OM doet zijn werk, verdachten aanzetten haat tegen Joden aangehouden

Natuurlijk doet het OM zijn werk wel met als gevolg:

Strafbare uitingen gedaan tijdens demonstratie Hoefkade, twee mannen aangehouden

31 juli 2014 – Arrondissementsparket Den Haag

Het Openbaar Ministerie heeft samen met de politie en twee tolken de beelden uitgekeken van de demonstratie die op donderdag 24 juli plaatsvond op de Hoefkade.

De twee tolken vertaalden onafhankelijk van elkaar teksten die door het OM als strafbaar worden bestempeld. Op basis van de beelden zijn er twee verdachten naar voren gekomen die volgens het OM aan deze strafbare uitlatingen gekoppeld kunnen worden. Deze twee mannen zijn in de vroege ochtend van donderdag 31 juli aangehouden. Het gaat om een 32-jarige man uit Amsterdam en een 32-jarige jarige man uit Den Haag.

De verdenking tegen deze personen bestaat uit het in vereniging aanzetten tot geweld tegen een bevolkingsgroep wegens geloof en ras. Daarbij worden zij verdacht van groepsbelediging eveneens in vereniging gepleegd.

bron

Nu begint men natuurlijk meteen weer te roepetoeteren dat dit gebeurd is omdat er zoveel ophef over was.

6 gedachten over “OM doet zijn werk, verdachten aanzetten haat tegen Joden aangehouden”

 1. Alsjeblieft?
  Hoe kan men dit nog serieus nemen?
  Der wordt met tien maten gemeten,vrijheid van meningsuitting wordt uitgemolken of verboden.
  Rasen en geloven worden in verschillende categorieen bedeeld.

  Het ene ras is het andere niet
  Het ene geloof is het andere niet

  Sorry maar wat moet je hier nu van denken?

 2. Kan men wat specifieker zijn omdat deze technische taal stelt de publiek niet in staat om deze gebeurtenis in zijn ware toedracht te beoordelen?

  Tevens grappig omdat ik net uit de Franse pers heb vernomen dat de Franse OM bezig is de joodse belangenorganisatie JDL buiten wettelijk te verklaren en te verbieden wegens extremisme en aanzetten tot haat.

  Blijkbaar gebeurt wat in Europa op dit moment.

 3. Waar blijft het OM met het onderzoek naar het scanderen van “Minder Minder” door GW en zijn extreemrechtse kornuiten ?

 4. nexus nexus, elke vorm van kritiek op misdragingen van personen of instituties zich verklarende tot het joodse volk is in nederland verboden.

  vanuit anarchisties gedachten goed warwn joden een volk dat tot de wereldburgers behoorden en daarom niet door lyntjes op atlassen ten faveure van de profiterende klassen elkaar de hersens insloegen.

  gelukkig dat heden ten dage het racisme als wetenschap heeft afgedaan

 5. Inderdaad en het mag elke dag meerdere malen herhaaldelijk gevraagd worden:

  “Waar blijft het OM met het onderzoek naar het scanderen van “Minder Minder” door GW en zijn extreemrechtse kornuiten ?”

  Waarom wordt dit openbaar tot haat aanzetten door deze bepaalde groep mensen niet vervolgd?

Reacties zijn gesloten.