Bruin I wou wet veranderen voor Geert

Gesteund door de VVD wilde de PVV tijdens de formatie even snel de wet veranderen voor zichzelf maar het CDA liet het even uitzoeken en het bleek juridisch onmogelijk wegens het Europees Mensenrechtenverdrag:

VVD, CDA en PVV hebben tijdens de formatie onderzocht of ze politici konden vrijwaren van vervolging wegens groepsbelediging. Het idee voor zo’n immuniteitsclausule voor ‘deelnemers aan het maatschappelijk debat’ kwam van VVD en PVV. De partijen lieten uitzoeken of het verbod op groepsbelediging kon worden ingeperkt tot belediging van „aangeboren eigenschappen” zoals etniciteit of geslacht. Godsdienst of levensovertuiging zouden niet meer onder het verbod vallen. (NRC)

Nou en toen dus bleek dat ze ’t allemaal niet zo snel konden rechtbreien voor Geert toen zijn ze maar gewoon op de stoel van de rechter gaan zitten. Je weet wel, dat “onschuldige zinnetje” in het regeerakkoord waar onze gewaardeerde redacteur Huib destijds al over viel.

5 gedachten over “Bruin I wou wet veranderen voor Geert”

  1. wilde iets zeggen, maar is tegen de REGELS – toen ik de krant van de mat haalde ontplofte ik bijna!

  2. Er moet maar eens een wet komen waardoor Geert never, nooit niet, ooit, schuldig kan worden bevonden aan wat dan ook. Ook als dat tegen de regels is. JUIST als dat tegen de regels is.

Reacties zijn gesloten.