit welke hoek de wind waait en past zijn beleid daarop aan.
  Benieuwd wie de opvolger van Henk Hofland wordt. Voortaan gaat de Grote Intellectueel Martin Bosma zijn licht laten schijnen op de internationale politiek?

 3. Buitenlandse inmening met onze toch al zo door rechtse eenzijdige pers gecreëerde wankele democratie.

  Als ik Youp was zou ik niet voor zo’n figuur willen schrijven.

 4. Afzien de Alien 😥 😥 😥 word dan ook niet genoemd door deze nieuwe redacteur ,

 5. “Hoofd-” in de kop zou niet overbodig zijn. @8: 😎 Overigens:als Elsbeth Etty er uit gaat, gaat mijn NRC Handelsblad-abonnement mee.

 6. Vrijheid van meningsuiting is een grondrecht., maar niet voor mensen met een verkeerde mening.

  Als een meer progressieve hoofdredacteur meteen alle rechtse columnisten ging ontslaan dan zou de rechtse kerk opslag over Orwelliaanse toestanden (s)preken.

Reacties zijn gesloten.