We kennen de smoes van Geert Wilders nu wel, maar wat is de smoes van Mark Rutte?

Gekke Mark denkt dat wij malle pietje zijn
Ja ik weet het, er bestaat dat gekunstelde onderscheid tussen religie en de mensen die die religie aanhangen. Waar niemand intrapt overigens, behalve dan de Nederlandse rechterlijke macht. Wat bedoel ik met niemand trapt erin? Nou praat voor de gein gewoon eens met een PVV aanhanger. Helemaal niks religiekritiek; gewoon die kutmarokkanen motten weg. Iedereen snapt dat Wilders dit bedoelt, het is een leuk semantisch truukje waar Moskowicz 14 uur onafgebroken over kan lullen maar dat neemt niet weg dat niemand dat gelooft. Behalve sommige mensen die zichzelf graag voor de gek houden. Het is bedrog. Heel Nederland laat zich voorliegen en heel Nederland vindt het best.

Maar dit terzijde.

Maar nu dus die Mark Rutte. Waar Geert Wilders nog moeite doet om “zogenaamd” te bewijzen dat hij geen racist is; Mark Rutte doet geen enkele moeite.

4 jaar geleden had het Albayrak “gesierd als ze haar dubbele nationaliteit had opgegeven”, en nu met CDA-staatssecretaris Marlies Veldhuijzen van Zanten “wist hij van haar dubbele paspoort” en vond hij het “geen enkel probleem”.

Wat is jouw smoes Mark Rutte? Ook “religiekritiek”? Of ben je gewoon een ordinaire racist.

10 gedachten over “We kennen de smoes van Geert Wilders nu wel, maar wat is de smoes van Mark Rutte?”

 1. Dat gaat toch wel een moeilijk debat worden voor Rutte.

  Wat heeft ie toen ook weer gezegd:
  “Deze beide bewindslieden houden zich aan de wet. Er is geen enkele twijfel aan hun loyaliteit. Ik heb alleen wel aangegeven, het had mevrouw Albayrak gesierd, als signaal naar anderen Turkse Nederlanders om haar andere nationaliteit neer te leggen. Maar het is geen reden om haar niet te benoemen in deze functie, dat heeft niets met elkaar te maken.” en later verbond hij er volgens mij ook nog Albayrak’s positie op integratie aan de wens om haar dubbele nationaliteit in te leveren.

  Maar ook Marijnissen heeft zich uitgesproken als voorstander van het opgeven van het tweede paspoort door ministers en staatssecretarissen. Hij wilde er geen dwang of loyaliteitsvraag aan verbinden (net als Rutte dus), maar had het toen wel over een dikke plus als ze het wel zouden doen. Dus ik ben ook benieuwd wat de SP er tegenwoordig van vindt.

  Het wordt dus een storm in een glas water, denk ik

 2. Ja misschien zegt Mark wel ik vind ook dat het de staatssecretaris zou sieren om de Zweedse nationaliteit op te geven maar als ze dat niet doet vind ik het ook best.

 3. Pleidooi Prem bij DWDD vanavond: Als de oppositie straks, onder de mededeling dat het om opportunistische redenen gaat, met Wilders mee stemt tegen de dubbele nationaliteit, dan is dit kabinet gevallen. Wat zeg ik? DOEN!

Reacties zijn gesloten.