Turkse ambassade klaagt over racistisch stuk op dagelijksestandaard

Na het protest van Turken tegen het Armeense genocide monument hebben diverse Turkse instellingen, met name moskeeën, in Rotterdam en IJmuiden overlast gehad van o.a. fysieke intimidatie, brandstichting, een varkenskopje (waar halen ze die dingen toch steeds vandaan) en doodsbedreigingen. Een journalist van Tubantia vroeg de Turkse ambassade om uitleg en ontving een brief.

In his letter, Ambassador Arslan was trying to highlight the “fragile position” of the Turkish-Dutch community in the Netherlands. Indeed, immediately after the demonstration in Almelo, a defamation campaign against Turks followed suit. In an article titled “Rotten Turkish Fruit in the Netherlands,” the Dutch citizens of Turkish descent were heavily criticized for having organized the demonstration in Almelo. We think that the title of this article itself is a clear manifestation of a brutal racism against Turks. The Turkish community already feels threatened by the fact that some political movements question the very existence of migrant communities in the Netherlands. Racism and xenophobia, combined with Islamophobia, constitute a real cause of concern among Turks (Tubantia).

Het stuk “Rotten Turkish Fruit in the Netherlands” is vanzelfsprekend afkomstig van haatblog dagelijksestandaard, het honk van o.a. de extremist Bart Schut, de man die geilt op bloed en dood.

7 gedachten over “Turkse ambassade klaagt over racistisch stuk op dagelijksestandaard”

 1. Varkenskoppen kun je gewoon bij slachthuizen en bepaalde slagers kopen, maar dat terzijde.

  Het Pogromgedrag van Nederlands extreemrechts loopt steeds verder uit de hand. Het is schandalig dat Nederland er zo weinig tegen doet. Dit is al tientallen jaren het geval maar sinds 2001 is het flink erger geworden.

  Je bent als lid van een etnische minderheid in het huidige klimaat op zijn zachtst gezegd ontzettend stom als je etnische zuiveringen gaat goedpraten of als je die bespreekbaar probeert te maken.

  Ik vind de manier waarop de Turkse gemeenschap in Nederland de Armeense genocide goedpraat extreem problematisch. Een ieder heeft recht op diens mening, maar dat maakt niet alle meningen gelijkwaardig. Ik wijs de apologeten er graag op dat een groot deel van die goedpraterij zo in het PVV programma kan als je een paar woorden verandert.Vervang Armeniër door Marokkaan, Turk of Antiliaan en je hebt pittige PVV retoriek. Verander “Armeniërs” in “Palestijnen” en je hebt een pleidooi om de Palestijnen uit te roeien. De Armeniërs waren in opstand gekomen tegen hun onderdrukking door Etnische Turken, een aantal van hen had etnische Turken gedood, ze wilden een eigen staat en hadden de steun van vijanden van Turkije. De Armeense genocide apologeten zijn even verwerpelijk als PVV stemmers en Holocaust ontkenners. Hun “protestmarsen” verdienen wat mij betreft hetzelfde respect als die van de NVU. Als ze al worden toegestaan dan dient er een tegen protest georganiseerd te worden.

  Dit bewijst waarschijnlijk dat deze genocide goedpratende Turken heel goed zijn geïntegreerd of dat beide culturen meer gemeen hebben dan veel mensen denken want dit slag Turken lijkt al een even groot bord voor de kop te hebben wat betreft de duistere zijde van de eigen cultuur en geschiedenis als de meeste Hollanders. Wij hebben het ook nog altijd over Politionele acties en proberen elke discussie over het slavernijverleden te sussen.

 2. O dat opkomen voor armeniers?
  Ik dacht dat dat enkel was om Turken te pesten of de toetreding van Turkije te dwarsbomen…….

  Maar onee het ging echt om die Armeniers dat men huilt en zo graag hen wil helpen met genocideklachten,wat lief wat attent wat meelevend met de armeniers???
  De Armeniers zullen zich afvragen..waar hebben wij dit plotse medeleven aan verdiend ineens?

  Wellicht weet geen enkele eppo wat een armenier is?
  Wat een warme meelevendheid met deze groep mensen,zeg en dat zomaar zonder er zelf beter van te worden…:-)

  Ik lig in een deuk!
  Nu nog een hele boel andere burgers medeleven geven dichter bij huis graag.

 3. Nederland heeft een Armeense gemeenschap. Dat is dichtbij genoeg. Deze mensen wilden dat monument, want in Turkijke mag je geen monumenten oprichten om dit te herdenken op de plaatsen waar het is gebeurd en waar vroeger Armeense dorpen waren. Nationalistische Turken, leden van een grotere etnische gemeenschap, prostesteren tegen erkenning van de genocide in Nederland. Dat is alles behalve onschuldig. Dat is ordinaire intimidatie. Het wordt ook aangemoedigd door de Turkse regering.

  De goedpraterij en de regelrechte geschiedvervalsing van Nationalistische Turken is vrijwel identiek aan die van Holocaust ontkenners. Vandaar ook mijn verwijzing naar de NVU.

  Extreem rechts tuig dat Moskeeen, scholen en verenigingsgebouwen vandaliseerd moeten worden aangepakt. En extreem rechts racistisch tuig dient van repliek te worden gediend om het even of dat Hollanders, Turken of een andere groep is.

 4. Voor degenen die de Turken belagen zullen dat niet gedaan hebben vanwege een artikel en of een monument. Ze weten zeer waarschijnlijk niet eens wat Armeense genocide is laat staan dat ze een krant lezen. Maar dat terzijde; Wie zegt dat de haat ubehaupt iets te maken heeft met de genocidemonument? Ik bedoel laten we niet vergeten dat Turken al sinds de jaren 90 als een problematisch minderheid worden gezien door overweldigende minderheid van NL bevolking.
  Daarnaast probeert deze meneer de feiten om te draaien. Weet u wat er op die dag werd geroepen? Dood aan Armeniërs en nog meer van dat soort dingen. Er werd geparadeerd met Ottomaanse uniformen, waarom praat hij niet daarover.
  Was dat vrijheid van meningsuiting en de artikel van die meneer racistisch?

 5. Eigenlijk zou je het ongeveer zo kunnen samenvatten dat de brief van de Ambassadeur tegen het effect ” Bart Schut” gericht is.

 6. En ook daarover heb ik de minister van schedelmeetzaken in Ku Klux Klan land Asscher niet over gehoord….

Reacties zijn gesloten.