Partij van de Nepvrijheid stemt tegen motie

vrijheidkleinDoor de PVV aanhang wordt het iedere keer gezien als een “overwinning van de vrijheid van meningsuiting” als Wilders ergens iets mag komen zeggen. Dit is een beetje raar want Wilders mag altijd alles zeggen, zo blijkt keer op keer. Wat het nog vreemder maakt is dat de PVV een van de grootste tegenstanders is van de vrijheid van meningsuiting die wij in ons land kennen. Immers deze partij wil het religieuze boek van honderdduizenden inwoners van dit land, de Koran, verbieden.

Tot zover de “vrijheid van meningsuiting” bij de PVV.

Zou je zeggen. Maar er is meer; gisteren stemde de PVV fractie in het europarlement tegen een resolutie waarin Berlusconi werd aangesproken over de gebrekkige persvrijheid in Italië. Kijk dat het CDA tegen die resolutie stemt is “logisch”; zij zitten immers samen met Berlusconi in één fractie. Maar de PVV, dat was toch zogenaamd altijd zo’n verschrikkelijke voorstander van vrijheid van meningsuiting?

Nou nee dus.

6 gedachten over “Partij van de Nepvrijheid stemt tegen motie”

  1. Wat een hypocrieten zijn het toch ook hé. Nu is het opeens een interne aangelegenheid. Blijkbaar vond de PVV dat argument niet zo belangrijk toen ze er voor pleitte om Roemenië en Bulgarije uit de EU te zetten, omdat er zoveel corruptie is. Mja, die kosten ons geld dus dan is de PVV opeens heel principieel. Als dezelfde kwestie zich in één van die landen voor zou doen, dan hadden ze nu staan schreeuwen dat ze de EU uitgezet moeten worden.

  2. Yep, en vanuit de PVV en een deel van haar aanhang wordt het dan weer zo gespind dat de tegenstem te maken heeft met onwenselijke Europese inmenging in binnenlandse aangelegenheden. Heb ik de PVV niet over gehoord toen ze, met CDA en PvdA, voor de paspoortwet stemden (ook een gevolg van Europese inmenging). Maar ja, dáárbij gaat het om het invoeren van een controlestaat…tenslotte moeten de echte grote graaiers tegen de burgers beschermd worden.

  3. Heel toevallig ja. De PVV bemoeit zich zo vaak met binnenlandse aangelegenheden van andere landen als het toevallig zo uitkomt, maar nu een keer zoiets triviaals als de persvrijheid in het geding is geeft de Partij van de Nepvrijheid niet thuis.

  4. Er is gewoon persvrijheid in Italië, niet alle media zijn in handen van Berlusconi hé. Berlusconi wordt op handen gedragen door de meeste Italianen en daar is niks mis mee. Natuurlijk zullen de linkse landverraders ginder ook alles doen om hem te bezwadderen, zoals Wilders ook door linkse moslimvrienden wordt belasterd.

Reacties zijn gesloten.