Kok bankier in China geworden #pvda

Er is reden genoeg om neer te kijken op Diederik Samsom, Hans Spekman en de rest die nu het gezicht van de PvdA bepaalt. Maar het grootste stuk verdriet, het voorbeeld voor hen allen is en blijft toch drs. Wim Kok, de ongegeneerde commissariatenstapelaar, toonbeeld van alles wat niet corrupt genoemd mag worden in Nederland en het overal elders natuurlijk wel heet.

Kok is inmiddels op 75-jarige leeftijd bankier in arbeidersparadijs China geworden, alweer wat maanden terug:

Kok is sinds november niet-uitvoerend bestuurder van de beursgenoteerde China Construction Bank. Het is de op één na grootste bank van de Volksrepubliek, die met een balanstotaal van 1.800 miljard euro groter is dan ING en ABN Amro samen. En ook groter dan de Bank of China, waar Wellink sinds anderhalf jaar commissaris is.

Het brengt nogal wat gereis met zich mee, maar dat vindt Kok geen bezwaar.
Als iemand een weerzinwekkender PvdA-figuur weet te bedenken: noem de namen!

5 gedachten over “Kok bankier in China geworden #pvda”

 1. Kok, als ik deze graaier zou willen omschrijven, dan kom ik in moeilijkheden.
  Als ik aan Kok denk, denk aan alle mooie woorden die hij sprak als vakbondsman, en aan de zin die hij sprak als minister van financiën,bij de eerste cao onderhandelingen die hij als minister mee maakte: ik hoop dat de werkgevers de hand op de portemonnee houden.
  Toen deze supergraaier het daarna had over het afschudden van ideologische veren was mijn gedachte: jij kunt die niet afschudden want jij hebt ze nooit gehad, een masker, dat wel, een wolf in schaapskleren, ook dat.
  En nu, onze supergraaier heeft er weer een baantje bij, 7000 euro per vergadering, 2 vergaderingen verdient, sorry, KRIJGT hij meer als iemand in een jaar bijstand “geniet”.
  Zum kotzen.
  En wat dat noemen van weerzinwekkende partij van de arbeids figuren aangaat, is het niet eenvoudiger de namen te noemen van degenen die geen weerzin wekken?
  Maar ik zal er toch 1 noemen, onze ex wethouder in Enschede, Marijke van Hees. De geen die als eerste het systeem in wilde voeren, bedacht door die ander pvda hek, klijnstra, bijstand? 4 weken wachten 20 sollicitatie brieven schrijven.
  Kan nog veel meer over het a sociale gedrag van nhet mens schrijven, maar goed.
  En, voor de verkiezingen hingen overal posters met haar rotkop en de slogan: Enschede, sterk en sociaal.
  Na de nederlaag, klonk de verzuchting: Ik snap niet wat ik verkeerd heb gedaan.
  Nou de burgers van Enschede dus wel.

 2. #tweetacteneur:
  niet te vroeg juichen=
  ooit was er een rechts/links parteitje in duitsland dat in 1928 2% van de stemmen kreeg geleid door een tweede rangs hippie ex.schilder (wel gesteund door het grootkapitaal)

  De Pvan de Afgang heeft een wetenschappelijk buro, talloze spindoctors en bekwme reklameburoos…., maar de boboos worden door hebzucht gedreven en die verrekte kinderen en kleinkinderen van de vroegere analfabetische loonslaven weigeren alls wat deze academische kletsmajoors uitkotsen voor zoete koek aan te nemen.

  Wim Kok en Spekman zyn twee SUPER pvda ers
  nog kunnen we stemmen, nog wel

 3. Volhouden dat de NSDAP links/ rechts was maakt het nog steeds niet waar meneertje Walter .. dat is Bosma logica …

 4. Het zou prettig zijn als ze nu eens in plaats van rookgordijnen in een half uurtje vertellen wat voor wereld ze nastreven. Het lijkt er op dat het een wereld is waarin al hun stemmers loonslaven zijn en waarin de mensen die krampachtig buiten de grenzen gehouden moeten worden zorgen voor het beetje extra welvaart waardoor de armoedige werkelijkheid niet teveel opvalt.
  Dat is tenminste een verhaal waar je ja of nee tegen kan zeggen.

  En dan zou er nog een partij moeten zijn die een alternatief heeft. Want je kan nu alleen kiezen voor hetzelfde verhaal in 6 verschillende verpakkingen.

Reacties zijn gesloten.