Indonesiërs zijn niet GEK

Ja CDA en VVD kunnen zich natuurlijk wel voor karretje Wilders laten spannen, zijn krapuliteiten gedogen en ondertussen ook opdrachtjes voor hem uitvoeren, zoals de ambassadeur van Indonesië op het matje roepen als die per ongeluk een verboden woordje zegt wat niet toegestaan is volgens de Grote Blonde Leider (je weet wel, in het kader van die “vrijheid van meningsuiting”), maar dat wil nog niet zeggen dat de baas van een land waar 250 miljoen mensen (pardon aanhangers van een verschrikkelijke fascistische ideologie waar we in oorlog mee zijn) wonen net zo slaafs is als Maxime en Mark.

Maxime en Mark doen agree. President Susilo Bambang Yudhoyono van Indonesië doet disagree!

Wen er maar vast aan!

4 gedachten over “Indonesiërs zijn niet GEK”

 1. Te mooi om te laten liggen, D66-Kamerlid Van Veldhoven:

  De samenwerking met de PVV is lastig uit te leggen in het buitenland. Wij begrijpen wat gedoogsteun inhoudt, maar in andere landen zien ze dat de PVV gewoon een kabinet mogelijk maakt.

  En Trouw is allang niet meer immuun voor het reagajes.
  Het Nederlands Dagblad nog wel een beetje, en dat is de eigenlijke bron.

  Overigens begrijp ik niet wat gedoogsteun inhoudt en ik zal dan ook wel “in een ander land” wonen.

 2. gedoogsteun werkt ongeveer zo Nolly : Sjonnie vind Henk een teringleier , maar “gedoogd “dat Henk aan Sjonnies zus Ingrid zit , want Henk neemt een krat bier mee als hij op visite komt …. 😮

 3. Dit is eigenlijk een bijzonder meerderheidskabinet. De term “meerderheid” verwijst naar het feit dat het kabinet kan steunen op een parlementaire meerderheid (namelijk de coalitie van VVD-CDA-PVV), de term “bijzonder” verwijst naar het feit dat 1 v.d. coalitie partners geen ministers levert aan het kabinet.

  Als dus Nederlandse diplomaten het buitenland trachtten wijs te maken dat NL eigenlijk een minderheidskabinet heeft doen ze in feite aan window dressing om het feit te camoufleren dat het VVD-CDA kabinet nauw aan het samenwerken is met een extreemrechtse partij (als de PVV).

 4. Twitter: Wat de reden ook is dat Yudhoyono niet naar NL komt, ik zal er geen traan om laten. Hij verklaarde me eerder persona non grata in Indonesie. Twitter van Hurt.

Reacties zijn gesloten.