“Lachen” met Noord-Korea en de Wereldcup

Als het niet zo triest was zou het nog iets kunnen zijn om smakelijk om te lachen,  maar volgens een aantal nieuwssites en volgens wat video’s op youtube speelt Noord-Korea vanavond in de finale van de wereldcup,

Zo zien we weer eens wat propaganda kan doen, en u moet niet denken dat onze Westerse Media niet dezelfde trucjes uitvoeren met de berichtgeving over het Israelisch-Palestijns conflict of de berichtgeving rond de opmars van ISIS, de zogenaamde opbouwmissie en hoe goed het wel niet gaat in Afghanistan en legio andere voorbeelden.

Let wel, dit is natuurlijk een parodievideo, en het bericht is niet echt zoals deze site bericht :

Het toont evenwel aan, inclusief vele andere hoaxes die ons via het internet bereiken via de media dat mensen tegenwoordig veel en veel sneller door nepberichten en propaganda van diverse aard worden bedot en belazerd.

Er zijn evenwel ook talloze sites die deze Hoaxes aan de kaak stellen, maar de vraag wat waarheid is blijft open.

Wellicht is het probleem met het internet dat veel mensen die te lang en te vaak in de virtuele wereld rondwaren op een gegeven moment inderdaad niet meer weten wat echt, en wat niet echt is.

Het kan dus iedereen gebeuren. De mensheid is ver gekomen sinds foto’s geretoucheerd werden en in kranten werden afgedrukt zoals ten tijde van Stalin en andere dictators.

Heb je de pers in handen, heb je een deel van de macht in handen. Ook door middel van hoax -en nepberichten.

En dat is niet echt een goede zaak.

1 gedachte over ““Lachen” met Noord-Korea en de Wereldcup”

Reacties zijn gesloten.