Geen mens is illegaal

Weer een andere Hans Jansen, die onder begeleiding van Timothy Rijnenberg het onderstaande lied ten gehore brengt. Het is gemakkelijk na te zingen.

De tekst.

Wie instemmend knikt – en dat mag en moet natuurlijk – dient wel te bedenken dat “het beleid” al zeker vijftien jaar of langer neerkomt op het weren van vluchtelingen in Nederland. Dus het gaat niet over iets wat plotseling is komen opzetten.

7 gedachten over “Geen mens is illegaal”

  1. Ik schaam mij ook diep voor Nederland. Het nieuwe ingerichte asielzoekercentrum in Kamp Zeist, Notabene, naast het gevangenkamp voor uitgeprodeerde asielzoekers in hetzelfde Kamp, maakt van Soesterberg/Zeist een soort nieuw Dachau. Daar woon ik dus 500 meter vandaan. Geeft me het gevoel van medeplichtige te zijn. Maar dat zijn we allemaal. Niemand kan illegaal zijn. Punt uit.

  2. Alleen al de term “illegaal”! In Frankrijk worden dezelfde mensen aangeduid met “sans papiers”. Ik weet niet of ze daar minder gruwelijk worden behandeld dan in NL, maar de aanduiding is iig correcter.

  3. Mensen zijn niet slecht, ze doen slechte dingen. Mensen zijn niet corrupt, ze doen corrupte dingen. Mensen zijn niet illegaal, ze doen illegale dingen. Pure semantiek dit.

Reacties zijn gesloten.