‘Ik wil UKIP stemmen bij de Europese verkiezingen…’

‘Maar ik kan dat niet.’

Overigens bind ik het een schande dat ik niet op Farage kan stemmen. Zoveel eenheid is er dus niet.
Waarom kan ik, als Europeaan, geen volksvertegenwoordiger kiezen die niet uit mijn wingewest komt???
(Elsevier – 2e reactie)

Het is willekeurig een verzuchting die ik regelmatig op bruine websites tegenkom. Wat kan ik erop antwoorden? Zalig zijn de simpelen van geest?

UKIP wil zeggen: Partij voor de Onafhankelijkheid van het Verenigd Koninkrijk. Nigel Farage wil expliciet geen politieke deal met ons op het continent, wil eigenlijk niets met ons te maken hebben. En dan die man toch graag steunen?

18 gedachten over “‘Ik wil UKIP stemmen bij de Europese verkiezingen…’”

 1. Ik wil Syriza en Tsipras stemmen omdat er in Nederland heen politici zijn die mij tegen de neoliberale juk willen beschermen.

 2. Het gaat zo erg goed met Syriza en ze zijn zeker straks de grote winnaars in Griekenland, dat de huidige Minister van Fiancieeen heeft Syriza bij de huidige financiële besprekingen alvast betrokken.

 3. Best leuk, de eurosceptici willen eerst eenheid in de EU om die vervolgens te kunnen bestrijden.

 4. De reden is heel simpel.. Het is de meeste mensen wel duidelijk dat een districtenstelsel absoluut niet democraties is .. Maar het is wel ideaal voor massa-mennen .. dus : draaien we een systeempje in elkaar wat wel democratisch claimt te zijn maar houden we de verkiezingen op landsniveau wat Europa-wijde bewegingen onmogelijk maakt ..

 5. Dan zal je toch op Wilders moeten stemmen. Als een soort afgedwongen alternatief. Ik zeg, Doen!

 6. Als ik bijvoorbeeld BBC kijk dan zie ik veel kunst en kitscherige programma’s met echt rommel. Pure rommel. Of een spelprogramma dat daar dan wel past vanwege de taal of iets dergelijks. Maar dan komt J de Mol en die maakt er dan een slap Nederlands aftreksel van.

  Als je dat zo ziet denk je dat die Engelsen nogal in het verleden leven. Ze hebben nog steeds het idee dat Britannia the waves ruled.

  Is Engeland nog het centrum van wetenschap ? Zeker als je CERN ziet in Zwitserland. Zijn Harvard en Oxford nog steeds het neusje van de zalm ? Zwitserland en Duitsland waar internationale Natuurkundigen samenklonteren op zoek naar het higgs deeltje. Ben er geweest in CERN. HUGE en indrukwekkend! En voor de PVV’ers onder ons. Daar zijn ook Iraniers, Chinezen en andere volken aanwezig dus PAS OP! LOL! Eng hoor wetenschap.

  Londen is het financieele hart van Europa zeggen ze. Er komen veel schandalen vandaan. Greed is good ongelukjes zullen we maar zeggen.

  Is dat eiland denken van Engeland wel gezond voor hen en voor ons ?

  Ik vraag me wel eens dingen af.

 7. Ik bedoel maar – Wilders is zo stinkend rijk met zijn onzin geworden dat hij uit zijn eigen vermogen zomaar paar honderd duizend stemmen zou kunnen inkopen. Marktwerking, weetjewel.

 8. @DanEngels

  ‘Dan zal je toch op Wilders moeten stemmen.’

  Farage vindt Wilders racistisch en wil niet met hem samenwerken. Maar volgens jou kom je, als je niet op Farage kunt stemmen, noodgedwongen uit bij Wilders. Dat is logica van likmevestje.

 9. @Marc – maart 31st, 2014 at 8:53 pm,

  Of Farage Wilders specifiek fascistisch vindt weet ik niet, hij heeft wel kritiek dat wilders b.v. de Koran wil verbieden. Wat technisch natuurlijk niet kan. Net zoals het verbieden van de Mein Kampf, mensen kunnen het nog steeds lezen als ze het willen.

  Wat Farage niet goed doet, is mee gaan in de creatie van onderlinge verdeeldheid. De meest bekende truuk van elke regering. Verdeel je oppositie. in tijden van urgentie en voor het belang van een bepaald gemeenschappelijk belang is het belangrijk om elkaar niet op detail af te wijzen, maar om samen op te trekken voor het groter goed. Over die kleine details kun je het later nog wel hebben. Samen sta je sterk.

  In die context kun je bijvoorbeeld ook de samenwerking van de PVV met Front National zien, Ja er zitten antisemieten tussen, maar wat is nu even belangrijker? Juist, dat sterke onverdeelde protest. Dat is professionele politiek.

 10. Ik wil op de Romeinenpartij stemmen. Die willen afschaffing van de EU en terugkeer naar de oude grenzen van het Rijk.

  Maar ja, dat kan dus niet.

 11. wanneer neoliberalismee niet leidt tot een kleinere overheid en een vermindering van de macht van de multinationals komen we helaas uit op een soort neofascisme.

  de echte macht v d volksvertegenwoordigers is zeer beperkt

 12. Goed opgemerkt, vooral het tweede – de onbegrensde macht van corporaties en multinationals die van de burgers economische slaven maken is zeer dreigend.

  Het betreft corporatieve neofascisme – de eigenaren zijn slim. Ze gooien Wilders tegen het gepeupel om het aandacht van echte probleem die de economie blokkeert af te leiden.

 13. Het zal wel niet logisch zijn, maar ik betreur het dat ik niet op de SNP, Plaid Cymru of Bildu kan stemmen…

Reacties zijn gesloten.