De oorlog van Bruin II tegen huurders gaat verder

In een speciale brief heeft minister Blok vandaag een aantal plannen voor de huurmarkt gepresenteerd. Het betreft hier ingrijpende plannen, die nog verder uitgewerkt moeten worden in wetsvoorstellen.

Minister Blok wil onder andere meer mogelijkheden bieden voor tijdelijke verhuur aan jongeren en grotere gezinnen. Hierdoor zouden starters en gezinnen na enkele jaren hun woning moeten verlaten, zonder dat zij zicht hebben op een nieuwe woning.

Volgens de Woonbond leidt dit plan alleen maar tot een aantasting van huurdersrechten, zonder dat er extra woningen beschikbaar komen.

De Woonbond reagerend op plan van Bruin II om de huursector “op de schop te nemen”.
Was dat niet onlangs al gedaan met die speciale huurverhoging voor zogenaamde scheefwoners?

7 gedachten over “De oorlog van Bruin II tegen huurders gaat verder”

 1. Begin van het einde voor de huurbescherming. Stapje voor stapje wordt die afgebroken. En uiteraard collaboreert de PvdA weer vrolijk mee.

 2. Steden zonder huurmensen utopia voor bruin
  Die vervelende luis in de pels zijnde huurmensen.

  Maak kantoren,oude ziekenhuizen,kazernes,of gewoon containers voor huurmensen.
  Wel met plicht te verhuizen of op te wieberen uit de pop up huurunits wanneer de gemeente weer andere plannen heeft met de tijdelijke woonvorm voor huurmensen.

  Handig om die waardeloze huurmensen te kneden en te sturen waar je hen wilt,uit de koopstraten en ze te verwijderen als ze overlast bezorgen of door de buurtkopers niet gewenst zijn.

  Containers,vrachtschepen en oude fabrieken worden verdeeld in onderkomens speciaal voor huurmensen,met bewaking,pasjes,hek erom heen.

  Het is toch passee dat verhuren van echte woningen?

 3. Als huurmens mag je blij wezen met een dak boven je waardeloze hoofd.

  Je kan in een fabrieksafdeling 20 vierkante meter huren als alleenstaande,met jong 50 vierkante meter,en gedeelde toiletten en douches.
  Wat denken die huurders wel?tweederangs burgers weg ermee,alleen met neus in de lucht rijke kopers die neerkijken op huurders die moeten de wijken weer bewonen.

 4. In de raarste straten waar je niet dood gevonden wil worden betaal je voor een twintig jaar geleden gehorig geronoveerd drie kamerwoning met ijzer balkon achter in een portiek met ze tienen op een smalle houten trap met aftandse brievenbussen,al bijna 700 euro!!!

  Oja…maar ze krijgen toch huurtoeslag??jaja nog wel denk ik hoelang nog?

 5. Tja, jongens, hoe komt het dat al die rechtse kabinetten er zijn gekomen? Toch zeker door de mensen die zijn gaan stemmen. En de mensen die NIET zijn gaan stemmen hebben hun stem aan de grootste partij gegeven. En dat is altijd een rechtse.

  De centrale overheid is al decennia lang bezig met het ontmantelen van overheidstaken om die over te dragen aan het bedrijfsleven. Dit noemen we “privatiseren”. Dat is dus mogelijk omdat zo veel mensen op de ACHT liberale partijen stemmen. Waarom doen die mensen dat? Omdat ze werkelijk geen flauw benul hebben van de werking van politiek.
  Het SCPB deed een onderzoek. Uitkomst? De overgrote meerderheid van de bevolking was TEGEN de privatiseringen. Waarom stemmen ze dan toch PVV CDA VVD Partij voor de Armoede? Omdat ze er geen jota van begrijpen. Ik zou zeggen, leg het ze uit, zo moeilijk is dat nou ook weer niet. Ik zal vast het goeie voorbeeld geven.
  http://www.politiek9.webnode.nl adres in urlbalk zetten

Reacties zijn gesloten.