OM leest een dag lang voor waarom ze vrijspraak eisen voor Wilders

Die rechters zitten er ook maar voor spek en bonen bij
Dat het OM totaal geen behoefte had om iets serieus te doen in het proces Wilders was al duidelijk. Vandaag is het “hoogtepunt“: ze lezen een dag lang hun argumenten voor om vrijdag te eisen dat Wilders van alles wordt vrijgesproken.

De motivatie wordt vermoedelijk dat zelfde kul argument dat Wilders altijd gebruikt: kritiek/belediging religie is geen kritiek/belediging mensen.

Als je namelijk zegt, zoals Wilders, dat de Koran een soort “license to kill” is, en dat de islam een fascistische ideologie is dan heb je alleen maar kritiek op een religie.

Die miljoen moslims in Nederland hebben verder met deze license to kill en fascistische ideologie niks te maken, aldus het OM/Wilders.

Ook het feit dat Wilders geen immigratie uit moslimlanden wil heeft niks met de mensen en alleen met de fascistische ideologie te maken.

Sure.

9 gedachten over “OM leest een dag lang voor waarom ze vrijspraak eisen voor Wilders”

 1. Hoe lollig ik het ook zou vinden als Wilders aangepakt kon worden, ik vind het kloppen om de kritiek/belediging van een godsdienst niet door te trekken naar de belediging van de persoon die die godsdienst aanhangt.

  Anders kan ik wel een godsdienst beginnen die het verwerpelijk vindt om gele kleding te dragen, en dan iedereen aanklagen die iets geels draagt omdat dat beledigend voor mijn godsdienst is.
  Ik denk dat daarom de beperking geldt dat een belediging direct de perso(o)n(en) moet betreffen.

 2. Ik verwacht dan toch na vrijspraak enige jurisprudentie voor als CIDI weer loopt te mekkeren over antisemitisme.

 3. Helemaal eens met deze uitspraak, je moet er toch niet aan denken dat dit anders was geweest
  Het mogen beledigen of ridiculisen van godsdiensten, vrijheid van meningsuiting daarover is een essentieel onderdeel van démocratisch verworven burger vrijheid van godsdiensten.

  Het wordt voor mij anders als Wilders wordt vrijgesproken van haatzaaien jegens en het discrimineren van bevolkingsgroepen.

 4. En toch ligt het in de lijn dat het OM ook daarvoor vrijspraak zal eisen.

 5. Moet zijn moslims als gemene deler, burger bevolkingsgroep.

  Mijn allang wijlen moeder werd bv door de RK in het ziekenhuis ‘geexcommuniseerd, naar de hel verbannen omdat zij zich na keizerssnee kind 6, 2 meteen dood, op advies van arts uit levensbehoud had laten steriliseren.
  Arm mens om daar doorheen te hebben gegaan.. maar wel meteen bevrijdt en bekeerd van onder drukking, rooms kruis gedoe.
  En dat was nog niet niet eens zo lang geleden, ze heeft daarna geen bevrijdings partij opgezet :alle rooms katholieke burgers het land uit.

 6. Ik zeg je hij gaat winnen en gaat daarna verkondigen dat het OM het met hem eens is dat de Islam op alle punten bestreden dient te worden.

  Kijk deze rechtszaak had nooit moeten zijn. Het levert de heer Wilders alleen maar media aandacht op. Of hij nu wint of verliest. Winnen doet hij.

 7. Het zal er aan liggen, ik denk niet dat het Om er helemaal onderuit zal kunnen komen vanwege voorgaande maatregel:
  Daniel Feret kreeg een maatregel voor onderstaande opgelegd.
  .

  Féret studeerde medicijnen in Rijsel en Brussel. In 1985 richtte hij het Front National op. Zijn politieke carrière liep ernstige averij op doordat hij in 2002 vervolgd werd wegens het verspreiden van teksten die zouden aanzetten tot onder meer racisme en haat.

  Zie verder wiki hoe hij tot aan cassatie bij het Europese Hof niet onder de maatregel uit kwam.

Reacties zijn gesloten.