In Frankrijk hebben woorden nog consequenties

De voormalige politicus van het Front National, die club van antisemieten, Holocaustontkenners en wannabemassamoordenaars middels ebola waar der Schlumpfe-Führer en eveneens wannabe massamoordenaar alsook etnisch zuiveraar Geert Wilders zo heel prettig mee samenwerkt in het Europees Parlement tegen ‘Europa’, Anne-Sophie Leclère heeft negen maanden cel gekregen wegens het gelijkstellen van een Franse minister met een aap.
Gelukkig mag je in het beschaafde Nederland zonder enig probleem mensen gelijkstellen aan beesten

Rifapentweet Brussen

of oproepen tot het uitroeien van mensen
.

Hier overigens op zijn minst een aanwijzing dat het verspreiden van haat door het racistische haatblog ‘der Muilkorver Online’ – ook zo’n gezellig honk voor steeds meer politici die zich graag willen inlikken bij het fascistische plebs – wel degelijk effect sorteert:

2014-07-15 rifapen

Bovenstaand is een stukje proza dat gericht was aan mevrouw Elatik die het gewaagd had de Israëlische moordpartij in Gaza te bekritiseren.

7 gedachten over “In Frankrijk hebben woorden nog consequenties”

 1. Vrijheid van meningsuiting is absoluut of bestaat niet. Ik herinner je aan Voltaire: “Je ne suis pas d’accord avec ce que vous dites, mais je me battrai jusqu’à la mort pour que vous ayez le droit de le dire”.

 2. Je hebt groot gelijk Fred: het gelijkstellen destijds van joden aan ratten was ook maar een mening.
  En Voltaire leefde in het tijdperk vóór Auschwitz.
  Maar je hebt gelijk: het is ook gewoon een mening verdrinkende vluchtelingen te ‘kwalificeren’ als ‘dobberneger.’
  Jij zou stukjes moeten gaan schrijven voor ‘Trouw’.

 3. Dat mag je van mij zeggen, Ralph. Even een samenvatting voor de kijkertjes thuis: Zoals het CIDI en Likoed Nederland hun onwelgevallige meningsuiting willen verbieden zo wil Ralph hem onwelgevallige meningsuiting verbieden.

 4. @Fred….Het recht op vrije meningsuiting behelst niet het recht op beledigen,bedreigen,discrimineren,oproepen tot genocide en nog meer van die fraaie bagger die door de riool rechtse wanabe kampbeulen wordt uitgebraakt.

  Dat nazistische tuig dient in de kerker geworpen te worden.

 5. Ik maak onderscheid tussen het ventileren van een mening en het ontmenselijken van mensen vanwege hun ras, religie of wat ook. En omdat ik vind dat ik daarmee voldoende duidelijk ben geweest, is wat mij betreft de discussie thans gesloten. Fijne dag Fred.

 6. @Fred, Voltaire had het zeker niet over het plat schelden, beledigen van mensen, maar wel over een standpunt, mening of argument uitdragen.
  Daar gaat de politieke discussie en strijd over.

  Binnen Nederland wordt voor het gemak sinds Fortuyn/Wilders/Van Gogh elke scheldwoord als “politieke meningsuiting” aangeduid.
  Wat nergens anders ter wereld gaande is.
  Het heeft iets met onze nationale cultuur te maken. Poldercultuur.

  In Frankrijk geeft nu men aan dat schelden geen geldige politieke mening is.
  Goed voorbeeld doet volgen.

 7. In de eerste plaats was Voltaire een uitgesproken antisemiet (uit de tijd dat dit woord nog niet bestond, hij was jodenhater), dus het lijkt mij wat ongelukkig hem hier bij te slepen. In de tweede plaats is het Beroemde Citaat een uitvinding van zekere Evelyn Beatrice Hall die haar gelanceerd heeft in het boek The friends of Voltaire, 1906.
  Niet dat het terzake is voor het onderwerp overigens.

Reacties zijn gesloten.