Fasciste mag fasciste worden genoemd

Het is nu ook officieel bevestigd door een Parijse rechter: de fasciste Marine Le Pen mag gewoon als zodanig worden aangeduid zodanig worden aangeduid. Het zou ook te gek voor woorden zijn geweest als dat niet had gemogen. Je mag immers een katholiek ook katholiek noemen en een slager slager, nietwaar. Ook wel triest trouwens, als je al zo lang overduidelijk fascist bent maar niet als zodanig wilt worden aangeduid. Maar ja, fascisten zijn nu eenmaal trieste figuren.

27 gedachten over “Fasciste mag fasciste worden genoemd”

 1. Dus Wilders werkt samen met een fascist, mogen we zonder enig juridisch risico stellen.

 2. Wat fascisten betreft mag je fascisten geen fascisten noemen maar wat diezelfde fascisten betreft hebben fascisten wel het exclusieve recht iedereen die fascisten fascisten noemt fascist te noemen….

 3. Er is toch zo’n vaag (niet-traceerbaar) citaat waar fascistoïde tiepjes graag mee strooien, dat ‘de fascisten zich antifascisten zullen noemen’? Dat slaat natuurlijk bij uitstek op henzelf, maar dat zien ze dan weer niet.

 4. Dan, het zou wel mooi zijn als je ook kon laten zien waarom. Je kan wel alles zomaar beweren.

 5. @DanEngels: “Mag ik dan ook de Koran een fascistisch boek noemen? ”

  Neem ook het Bijbel in dit uitsprak mee omdat het goed bij je zou passen.

 6. Danengels,
  Je mag ook je ouders facisten noemen of je grootouders.
  Je mag iedereen zo noemen als jij dat wilt als zij daar ook mee instemen dan.

  Enne tja danengels,alles en iedereen waar JIJ het niet mee eens bent of niet mee van doen hebt mag jij als je dat wilt facistisch vinden,wel zo makkelijk toch?

 7. @nexus m. – april 11th, 2014 at 11:08 am,

  Mevrouw Le Pen moet zich niet zo gek laten maken door al die gekkies, die haar een fasciste (ha ha, klinkt al iets vriendelijker) noemen. Die malloten noemen namelijk alles wat anders is dan zijzelf fascisme. (wat opzich ook weer fascisme is). Zwarte pieten zijn fascisten. Mark Rutte is ook een fascist. Diederik Samsom heeft een kop als Musselinie (of hoe die ook heet) en WIlders hellemaal!!! Met die fascisten club van hem. Al die aanhangers. Brrrrr. En koeien in de wei!? Oh, nee die zijn zwart wit. Effe kijken, hmmmm, Ja, Tuinkabouters. Fascisten allemaal. Wel eens een zwarte tuinkabouter gezien. Ik bedoel maar. Zou toch wat zijn een zwarte tuinkabouter. EEn slaaf in de tuin. Kan niet. … Help, Allemaal Fascisten! Gezellig!

 8. @DanEngels: je doet maar, het is een vrij land. Hoewel je dat af en toe niet zou denken als zo’n partij die fier het woord ‘vrijheid’ in de naam draagt weer eens moord en brand gaat gillen als iemand anders zijn mening uit. Man, hoe vaak ik al krantenkoppen in de Telebagger en elders voorbij heb zien komen die zoiets luiden als: ‘Wilders woedend om…’, ‘PVV woest vanwege …’, ‘Wilders maakt zich kwaad om…’.
  Google voor de gein maar eens op ‘Wilders woest’, dan vind je op pagina 1 van de zoekresultaten al: ‘Wilders-fans woest om grap Theo Maassen’, ‘Wilders woest op Walibi’, ‘Wilders woest op Nijmeegs schoolhoofd’, ‘Wilders woest op Welten’ en ‘Wilders nog altijd woest om VVD-regentengedrag’. En dan zijn we pas bij pagina 1 en hebben we alleen het woord ‘woest’ gehad en moeten dus ‘woedend’, ‘boos’, ‘kwaad’, ‘furieus’ en zo verder nog komen.
  Die man heeft geen leven. Die loopt zich de godganse dag kwaad te maken omdat ze hem, de slager, slager noemen en omdat anderen de vrijheid nemen die hij zelf zogenaamd propageert. Rijp voor de psych, denk ik dan. Dat je bij zo’n club wilt horen, man.

 9. @Jan Zwaaneveld – april 11th, 2014 at 11:34 am,

  Nou valt wel mee. Je maakt er nu een soort van Russische dashcam compilatie van.

  Meestal heeft hij wel een punt. Vind ik. Overdrijven doet ie ook wel vaak. Maar ja, politiek he!

  Kijk, als kiezer heb je het niet makkelijk, je kunt maar op 1 partij stemmen. Het is hellaas niet een beetje stemmen op die en een beetje op de ander. Gaat niet.

 10. Maar Dan, nu heb je nog steeds niet aangetoond waarom de koran fascistisch zou zijn.
  Ach ja, heb je je boksbeugeltje al ingepakt voor zondag?

 11. Zondag,

  Wat gaat daar gebeuren?
  Pvv opgestookte boerenpummels komen even naar eindhoven om te…?
  En grote groepen marokkanen uit de hele stad wachten hen op???

  Zijn er wapens bij betrokken?
  Is ME al op de hoogte?

  Is opruiing niet meer strafbaar?
  Is de koelbloedige juweliermoordnares al opgepakt voor verboden wapenbezit en gebruik?
  Gaat de marokkaanse gemeenschap verhaal halen bij de deurnse mensen hierover?

  Zijn de burgers al gewaarschuwd voor de rellen die vanuit deurne zijn opgezet?

 12. Dat identitair verzet???
  Studenten?? Wat studeren zij?

  En hebben meerdere georganiseerde takken in andere plaatsen?

  Zozo teeven,opstelten aivd halllooo waar jullie??

 13. Kan men ECHTE journalisten,cameraploegen,prive opnames maken die zondag??
  En dan de beelden uitzenden op internet en andere landen.

  Want pownieuws en geen stijltje zijn niet te vertrouwen.

  Dit vooropgezet opruiende rassenrellen oorlog rethoriek veroorzaakt door extreem rechtse bewegingen en nieuwszenders en gevaarlijk terroristenclubjes,moeten in andere landen goed uitgemeten worden en op internet de beelden zetten.

  Dan weet men wat er in nederland speelt en wat de extreem rechtse haatlieden veroorzaken in europa,dus kan de minister en politiek aangesproken worden door de EU! Dit met het oog op EUROPESE veiligheid,en nederland mag geen bewegingen laten escaleren,en moet verantwoording nemen op dit punt.

 14. @Cornelis – april 11th, 2014 at 12:00 pm,

  Een kenmerk van Fascisme is het verheerlijken van 1 persoon. Alles draait om die ene persoon en de club van aanhangers ( O jee, ik voel hem aankomen, wilders!) Ik weet niet of dat bij de partij van Le Pen het geval is. Wel met de Koran. in mindere mate, ook de Bijbel. Het Fascisme is eigenlijk een Italiaans dingetje (nou, dingetje!). Hitler was meer een socialist. Maar wordt ook wel een Fascist genoemd. Hier in Nederland kennen we dat allemaal niet zo. Het Fascisme vliegt hier bij wijze van spreken alleen maar door de lucht.

 15. @Dan, moet jij je niet voor schamen want je zegt het zelf donders goed – Fascisme zit Nederland in het lucht.

 16. Hitler een socialist? Ach ja, these Bosma. Hij had wel wat linksige dingetjes, ja, maar dat wordt ook van Wilders beweerd. Zie je, die vergelijking gaat steeds meer op.
  Wat betreft koran en bijbel, daar draait het inderdaad allemaal om een “persoon”: God. Maar of je dat fascisme kunt noemen ..?

 17. DanEngels

  Le Pen is gewoon een nazi. Gezien jouw uitspraken ben jij een fervent aanhanger van de nazi ideologie! Of totaal geschiffeld, dat kan natuurlijk ook!

 18. Nogmaals Dan, Wilders zei: minder Marokkanen. Punt. Niets over hangjongeren, criminelen, enz. Dat men zich behoort te gedragen wordt hier door niemand bestreden.
  Bovendien is het exporteren van criminelen een uitholling van de rechtsstaat. Crimineel of niet, deporteren blijft deporteren. Bovendien is de basis van het Nederlandse strafrecht, dat boete gedaan wordt tegenover de maatschappij. Als je iemand het land uitflikkert kan dat niet meer.

 19. Wordt vervelend zo,
  Iedere keer die danengels hetzelfde antwoord geven en hij blijft zuigen erop.

  Beter een block geven.

 20. DanEngels

  Een beetje minder DanEngels zou de maatschappij enorm van opknappen! De man uit jouw linkje wilde helemaal niet met Wilders praten! Wilders heeft een twitter bericht de wereld in gezongen waarin Wilders wel even met deze man wilde praten! Zo zie je hoe vieze vuile PVV berichten in de wereld komen. Door aanhangers van Geert Goeb…. eh Wilders zoals jij!

Reacties zijn gesloten.