‘Israëlisch’ gas in plaats van Russisch

De afhankelijkheid van Russisch gas moet afnemen, vindt Arnold Heertje. In een warrige column schrijft de rechtse PvdA-econoom dat Israël het wegvallen van Russisch gas kan opvangen door vondsten voor de kust van het land.

Er zijn inderdaad gasvonsten, maar hoe Israëlisch zijn die allemaal? Vijf jaar geleden viel Israël Gaza weer eens binnen. En niet alleen ter land.

In de nasleep van de invasie werden Palestijnse gasvelden de facto geconfisqueerd door Israël, een inbreuk op internationale wetgeving.
(GlobalResearch [vertaald uit het Engels])

Let op de plekken van de rode stippen op het kaartje die gasvelden aangeven.

5 gedachten over “‘Israëlisch’ gas in plaats van Russisch”

  1. Hoeveel jaren aan ontwikkeling en opbouw zitten eraan voordat jij je gasfornuis met Israelische gas daadwerkelijk aan kan zetten?
    Arnold Heertje zou zeker ook garanties kunnen geven dat er dit gebied stabiel en zonder oorlogen blijft omdat dit praeconditie is voor de toekomstige planning.

  2. Ach, het zou wat. Ruim een vijfde deel van de Israelische joodse bevolking bestaat uit mensen van Russische komaf. En het leeuwendeel van de ‘Russen’ waar wij ons zo aan storen aan de Spaanse Costa’s en de Turkse Rivièra heeft een Israelisch paspoort. Zo zie je maar.

  3. Ik zou nu een wel heel grove foute grap kunnen maken maar……

    Nee, ik doe het maar niet.

  4. Israel maakt overigens dankbaar gebruik van de ervaringen die het joodse volk in Auschwitz opdeed. De BBC rapporteert het gebruik van gas door het IDF om de tunnels van Palestijnen te ‘schonen’: http://www.bbc.com/news/world-middle-east-28456967. De link verschaft zowel tekst als beeldmateriaal.

    Misschien niet precies het gas dat Sjaak hierboven beoogde maar toch vermeldenswaardig dunkt mij…

Reacties zijn gesloten.