Aantal allochtonen in Rotterdam neemt de komende jaren af

Zo blijkt uit onderzoek van het CBS:

Nog maar twee jaar geleden voorspelde het COS dat in 2025 42 procent van de Rotterdammers een niet-westerse afkomst zou hebben. Het aantal Westerse allochtonen zou stijgen tot iets boven de 13 procent. Autochtone Rotterdammers zouden hierdoor een minderheid worden.

De eerste prognoses over de verwachte groei van het gekleurde bevolkingsdeel van Rotterdam eind jaren ’90 deden veel stof opwaaien. Rechtse partijen haalden de cijfers aan om te waarschuwen voor de problemen die een toename van allochtonen met zich meebrengt.

Maar uit de meest recente prognoses van het CBS blijkt juist dat het aantal allochtonen in Rotterdam steeds verder afneemt. In 2025 zullen er 231.649 in de stad wonen, dat zijn er zo’n 25.000 minder dan in 2008. De totale bevolking van Rotterdam neemt in dezelfde periode licht af van 583.625 naar 579.540 inwoners. Van alle Rotterdammers is dan 40 procent allochtoon. Nu ligt dat rond de 48 procent.

Lees meer bij AD

2 gedachten over “Aantal allochtonen in Rotterdam neemt de komende jaren af”

  1. Lachen dit. De snelst groeiende groep is de derde generatie niet-westerse allochtonen, waarvan veruit de meeste mohamedaan zijn. Laat die groep nou net als autochtoon worden geteld in deze cijfertjes!
    Overigens maak ik ook bezwaar tegen de vage groep “allochtonen”. Een stevig deel daarvan is probleemloos voor de maatschappij, westers en niet-mohamedaan. Dit berichtje hoort dus in het ronde archief.

Reacties zijn gesloten.