Directeur Center for Terrorism ziet anderhalf miljoen rechtsextremisten over het hoofd

“Bakker schat dat de aanhang van Abou Moussa en enkele andere leiders in de Haagse jihadscene nu zo’n 200 man sterk is. Vergelijkbaar met de totale aanhang van extreem-rechts in heel Nederland.” (Algemeen Dagblad)

Pardon? Slechts 200 rechts-extremisten? Mag ik even weten hoe ik die anderhalf miljoen PVV-stemmers hier te lande dan moet classificeren? Extreem zwaar debiel? Extreem compleet gestoord? Extreem psychopatisch?

Hoezo ben je niet extreem-rechts als je op een nota bene met Front National sympathiserende, kopvoddentaksbepleitende, Polenmeldpunt instellende en mogelijk tientallen miljoenen moslims deporterende partij stemt? Face it, 10% van de bevolking is gewoon structureel extreem-rechts. Dat was altijd al zo en dat is nog steeds zo. En het ergste is dat 30% van de bevolking bereid is dat door de vingers te zien. Die vinden dat volstrekt normaal.

Wilders zelf vindt inmiddels dat Plasterk en Opstelten verantwoordelijk zouden zijn voor een eventuele aanslag in Nederland, terwijl hij dat natuurlijk in de eerste plaats zelf zou zijn, met zijn nu al tien jaar durende haatcampagne tegen moslims.

17 gedachten over “Directeur Center for Terrorism ziet anderhalf miljoen rechtsextremisten over het hoofd”

 1. Hoewel geen exacte cijfers bij de hand, vermoed ik dat je er niet ver vandaan zit, Laurent.

  “10% van de bevolking is gewoon structureel extreem-rechts. Dat was altijd al zo en dat is nog steeds zo. En het ergste is dat 30% van de bevolking bereid is dat door de vingers te zien. Die vinden dat volstrekt normaal.”

  En vooral dat laatste. Dat is de overdrachtelijke vijver waar Wilders in vist.

 2. @Ralph: ook toevallig dat hij het over anderhalf miljoen rotte appels heeft…

 3. Bakker vergeet :

  De leden van Divisie Noordland.
  De leden van Blood & Honour.
  De leden van de NVU.
  De members op Stormfront.org van Nederlandse origine.
  Grote aantallen PVV leden en twitteraars die oproepen tot minder Marokkanen, minder Islamieten en het doden van andersdenkenden of verdachten van criminaliteit van welk slag dan ook die nog niet veroordeeld zijn, TBS’ers en andere lui die niet in hun straatje passen.

  En nog veel en veel meer Rechtse Nederlanders van extreme inslag.

  Erg goed kan de heer Bakker dan ook niet rekenen.

 4. Met 200 man “Islamitisch Extreem Rechts ” en minstens 100.000 moslims in den Haag zou ik willen concluderen dat het probleem bij Moslims juist minder groot is, alleen PVV tokkie bolwerk Duindorp heeft al meer “Witte puistenkop extremisten “

 5. Zou het niet zo zijn dat staatsambtenaren contractueel worden verplicht om alle relevante gegevens over de Nederlandse rechts-extremisme in de doofpot te stoppen? Zo’n geheime clausule om ons-kent-ons volkje overal vrij van te spreken – feit dat verdomd goed bekend is binnen extreem-rechts en xenofoob Nederland die daardoor blijft floreren en met de gecontroleerde Mass Media onophoudelijk copuleren.

  ““10% van de bevolking is gewoon structureel extreem-rechts. Dat was altijd al zo en dat is nog steeds zo. En het ergste is dat 30% van de bevolking bereid is dat door de vingers te zien. Die vinden dat volstrekt normaal.”

  De hele wereld ziet hoe groot is de extreem-rechtse/xenofoob aanhang van Wilders, doch de “anderen” zijn altijd het probleem volgens onze schaduwstaat.

 6. Het opvallendste is dat het clou van het artikel van AD precies in de laatste zin ligt: “…ze zullen je nooit accepteren”.

  Indien Erwin Bakker oprecht oplossing voor het probleem zoekt, staat hier een levenstaak voor hem – de allochtonen gewoonweg door de autochtonen te laten accepteren. Het gebrek aan acceptatie is het voornaamste kenmerk van de Nederlandse samenleving. Dit heeft het vorm aan de huidige Nederlandse samenleving gegeven, naast de Zwarte Piet.

  Het is door vooraanstaande wetenschappers en onderzoeken reeds lang bekend gemaakt dat gebrek aan acceptatie dwingt tot radicalisering van minderheden.

  Wat gaat Erwin Bakker hieraan doen?

 7. Bedelen om nog meer geld, bovenop de vele ‘weggegooide’ miljoenen extra van de afgelopen jaren, nexus. De Industrie der Haat is een vette melkkoe, zo blijkt maar al te vaak. Alles onder de noemer van het subjectieve “veiligheid”.

 8. Wat de mensen die voor dit haatblog schrijven niet begrijpen, is dat zijzelf extremistische haters zijn.

 9. Zoals ik net duidelijk heb aangegeven – het is langs elkaar praten. Het sociale problematiek wordt niet aangepakt, wel opnieuw een “veiligheidsprobleem” geconstrueerd.

  En waar eindigt dit allemaal?
  Weet je nog wat Ellie met Nederland wil?

 10. Bontekoe heeft even de behoefte om zijn digitale diarree alhier te deponeren? Schattig hoor.

 11. Minder islamieten EN het doden van andersdenkenden???aan elkaar deze zin of bedoel je toch wat anders jaap?
  Minder marokkanen
  Criminelen
  Tbsers
  En andere vergelijkbare??lui die niet in hun straatje passen?

  Je somt het typisch op…maar dat soort rechtsextremen hebben idd meer burgers die niet in hun straatje passen..joden,homo’s,linkse kiezers…

  Stel je voor dat andere mensen dat rijtje wat jij en hoe jij het opsomde zouden steunen he?moslims EN hun?gedachte over andersdenkenden?,tbsers,criminelen,marokkanen precies allemaal bij elkaar opgesomd.Logisch zou bijna iedereen denken..

  Maar met de rest erbij…zoals het waar is komt het actueler over zoals het echt is.
  Toch jan jaap?

 12. Ik voel er op zich wel voor om die teruggekomen Syriëgangers onder begeleiding te zetten. Evenals alle anderen die in extreme en extreem gewelddadige omstandigheden hebben geleefd. Uitgezonden militairen, bijvoorbeeld, slaan regelmatig door. Asielzoekers, zeker ex-kindsoldaten, als die hier al terecht komen, lijkt me ook nuttig.

 13. @Laurent, Goed punt. Heeft niets met de xenofobe rancune van extreem-rechts te maken.

Reacties zijn gesloten.